- Aiud 95.2
- Alba-Iulia 99.7
- Bacău 88.8
- Bârlad 104.9
- Bistrița 97.3
- Botoșani 91.1
- Brașov 91.9
- București 88.0
- Buzău 96.7
- Câmpeni 96.2
- Câmpina 88.6
- Cluj-Napoca 101.5
- Constanța 96.9
- Craiova 92.0
- Focșani 95.3
- Piatra Neamț 102.3
- Ploiești 88.3
- Râșnov 104.5
- Sibiu 88.4
- Sinaia 103.6
- Tg. Mureș 106.4
- Timișoara 93.9
- Tulcea 91.4
Atunci când ai o țară frumoasă ca a noastră, cu locuri de poveste la tot pasul, este foarte simplu să îți organizezi mini-vacanța de 1 Mai. Cu prilejul acestor zile libere poți face un city break într-unul dintre marile orașe ale țării, poți vizita lăcașuri de cult spectaculoase sau monumente naturale ori poți să te relaxezi într-un colț de natură desprins din povești. Pentru cei care nu s-au hotărât încă, noi am pregătit o listă cu locuri impresionante din România, care vă vor cuceri în mini-vacanța de Ziua Muncii.
Citește și: Horoscop mâine, 26 aprilie 2023: Leii sunt puși pe scandal. Peștii marchează un salt important în carieră
Citește și: Seriale și filme Netflix care apar în mai 2023
Locuri impresionante din România pentru mini-vacanța de 1 Mai
-
Bucovina
Bucovina este unul dintre cele mai spectaculoase locuri din România, care vă va surprinde cu priveliști ce vă vor tăia respirația, dar și cu bisericile pictate, unele dintre ele datând din vremea
-
Maramureș
Județul Maramureș vă va surprinde la fiecare colț cu peisaje desprinse dintr-o poveste și sate care par uitate de timp, ce sunt întinse pe coline verzi.
Un important obiectiv turistic este reprezentat de bisericile din lemn, care sunt pe lista patrimoniului UNESCO: Barsana, Budesti Josani, Desesti, Ieud Deal, Plopis, Poienile Izei, Surdesti si Rogoz. Alte obiective interesante sunt Cimitirul Vesel din Săpânța, care tratează moartea cu umor, și mocănița, cunoscută ca ultima cale ferată cu ecartament îngust, care funcționeaza cu locomotive cu abur, alimentate cu cărbuni.-
Timișoara
Timișoara este cel mai mare oraș din vestul țării, care în această perioadă te va cuceri cu multitudinea de parcuri încărcate de miresme și culoare.
La finalul lunii aprilie, acest oraș găzduiește un festival dedicat florilor, Timfloralis, care umple de culoare Piața Victoriei. De asemenea, la Muzeul Satului Bănățean de la Pădurea Verde se organizează diverse concerte, competiții și alte spectacole de care nu vă veți plictisi.-
Munții Măcin
Munții Măcin sunt cei mai vechi munți din România, iar în cazul în care sunteți în căutarea unor peisaje de basm și a liniștii, acesta este locul ideal pentru voi.
-
Oradea
Oradea este unul dintre cele mai pitorești orașe din țară și găzduiește poate cele mai frumoase clădiri din România, construite în stil baroc, clasic și secession. Călătoria celor care vor să-l viziteze poate începe la Cetatea Oradea, veche de aproape o mie de ani, apoi continuă în centrul orașului pentru a admira arhitectura și obiective turistice, precum: Palatul Vulturului, Biserica cu Lună și Palatul Episcopal.
Citește și: Cele mai frumoase destinații de plajă în 2023
-
Delta Dunării
Delta Dunării este unul dintre locurile care trebuie să fie vizitate cel puțin o dată în viață, fiind una dintre cele mai importante obiective turistice naturale de la noi din țară. Având în vedere că este un muzeu al biodiversității, aici vei găsi 1830 de specii de copaci și plante, peste 2440 de specii de insecte, 91 de specii de moluște, 11 specii de reptile și 320 de specii de păsări. Delta Dunării este singurul loc din România, în care se găsesc păduri de nisip: Pădurea Letea și Pădurea Caraorman.
-
Transalpina, Transfăgărășan. Transbucegi
Dacă ești în căutarea unor peisaje montane care îți taie răsuflarea, trebuie să vizitezi Trasfăgărășanul, Transbucegi și Transalpina, cele mai frumoase drumuri la înălțime din țara noastră. Obiective turistice pentru Trasfăgărășan sunt: Barajul Vidraru, Cascada Capra, Bălea Lac, Mănăstirea Curtea de Argeș și Cetatea Poenari. Pentru Transbucegi: Lacul Bolboci, Traseul Podul cu Florile, Cheile Zănoagei, Cheile Tătarului. Pentru Transalpina: Peștera Muierilor, Lacul Gâlcescu, Crucea lui Ursache, Valea Frumoasei și Cheile Oltețului.
-
Roșia Montană, județul Alba
Roșia Montană este un loc de poveste, în care au luat naștere o mulțime de povești și tradiții locale. Acest loc se află în localitatea cu același nume din județul Alba, iar datorită râului Roșia, bogat în minerale, în special fier se poate observa culoare roșiatică, ce a dat și denumirea. Unele dintre cele mai importante obiective turistice de aici sunt. Dealul Cetății, Cetatea Alburnus Maior, Muzeul Mineritului, Piatra Corbului și Piatra Despicată.
-
Hunedoara
Hunedoara cucerește pe toată lumea cu multitudinea de obiective turistice ce pot fi admirate aici. Printre cele mai importante sunt: I giardini di Zoe, ce pare desprinsă direct din Toscana, Băile Termale Române, Ulpia Traiana Sarmizegetusa, Rezervația de Zimbri, Cheile Băniței, Fundătura Ponorului, Lacul Bucura, Vârful Peleaga și Castelul Corvinilor.
-
Sighișoara
Sighișoara este unul dintre dintre cele mai bine păstrate orașe medievale din Europa, ce va impresiona vizitatorii datorită turnurilor deosebite, străduțelor pitorești, atmosferei unice și arhitecturii impresionante. Principalele locuri de vizitat sunt: Drumul panoramic, Piața Cetății, Biserica Mănăstirii, Scara Școlarilor, Catedrala Romancatolică Sfântul Iosif și cele 9 turnuri ale meșteșugarilor care au rămas.