- Aiud 95.2
- Alba-Iulia 99.7
- Bacău 88.8
- Bârlad 104.9
- Bistrița 97.3
- Botoșani 91.1
- Brașov 91.9
- București 88.0
- Buzău 96.7
- Câmpeni 96.2
- Câmpina 88.6
- Cluj-Napoca 101.5
- Constanța 96.9
- Craiova 92.0
- Focșani 95.3
- Piatra Neamț 102.3
- Ploiești 88.3
- Râșnov 104.5
- Sibiu 88.4
- Sinaia 103.6
- Tg. Mureș 106.4
- Timișoara 93.9
- Tulcea 91.4
Bucureștiul este unul dintre cele mai frumoase orașe de la noi din țară, iar în ciuda aglomerației, acesta ascunde numeroase obiective turistice, care pot cuceri orice vizitator. Palatele care au fost construite aici, dar și în împrejurimi au în spate o istorie extrem de bogată, care se poate vedea în arhitectura impresionantă, dar și în rezistența lor în fața trecerii timpului. Iată care sunt cele mai frumoase palate pe care le poți vizita în București, dar și în apropierea acestuia.
Citește și: Idei de vacanță pentru vara anului 2023: Unde găsești cele mai frumoase locuri de plajă
Cele mai frumoase palate din București și împrejurimi
Palatul Cretzulescu
Palatul Cretzulescu poartă numele Elenei Cretzulescu, cea care a avut inițiativa construirii lui, iar în prezent este sediul UNESCO-CEPES (Centrul european de Studii Superioare UNESCO). Petre Antonescu a fost cel care l-a construit, iar sarcina sa a fost să se asigure că locuința Elenei va reflecta prosperitatea orașului București din acea perioadă. În prezent, Palatul Cretzulescu este una din referinţele arhitecturale ale Capitalei și poate fi admirat pe strada Știrbei Vodă, lângă Parcul Cismigiu.
Palatul CEC
Palatul CEC este sediul celei mai vechi bănci din România, care atrage privirile datorită cupolei magnifice din metal și sticlă. Chiar dacă interiorul poate fi vizitat destul de rar, exteriorul palatului poate să fie fundalul pentru niște poze foarte reușite. Construcția clădirii a început pe 8 iulie 1897, la ordinul Regelui Carol I și al Reginei Elisabeta, iar designul îmbină stilul gotic cu arhitectura franceză de sfârșit de secol XIX.
Citește și: Cele mai frumoase cabane pe care să le vizitezi în drumețiile la munte
Palatul Ghica
Palatul Ghica este unul dintre cele mai frumoase obiective turistice ale Bucureștiului, așa că dacă ajungi în Capitală este musai să mergi să îl vezi. Construcția palatului a fost finalizată în anul 1833, la inițiativa domnitorului Grigorie Dimitrie Ghica, care și-a dorit o reședință de vară pe locul fostei case părintești.
Palatul Primăverii
Cartierul Primăverii este un alt loc de poveste din București, ce a fost gândit inițial drept cartier muncitoresc pentru angajații Uzinei de Gaze, însă odată ce demnitarii comuniști s-au mutat aici, locul a devenit foarte popular. Gheorghe Gheorghiu Dej și Nicolae Ceaușescu au locuit în acest cartier, așa că dacă vreți să vedeți cum au trăit aceștia, ar trebui să mergeți la Palatul Primăverii, cunoscut și drept Casa Ceaușescu.
Citește și: Cinci lucruri mai puțin cunoscute despre Familia Regală Britanică
Palatul Cantacuzino
Gheorghe Grigore Cantacuzino, cunoscut și ca „Nababul”, a fost cel care a construit Palatul Cantacuzino între anii 1901-1903, dupa proiectele arhitectului Ioan D. Berindei, în colaborare cu mai mulți artiști ai vremii. După moartea șefului Partidului conservator, soția sa Maria s-a recăsătorit cu George Enescu, urmând ca cei doi să locuiască în casa din spatele palatului. La moartea compozitorului, Maria a donat palatul Cantacuzino statului român pentru a înființa Muzeul George Enescu.
Palatul Mogoșoaia
Palatul Mogoșoaia este situat la 15 kilometrii de centrul Bucureștiului, iar datorită istoriei pe care o are în spate și arhitecturii, reprezintă locul ideal pentru o călătorie de weekend. În prezent, Palatul adăpostește Muzeul de Artă Brâncovenească și este un important punct de atracție turistică. Unul dintre cele mai spectaculoase lucruri ale Palatului Mogoșoaia este fațada din spate, cea dinspre lac, unde se află o superbă logie venețiană.Pe timpul verii, aici au loc o mulțime de evenimente culturale, proiecții de film, piese de teatru, concerte, iar turiștii pot lua masa, pot practica diverse sporturi și se pot plimba în natură.
Citește și: Seriale și filme care apar pe Netflix în iunie 2023
Palatul Bragadiru
Palatul Bragadiru impresionează cu frumusețea arhitecturii sale, care reflectă într-un totul imaginea clădirilor din anul 1900, astfel că acesta te inspiră din trecut și te face să privești spre viitor. Palatul a fost realizat dupa planurile concepute de arhitectul austriac Anton Shuckerl, în anul 1894, iar în prezent, aici se organizează o mulțime de evenimente, dar mai ales nunți. În plus, Palatul Bragadiru este declarat monument istoric de către Ministerul Culturii și Cultelor.