• Aiud 95.2
  • Alba-Iulia 99.7
  • Bacău 88.8
  • Bârlad 104.9
  • Bistrița 97.3
  • Botoșani 91.1
  • Brașov 91.9
  • București 88.0
  • Buzău 96.7
  • Câmpeni 96.2
  • Câmpina 88.6
  • Cluj-Napoca 101.5
  • Constanța 96.9
  • Craiova 92.0
  • Focșani 95.3
  • Piatra Neamț 102.3
  • Ploiești 88.3
  • Râșnov 104.5
  • Sibiu 88.4
  • Sinaia 103.6
  • Tg. Mureș 106.4
  • Timișoara 93.9
  • Tulcea 91.4
Stiri

Cum să amenajezi o masă pentru o petrecere originală în grădină !

petrecere gradina
Vara este acel anotimp special, în care putem să sărbătorim orice eveniment important în aer liber!

Acest anotimp este, în mod firesc, cel mai bun moment pentru a amenaja grădina sau terasa pentru a primi oaspeți, pentru a organiza cocktailuri sau cine în mijlocul naturii, într-un mod original și inedit. Este, așadar o oportunitate de a aranja o masă ceva mai originală: colorată, înflorată și naturală și de a te distra alături de prieteni și familie. Vara ne oferă întotdeauna mai multă libertate și mai multă extravaganță. Așadar, să profităm de acest anotimp pentru a ne răsfăța și a juca cartea exotismului și a prospețimii la maximum. Îți vom oferi câteva sfaturi și tendințe pentru a amenaja o masă festivă frumoasă în inima grădinii tale.

Gândește-te la felurile de mâncare mai presus de toate: ele dau tonul decorului

Dacă optezi pentru trendul etnic natural, mizează pe veselă din ceramică naturală, în nuanțe de bej și gri pentru a sublinia un decor soft, plin de farmec și autenticitate. În general, vesela artizanală, disponibilă în tonuri neutre și calde precum teracotă, ocru sau bej, va crea o atmosferă atât plăcută, cât și șic. De asemenea, reține că vesela artizanală îți permite să ai piese unice, toate diferite unele de altele.

Pentru un decor mai “picant”, nu ezita să optezi pentru elemente de culori luminoase și fresh. Alege ca tematică plaja și vacanța, cu decor în special nuanțat printr-un exotism boem care amintește de plajele din Caraibe. Nu ezita să folosim veselă imprimată sau pahare colorate.

Sticlăria o poți folosi pentru a aduce o adevărată notă de originalitate mesei tale: fie alegi o latură modernă cu forme și culori grafice, fie mergi pe tendințele vintage favorizând formele rotunjite și elegante. La raki.ro poți găsi o mulțime de accesorii pentru masa ta, de la veselă, pahare până le scrumiere, oliviere și alte articole necesare unei mese perfecte.

Mizează pe accesorii pentru a “umple” masă și pentru a aduce vara, cum ar fi recipiente cu robinet pentru ceai rece, limonadă sau mojito. Oferă paie reciclabile, din fibre vegetale precum bambus sau oțel, pentru a-ți sorbi cocktailul și a adu o notă colorată sau, dimpotrivă, naturală mesei tale. Acestea pot fi organizate în dispensere speciale, disponibile tot la raki.ro.

Ca decor îți pot fi de folos și salatierele și alte recipiente, mai degrabă colorate și în formă de fructe, dacă ai optat pentru un decor exotic, sau mai sobru, din bambus, dacă ai optat pentru masă etnic șic. Plăcile de tăiat din lemn pentru a-ți prezenta preparatele vor adăuga o notă autentică stilului mesei tale. Descoperă selecția de produse de masă de la raki.ro.

Textilele: atuul fermecător pentru o masă frumoasă în grădină

Există mai multe tendințe care amintesc de vară: cele naturale și cele colorate. Pentru o masă naturală și caldă alege o față de masă din in și șervețele asortate. Textilele au avantajul de a aduce un plus de stil, protejându-ți în același timp masa dacă este necesar. Poți amesteca diferite culori sau poți alege stilul monocrom pentru un efect vizual mai puternic. Pentru aceasta, raki.ro oferă o gamă de fețe de masă din bumbac, rezistente la rupere și ușor de întreținut. Mai mult, acestea sunt foarte frumoase și ușor de asortat pentru diverse ocazii.

Accesorii pentru o atmosferă soft și rafinată

Când se lasă seară, nu este nimic mai potrivit pentru o atmosferă caldă și relaxată decât luminile domoale și difuze, create de lumânări sau felinare mici. Lumânarea este, evident, elementul cheie și esențial pentru o masă de vară. Lumânările pe baza de citronela sunt preferate pentru a evita mușcăturile și înțepăturile insectelor nedorite. Mizează și pe iluminatul cu lămpi solare cu intensități luminoase diferite. Aceste lumini pot fi împrăștiate prin grădină, chiar și sub formă de bile așezate pe pământ sau felinare.

Când ne gândim la petrecere și atmosferă, ne gândim în mod natural la muzică! Ar trebui să faci rost de un difuzor conectat prin Bluetooth în jurul mesei, care va difuza atât o lumina ușoară cât și o muzică de fundal. Și ca să nu neglijezi nimic, optează pentru o gama de difuzoare LED speciale, care vor aduce o notă de design.

În fine, pentru a desăvârși o atmosferă de vară și naturală, mizează pe florile pe care le vei avea pe masă fie în vază, fie în ghiveci în centrul mesei, fie sub formă de flori tăiate sau uscate, direct pe farfuriile oaspeților tăi. Adaugă câteva scoici ici și colo, pentru o atmosferă de plajă și de vacanță perfectă!

Și dacă am opta pentru un picnic șic?

Petrecerea în grădină poate fi proiectată și într-un mod mai puțin convențional! Original și rustic, a face un picnic este un lucru foarte la modă. Cu condiția, totuși, ca confortul și stilul să fie la loc de cinste. Pentru o atmosfera șic, folosim coșuri de picnic deja umplute cu elemente esențiale pentru masă. Vesela poate fi elegantă și stilată, atâta timp cât este bine protejată. De asemenea, folosim cutii izolate pentru a păstra băuturile reci, ne gândim la șervețele și accesorii precum lumini și flori care îți vor însenina picnicul. O mulțime de astfel de accesorii vei găsi, desigur, tot la raki.ro. Dacă dorești să faci și un grătar, poți alege tot din gama acestui magazin extrem de bine aprovizionat. În sfârșit, ne gândim la păturile care protejează împotriva umidității serii: alege pături groase și perne de podea din materiale speciale sau colorate care îți vor aduce confort și stil.

Organizează o petrecere în grădină, fie că vorbim de o masă frumos decorată, fie că vorbim despre un picnic. Alege vesela și alte accesorii de la raki.ro, magazin online apreciat pentru calitatea și diversitatea pe care o oferă.