- Aiud 95.2
- Alba-Iulia 99.7
- Bacău 88.8
- Bârlad 104.9
- Bistrița 97.3
- Botoșani 91.1
- Brașov 91.9
- București 88.0
- Buzău 96.7
- Câmpeni 96.2
- Câmpina 88.6
- Cluj-Napoca 101.5
- Constanța 96.9
- Craiova 92.0
- Focșani 95.3
- Piatra Neamț 102.3
- Ploiești 88.3
- Râșnov 104.5
- Sibiu 88.4
- Sinaia 103.6
- Tg. Mureș 106.4
- Timișoara 93.9
- Tulcea 91.4
Coldplay este una dintre cele mai bune trupe de astăzi. Muzica lor a fost răspândită pe tot globul, din SUA până în Canada, Australia până în Noua Zeelandă, Anglia până în Franța și multe altele. Trecând de la balade minimaliste la cântece expansive inspirate din megahiturile pop comerciale, tendința extrem de perfecționistă a trupei continuă să stabilească un standard pe care doar câteva grupuri rock îl pot atinge.
Acestea sunt 10 dintre cele mai bune cântece Coldplay
1. "Paradisul" (2011)
"Paradise" a fost al doilea single lansat de pe albumul lui Coldplay, Mylo Xyloto . A câștigat grupul o nominalizare la premiul Grammy pentru cea mai bună interpretare Pop Pop/ Grup. Chris Martin a început să scrie "Paradise" atunci când a abordat pentru a scrie single-ul câștigătorului pentru show-ul de competiție. În schimb, Coldplay a păstrat-o pentru ei înșiși. Ei au terminat să interpreteze melodia în direct la show-ul final X Factor .
2. "Viteza sunetului" (2005)
Chris Martin de la Coldplay a spus că "Speed Of Sound" a fost inspirată de trupa care ascultă muzica de Kate Bush și propria fiică Apple. Drumbeat-ul a fost inspirat de piesa lui Kate Bush "Running That That Hill". "Speed Of Sound" a fost lansat ca single single pentru albumul X și Y. Ea a atins topul 10 din clasamentul pop-urilor americane devenind cel mai mare hit single al trupei la acel moment.
De asemenea, a ajuns în primele 10 posturi radio pop și radio alternative.3."Fiecare teardrop este o cascadă" (2011)
Coldplay a lansat "Every Teardrop Is a Waterfall" pentru a-și prezenta albumul Mylo Xyloto . A primit două nominalizări la premiile Grammy pentru Best Rock Performance și Best Rock Song. Cântecul a fost scris în jurul elementelor single-ului "I Go To Rio" din 1976 de Peter Allen.
4."Imnul pentru sfârșit de săptămână" (2016)
"Hymn For the Weekend" a fost lansat ca al doilea single de pe albumul A Head Full of Dreams . Această melodie Coldplay a fost inițial destinată să fie un imn de partid mai simplu, dar a evoluat în explorarea a ceea ce se întâmplă atunci când o persoană angelică intră în viața ta. "Hymn For The Weekend" a realizat performanța neobișnuită de a ajunge în top 10 pe ambele grafice de rock și dans. De asemenea, a ajuns în primele 10 posturi de radio pop pentru adulți și în primele 20 de posturi pe postul de radio mainstream.
5. "The Scientist" (2002)
"The Scientist" este un cântec construit în jurul regretului. A fost lansat ca al doilea single din albumul A Rush Of Blood To the Head în Marea Britanie și al treilea în SUA. Dorința de a merge "înapoi la început" ecouri în întreaga cântec. Videoclipul muzical a câștigat trei premii de la MTV Video Music Awards, printre care Best Video Video și Best Direction. De asemenea, a câștigat o nominalizare la premiul Grammy pentru cel mai bun videoclip pe scurt de muzică. Coldplay a intrat în top 10 în Marea Britanie și Canada cu "The Scientist", ajungând în primele 20 din clasamentul radio american alternativ.
Citește și: 5 lucruri neștiute despre solistul formației Coldplay, Chris Martin
6. "Un cer plin de stele" (2014)
Coldplay și-a unit forțele cu producătorul de muzică de dans și artistul Avicii, precum și cu producatorul Paul Epworth, cunoscut pentru colaborarea cu Adele și Florența și pentru a crea "Un cer plin de stele". Rezultatul este o melodie expansivă, dansantă, lansată înainte de al șaselea album.
7."Galben" (2000)
"Galben" a lovit# 4 în Marea Britanie și apoi a intrat în primele 10 ale radiografiei alternative din SUA. De asemenea, a ajuns la# 11 la radio pop adult. "Yellow" a câștigat două nominalizări la premiile Grammy, inclusiv pentru Best Rock Song. Videoclipul minimalist a fost regizat de James Frost și Alex de la The Artists Company. Clipul este o filmare continuă înceată a lui Chris Martin cântând "Galben", pe când merge pe o plajă în Anglia.
8."Fixați-vă" (2005)
Cântecul se construiește încet prin versuri care vizează să ajute pe cineva să depășească adversitatea. "Fix You" a fost un hit de top 5 în Marea Britanie și a ajuns în primele 20 din clasamentul american alternativ. De asemenea, a făcut progrese pe postul de radio pop pentru adulți, urcând la# 24. Coldplay a interpretat "Fixați-vă" la memorialul lui Steve Jobs de la sediul central al computerului Apple.
9."Viva La Vida" (2008)
Viva La Vida" a câștigat premiul Grammy pentru Cântarea Anului și a fost nominalizat la recordul anului. A ajuns la numărul 1 pe topurile de pop-single din SUA și Marea Britanie. De asemenea, a ajuns la vârf la radio alternativ, adult pop și radio contemporan adult. Multe publicații enumeră "Viva La Vida" ca fiind unul dintre primele 10 cântece ale anului.
10. "Ceasuri" (2003)
"Clocks" a câștigat un premiu Grammy pentru Recordul Anului. A fost folosit într-o mare varietate de reclame, filme și emisiuni TV. "Ceasurile" a devenit foarte familiar fanilor muzicii americane, deși a ajuns doar la# 29 pe Billboard Hot 100. A ajuns în top 10 la radio alternativ și adult. Albumul " A Rush of Blood To the Head" a devenit primul album Coldplay, cel mai mare hit din SUA, care urca pe locul# 5 pe grafic.
Citește și: Trupa Coldplay, probleme legale după ce fostul manager a dat-o în judecată
Cum a luat naștere trupa Coldplay
Coldplay este o formație de rock alternativ și piano rock din Regatul Unit, fiind compusă din Chris Martin, Jon Buckland, Guy Berryman și Will Champion. Membrii formației s-au cunoscut la University College London (UCL) în septembrie 1996, Chris Martin și Jonny Buckland fiind primii membri ai trupei. Au petrecut un an „planificând” o trupă care a culminat cu apariția formației numită „Pectoralz”. Trupa a fost completată ulterior cu colegii Guy Berryman (n. 12 aprilie 1978,Kirkcaldy, Scoția) la bas și Will Champion (n. 31 iulie 1978, Southampton, Anglia), un chitarist care ulterior a trecut la tobe.
Originea numelui Coldplay
Membrii Coldplay s-au cunoscut și s-au împrietenit în timp ce locuiau în același cămin la University College of London (UCL) la mijlocul anilor 1990. Au format o trupă, care inițial s-a numit Starfish. Când prietenii lor care cântau într-o trupă numită Coldplay nu au mai vrut să folosească numele, Starfish a devenit oficial Coldplay. Numele a fost preluat dintr-o carte de poezie numită Reflecțiile copilului, Jocul la rece. În prezent grupul este format din basistul Guy Berryman, chitaristul Buckland, bateristul Will Champion și solistul, chitaristul și pianistul Martin.