- Aiud 95.2
- Alba-Iulia 99.7
- Bacău 88.8
- Bârlad 104.9
- Bistrița 97.3
- Botoșani 91.1
- Brașov 91.9
- București 88.0
- Buzău 96.7
- Câmpeni 96.2
- Câmpina 88.6
- Cluj-Napoca 101.5
- Constanța 96.9
- Craiova 92.0
- Focșani 95.3
- Piatra Neamț 102.3
- Ploiești 88.3
- Râșnov 104.5
- Sibiu 88.4
- Sinaia 103.6
- Tg. Mureș 106.4
- Timișoara 93.9
- Tulcea 91.4
"Nu mă gândesc la medalii, mă gândesc să pun în practică ce am lucrat la antrenament. Sunt curios cum performez în condiții mai grele". David Popovici, medalie de aur la Campionatele Naționale de Înot
David Popovici a ajuns celebru după ce a devenit campion mondial și european în anul 2022 la 100 de metri și la 200 de metri în stil liber, iar de atunci nu încetează să ne surprindă. Sportivul în vârstă de 19 ani are încă o medalie importantă în palmares. David Popovici a fost cel mai rapid în proba de joi seară de 100 metri liber și și-a adjudecat medalia de aur la Campionatul Național de Înot în bazin scurt de la Otopeni, premergător Campionatului European de Înot în bazin scurt, care se va desfășura tot la Otopeni.
Înotătorul a terminat primul proba de 100 de metri liber, cu timpul de 46,76. Podiumul a fost completat de Patrick Sebastian Dinu, cu timpul de 47,22, și de Andrei Ungur cu timpul de 48,06. David Popovici va concura și la proba de 200 de metri liber, vineri, iar sâmbătă va lua startul în proba de 100 de metri mixt. Duminică, în ultima zi ale Campionatelor Naționale, David Popovici va concura în proba de 50 de metri liber.
„Un start decent, e prima zi în Campionatul Național, urmează încă trei zile de competiție și mă bucur că sunt aici și am șansa să mă încălzesc în competiție pentru Europenele în bazin scurt, care se vor ține tot aici. Sunt foarte mulțumit de timpul meu, e în grafic, de abia aștept să văd cât de rapid pot perfecționa cumva cursa pentru Europenele în scurt, care contează cel mai mult pentru mine. Și dacă mă apropii și o să îl bat acel record tot rămân record mondial la juniori, sunt senior, cresc, dar sper să îmi îmbunătățesc timpul, ăsta e targetul fiecărui sportiv până la urmă, să își depășească timpii personali sau ăsta ar trebui să fie targetul. Nu mă gândesc la medalii, mă gândesc să pun în practică ce am lucrat la antrenament. Sunt curios cum performez în condiții de antrenament mai grele pentru că e o perioadă mai încărcată, nu e vârful meu de formă și pur și simplu experimentăm, în ideea în care ne pregătim cât de bine putem pentru Europene.
Mi-ar fi plăcut să merg mai des la facultate decât am apucat să merg, am fost, încerc să îmi împart timpul între studii, mă bucur că studiez ceva care mă și pasionează, anume psihologia, încerc să împart timpul între studii și înot, momentan merge, dar nu e ușor. Îmi place foarte mult culoarea căștii, am primit-o de la un prieten de-al meu, înotător din Africa de Sud.
Citește și: David Popovici, lecție de modestie! Imaginea care face furori pe internet. Cum a fost fotografiat campionul
David Popovici și-a donat una dintre medaliile de aur:" Împreună, aducem speranță"
David Popovici și-a donat o medalie de aur către o cauză nobilă. Premiul a ajuns la o fundație care ocupă de tratarea copiilor de cancer din țara noastră. Acesta i-a încurajat și pe alți sportivi din România să facă același lucru.
Citește și: "Este deschis, jovial. A evoluat atât de mult". David Popovici, considerat un model în lupta anti-doping
„În urmă cu câteva luni, m-am alăturat primului program de testare genetică gratuită și am donat o medalie de suflet ca simbol al speranței pentru copiii cu afecțiuni oncologice. Astăzi mă bucur să vă anunț că peste 200 de copii s-au înscris în program pentru a beneficia de terapii personalizate! Pentru că toți copiii merită o șansă în plus la viață, și alți campioni mondiali au ales să facă un gest de speranță pentru ei. Despre cine este vorba veți afla, în perioada următoare. Împreună, aducem speranță. Speranța este forța în situații dificile, motorul cu care înaintezi, scânteia care aprinde inimi. E rândul tău acum să faci cunoscut programul gratuit, printr-un share, astfel încât informația să ajungă la cine are nevoie de ea. Speranța este imună la cancer”, a spus David Popovici.
Citește continuarea aici!