• Aiud 95.2
  • Alba-Iulia 99.7
  • Bacău 88.8
  • Bârlad 104.9
  • Bistrița 97.3
  • Botoșani 91.1
  • Brașov 91.9
  • București 88.0
  • Buzău 96.7
  • Câmpeni 96.2
  • Câmpina 88.6
  • Cluj-Napoca 101.5
  • Constanța 96.9
  • Craiova 92.0
  • Focșani 95.3
  • Piatra Neamț 102.3
  • Ploiești 88.3
  • Râșnov 104.5
  • Sibiu 88.4
  • Sinaia 103.6
  • Tg. Mureș 106.4
  • Timișoara 93.9
  • Tulcea 91.4
Stiri

Cât costă un pahar de vin fier la Târgul de Crăciun organizat în 2023 în Craiova?

Cât costă un pahar de vin fier la Târgul de Crăciun organizat în 2023 în Craiova?
Iată cât costă un pahar de vin fiert anul acesta la Târgul de Crciun din Craiova [Sursa foto: Facebook]
Târgul de Crăciun din Craiova s-a deschis pe 17 noiembrie 2023. Iată cât trebuie să scoată turiștii din buzunar pentru un pahar de vin fiert anul acesta.

Târgul de Crăciun din Craiova și-a deschis porțile pe data de 17 noiembrie și îi va bucura pe turiștii din lumea întreagă până pe data de 2 ianuarie 2024. În 2022, Târgul de Crăciun din Craiova s-a clasat pe locul trei în topul celor mai frumoase târguri din Europa, astfel că turiștii se așteaptă ca ediția din 2023 să întreacă toate așteptările. Deschiderea târgului de Crăciun a fost marcată de aprinderea bradului și a miilor de luminițe în tot orașul, iar de atunci vizitatorii se bucură de preparatele tradiționale, produsele artizanale, precum și de vinul fiert care este la mare căutare în această perioadă.

Vinul fiert este un clasic al sezonului rece, astfel că turiștii merg de fiecare dată la standurile la care acesta este vândut. În Craiova, prețurile de la Târgul de Crăciun sunt mai mici, astfel că turiști își pot lua un pahar de vin fiert la prețuri mai bune decât la alte târguri. Iată cât costă un pahar de vin fiert în 2023 la Târgul de Crăciun din Craiova. 

Citește și: Brad natural vs. brad artificial: Ce alegem de Crăciun 2023? Avantaje și dezavantaje

Târgul de Crăciun de la Craiova și-a deschis porțile pe 17 noiembrie 2023
Vinul fiert este nelipsit de la Târgurile de Crăciun din România[Sursa foto: Facebook]

Târgul de Crăciun din Craiova s-a deschis pe 17 noiembrie 2023

Târgul de Crăciun de la Craiova s-a deschis pe data de 17 noiembrie, iar până acum a fost vizitat de o mulțime de turiști care vor să intre în atmosfera sărbătorilor mult mai devreme. Evenimentul dedicat sărbătorilor de iarnă va fi organizat, la fel ca în anii trecuți, în cele patru piețe: Mihai Viteazul, Frații Buzești, Doljeana și Shakespeare. 

Conceptul abordat anul acesta este povestea Crăiasa Zăpezii, așa că turiștii vor fi învăluiți în lumina rece a acestei zâne, însă îl vor vedea și pe Moș Crăciun, care îi va aștepta în Piața Frații Buzești. Cei mici vor fi cuceriți și ei de activitățile care le sunt puse la dispoziție, de preparatele delicioase, dar și de personajele care vor crea o atmosferă cu adevărat magică. Vizitatorii European Best Destinations au desemnat Târgul de Crăciun 2023 de la Craiova ca fiind târgul cu cel mai frumos brad de anul acesta din Europa.  

Târgul de Crăciun 2023 din Craiova va fi deschis în perioada 17 noiembrie-2 ianuarie
Târgul de Crăciun din Craiova a fost desemnat târgul cu cel mai frumos brad din 2023[Sursa foto: Facebook]

„Târgul va avea loc tot în aceleași patru piețe (Mihai Viteazul, Frații Buzești, Doljeana și Shakespeare), anul acesta avem un concept total nou față de anii precedenți. În Piața Mihai Viteazul totul va fi ca în povestea Crăiasa Zăpezii: lumină rece, boltă cu nori si păsări, castel de vis, oglinda imensă și cioburi, patinoar, căsuțe în culorile zăpezii și chiar Crăiasa Zăpezii, care este Alice cu alte haine și baghetă magică.

Moș Crăciun va veni în Piața Buzești unde va fi o explozie de lumină caldă și ornamente cum nu s-au mai văzut niciodată în România. În premieră, barurile, restaurantele și hotelurile din zona centrală vor fi împodobite tot cu ornamente de lumină caldă, reprezentanții societăților dorind să dea o mână de ajutor autorităților. La teatru vor fi alte ornamente și cea mai mare roată din România”,  a declarat Olguța Vasilescu, primarul orașului Craiova.

Citește și: Cât costă un brad artificial pentru Crăciun 2023?

Cât a ajuns să coste un pahar de vin fiert în 2023 la Târgul de Crăciun din Craiova?

Cei care decid să viziteze Târgul de Crăciun de la Craiova își pot achiziționa o mulțime de produse specifice perioadei sărbătorilor de iarnă. La căsuțele frumos decorate, turiștii vor descoperi o varietate de produse, de la ciocolată de casă, tură dulce, brânzeturi, cozonaci, gogoși, burgeri, churros și stroh, până la nelipsitul vin fiert, unul dintre cele mai iubite preparate de la orice târg. 

Cât a ajuns să coste un pahar de vn fiert la Târgul de Crăciun 2023 din Craiova?
Cât trebuie să plătească pentru un pahar de vin fiert cei care vizitează Târgul de Crăciun din Craiova?[Sursa foto: Facebook]

Chiar dacă prețurile au crescut puțin față de anul trecut, la Târgul de Crăciun din Craiova turiștii își pot achiziționa o mulțime de preparate la prețuri mai mici decât la alte târguri. Așadar, prețul unui pahar de vin fiert este de 10 lei anul acesta. Cei care vor să se încălzească în timp ce se plimbă prin piețele frumos decorate de la Craiova trebuie să scoată din buzunar cu 5 lei mai puțin decât la târgul de Crăciun de la Sibiu, unde un pahar de vin fiert costă 15 lei. 

Citește și: Cele mai frumoase cabane din România: Peisaje de vis

Iată când se deshid Târgurile de Crăciun din România în 2023

Marile orașe din România au anunțat data la care vor fi deschise Târgurile de Crăciun din iarna 2023-2024. Iată în ce perioade se pot bucura românii de atmosfera de sărbătoare, preparatele tradiționale, programele artistice și produsele artizanale.

Târgul de Crăciun din București :30 noiembrie – 26 decembrie, în Piaţa Constituţiei 

Târgul de Crăciun din Sibiu: 17 noiembrie 2023- 2 ianuarie 2024, în Piața Mare

Târgul de Crăciun din Oradea:  26 noiembrie- 26 decembrie

Târgul de Crăciun din Cluj-Napoca:  24 noiembrie 2023- 1 ianuarie 2024

Târgul de Crăciun din Brașov:  30 noiembrie 2023- 7 ianuarie 2024 

Târgul de Crăciun din Craiova:  17 noiembrie 2023- 2 ianuarie 2024  

Târgul de Crăciun din Timișoara:  26 noiembrie- 7 ianuarie 2024