• Aiud 95.2
  • Alba-Iulia 99.7
  • Bacău 88.8
  • Bârlad 104.9
  • Bistrița 97.3
  • Botoșani 91.1
  • Brașov 91.9
  • București 88.0
  • Buzău 96.7
  • Câmpeni 96.2
  • Câmpina 88.6
  • Cluj-Napoca 101.5
  • Constanța 96.9
  • Craiova 92.0
  • Focșani 95.3
  • Piatra Neamț 102.3
  • Ploiești 88.3
  • Râșnov 104.5
  • Sibiu 88.4
  • Sinaia 103.6
  • Tg. Mureș 106.4
  • Timișoara 93.9
  • Tulcea 91.4
Stiri

Modalități de a vă face călătoriile mai ecologice și mai ieftine

Modalități de a vă face călătoriile mai ecologice și mai ieftine
Modalități de a vă face călătoriile mai ecologice și mai ieftine

Călătoriile pot părea o descoperire incitantă a unui loc la care visați de ani de zile. Poate părea, de asemenea, o rutină, dacă trebuie să ajungeți la serviciu și înapoi acasă în fiecare zi. Dar, în oricare dintre aceste cazuri, călătoriile costă bani, deoarece trebuie să plătiți combustibilul, transportul public și alte costuri legate de călătorie. Aceste costuri pot deveni prea mari dacă sunteți un călător frecvent, iar creditul rapid vă poate veni în ajutor din când în când pentru a acoperi aceste cheltuieli.

Cu toate acestea, suntem bucuroși să vă informăm că există o soluție mai sustenabilă. Dacă trebuie să călătoriți des și să parcurgeți distanțe lungi, este timpul să vă dezvoltați o mentalitate de călătorie mai ecologică. În acest fel, veți reduce cheltuielile de călătorie și vă veți putea bucura de călătorii fără sacrificii în ceea ce privește calitatea și confortul, dar la un cost mai mic. Iată câteva sfaturi viabile care vă pot face tranziția mai ușoară.

#1 Luați în considerare un vehicul electric

Călătoria cu mașina este metoda de călătorie care consumă cel mai mult combustibil în prezent. În fiecare zi, milioane de oameni se urcă în mașinile lor și merg la serviciu, își duc copiii la școli și grădinițe și merg la cumpărături. Prin urmare, nu este surprinzător faptul că cantitatea de gaze cu efect de seră crește într-un ritm alarmant, amenințarea iminentă a schimbărilor climatice și a încălzirii globale devenind foarte reală.

Cu toate acestea, există și o altă latură a parcurgerii unor distanțe lungi cu mașina în fiecare zi - suma de bani pe care o plătiți pentru combustibil și întreținere. Aceste facturi pot deveni prea puțin accesibile cu timpul, așa că puteți lua în considerare o alternativă mai sigură, mai ieftină și mai ecologică - o mașină electrică. Aceste mașini consumă mult mai puțin combustibil și emit zero dioxid de carbon, ceea ce le face ecologice și accesibile.

Singurul dezavantaj al EV-urilor este că nu pot parcurge distanțe mari cu o singură încărcare completă. De aceea, ar trebui să aveți întotdeauna un plan cu privire la locul unde veți reîncărca bateria în timpul deplasării. Este imperativ să studiați în prealabil stațiile de încărcare și să comparați prețurile acestora și alte facilități disponibile. De exemplu, oprirea la o stație cu o cafenea scumpă în apropiere va aduce toate eforturile de economisire în zadar, deoarece veți cheltui banii economisiți pe cafea și prânz. Astfel, planificarea este esențială în cazul vehiculelor electrice și este întotdeauna o idee bună să aveți o listă de stații de încărcare care să vă satisfacă nevoile.

#2 Conducerea economică

Dacă încă nu sunteți pregătit să vă înlocuiți mașina cu un vehicul electric, este logic să vă reconsiderați obiceiurile de condus. Vei fi surprins să afli câtă benzină în plus cheltuiești în fiecare zi dacă ești adeptul unui stil de condus "rapid și furios". Aceste obiceiuri vă pot economisi tone de bani:

 

  • - Deplasați-vă lin. Modul în care frânați și accelerați poate face o diferență reală în ceea ce privește cheltuielile cu benzina. Apăsarea lină pe pedale vă va face un serviciu bun, făcând ca utilizarea combustibilului să fie mai economică și mai eficientă. Să fim sinceri: nu veți ajunge mult mai repede la destinație acționând atât de dur. În cele mai multe cazuri, este o iluzie a vitezei care cauzează o secătuire a bugetului dumneavoastră.
  • - Luați în considerare traficul. Să petreci ore întregi în ambuteiaje este un lucru pe care un locuitor urban modern cu greu îl poate evita. Dar, de fapt, cele mai multe dintre aceste probleme de trafic sunt previzibile și puteți minimiza timpul petrecut în ambuteiaje plecând puțin mai devreme sau mai târziu decât la orele de vârf. O altă modalitate de a contribui la fluidizarea traficului este să fiți un șofer politicos și priceput - nu provocați probleme inutile certându-vă cu ceilalți pe un drum blocat. Gândiți-vă întotdeauna la modul în care puteți merge mai departe fără a provoca blocajul în trafic. Țineți minte această regulă simplă: la sfârșitul zilei, cu toții doriți să ajungeți la locul de destinație.
  • - Conduceți încet. Accelerația pe autostradă este doar o iluzie de a ajunge la locul necesar mai repede decât ceilalți. În realitate, mașinile care se deplasează cu o viteză mai mare decât media recomandată ajung să irosească mai mult combustibil, dar ajung la locul respectiv împreună cu ceilalți participanți la trafic. Prin urmare, deplasarea cu o viteză cuprinsă între 40-50 mph este cea mai bună soluție pe drumurile urbane dense. Nu veți pierde timp și combustibil urmând fluxul natural al traficului din jurul dumneavoastră.
  • - Alegeți mașini cu MPG scăzut. Parametrul de kilometri pe galon este foarte important în alegerea mașinii. Acesta determină câtă benzină veți avea nevoie pentru fiecare kilometru parcurs, așa că trebuie să fiți atenți la mașinile extra-putere și risipitoare. Acestea consumă prea mult combustibil în traficul urban și nu vă vor oferi privilegiile de viteză și putere la care v-ați putea aștepta.

 

#3 Profitați de lucrurile gratuite

Atunci când ești într-o călătorie, poți folosi multe lucruri gratuite. Printre acestea se numără parcurile, plajele și unele muzee care sunt deschise pentru vizitatori și nu necesită cheltuieli suplimentare. Ar trebui să vă pregătiți bine pentru călătorie și să căutați toate opțiunile gratuite online; în acest fel, veți avea un program bine planificat care include atât activități gratuite, cât și plătite și vă diversifică călătoria.

#4 Închiriați un apartament în loc de un hotel

Acum că plănuiești o călătorie de plăcere, este important să iei în considerare bugetul pentru cazare. Să locuiești la un hotel este cu siguranță un format luxos de a-ți petrece vacanța, având la dispoziție toate facilitățile și mese gratuite. Dar dacă sunteți un călător economic, ar fi mai bine să închiriați un apartament. Acesta va fi mult mai ieftin decât un hotel, economisind o mulțime de bani pentru un tur de vacanță interesant, mese în oraș și vizite turistice.

Există întotdeauna o modalitate de a economisi bani

După cum puteți vedea, călătoriile nu trebuie neapărat să vă afecteze buzunarul. Adoptând aceste sfaturi și obiceiuri inteligente, puteți economisi bani în calitate de călător independent și de turist. Faceți din călătoriile dvs. mai inteligente și mai ecologice și veți simți cu siguranță numeroase beneficii ale acestei schimbări.