- Aiud 95.2
- Alba-Iulia 99.7
- Bacău 88.8
- Bârlad 104.9
- Bistrița 97.3
- Botoșani 91.1
- Brașov 91.9
- București 88.0
- Buzău 96.7
- Câmpeni 96.2
- Câmpina 88.6
- Cluj-Napoca 101.5
- Constanța 96.9
- Craiova 92.0
- Focșani 95.3
- Piatra Neamț 102.3
- Ploiești 88.3
- Râșnov 104.5
- Sibiu 88.4
- Sinaia 103.6
- Tg. Mureș 106.4
- Timișoara 93.9
- Tulcea 91.4
Alertă de vreme extremă: De la călduri amorțitoare la ploi torențiale, lapoviță și ninsoare
Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță o scădere semnificativă a temperaturilor. A fost emis Cod galben de ploi torențiale și furtuni până joi seară. Se așteaptă averse puternice, însoțite de descărcări electrice și, ocazional, grindină și vijelii. Zonele afectate includ Banatul, sudul Crișanei, Transilvania și zonele montane, unde condițiile se vor menține severe până miercuri. În regiunea Capitalei, vremea se va răci începând de miercuri dimineață, devenind instabilă și imprevizibilă.
Alertă de vreme extremă
Meteorologii au emis o informare meteorologică valabilă de marţi, de la ora 14:00, până joi, la ora 20:00. Pe parcursul acestui interval, instabilitatea atmosferică va afecta inițial regiunile vestice și centrale, extinzându-se apoi și în alte zone. Se vor înregistra averse ce pot fi însoțite de descărcări electrice și, izolat, de grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor varia local între 15-20 l/mp și izolat între 30-40 l/mp. Vântul se va intensifica temporar și local în toate zonele marți, iar miercuri mai ales în sud-est, atingând viteze de 45-55 km/h și peste 70 km/h pe crestele montane.
Cod Galben de instabilitate atmosferică accentuată
ANM a mai emis o atenționare Cod galben pentru instabilitate atmosferică accentuată, care va fi valabilă de marți, de la ora 15:00, până miercuri, la aceeași oră. Regiunile vizate de acest avertisment sunt Banatul, sudul Crișanei, Transilvania, precum și zonele montane.
Atenționarea subliniază perioadele de instabilitate atmosferică temporar intensificată în aceste zone. ” În intervalul menţionat, în Banat, sudul Crişanei, Transilvania şi în zonele montane, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse şi cu caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu rafale de 55...70 km/h, izolat vijelii şi grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor fi de 20...25 l/mp şi izolat de peste 40 l/mp”, au arătat aceştia. Codul galben emis se aplică pentru o serie de județe din România: Cluj, Bistrița-Năsăud, Harghita, Covasna, Brașov, Mureș, Sibiu, Alba, Hunedoara, Arad, Timiș, Caraș-Severin, precum și porțiuni din Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Buzău, Vrancea, Bacău, Neamț, Suceava și Bihor. Această atenționare subliniază riscul crescut de instabilitate atmosferică accentuată în aceste regiuni.Citește și: Cum va fi vremea de Paște în 2024? Prognoza meteo completă
Cum va fi vremea în București
În București, vremea va rămâne neobișnuit de caldă pentru această perioadă, începând de marți, ora 14:00, până miercuri, ora 9:00, cu temperaturi maxime în jurul a 30 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în timpul nopții, când se vor înregistra și averse slabe. Vântul va sufla moderat, iar temperatura minimă se va situa între 14 și 16 grade. De miercuri dimineață până joi, la ora 9:00, condițiile meteo vor deveni instabile și se va înregistra o răcire a vremii. Cerul va fi mai mult înnorat și sunt așteptate averse, în special după-amiaza, care pot fi însoțite de descărcări electrice și intensificări ale vântului. Temperatura maximă va scădea la aproximativ 20 de grade, iar cea minimă va fi de 9...11 grade. În ziua de joi, temperaturile vor continua să scadă ușor. Vremea va fi în continuare instabilă, cu cer înnorat și posibilități de ploaie slabă, mai ales în prima parte a zilei. Vântul va sufla moderat, cu unele intensificări temporare, iar temperatura maximă va fi în jur de 18 grade.
Citește și: Prognoza meteo până la jumătatea lunii mai 2024: Cum va fi vremea de 1 Mai și de Paște?