- Aiud 95.2
- Alba-Iulia 99.7
- Bacău 88.8
- Bârlad 104.9
- Bistrița 97.3
- Botoșani 91.1
- Brașov 91.9
- București 88.0
- Buzău 96.7
- Câmpeni 96.2
- Câmpina 88.6
- Cluj-Napoca 101.5
- Constanța 96.9
- Craiova 92.0
- Focșani 95.3
- Piatra Neamț 102.3
- Ploiești 88.3
- Râșnov 104.5
- Sibiu 88.4
- Sinaia 103.6
- Tg. Mureș 106.4
- Timișoara 93.9
- Tulcea 91.4
Pe data de 5 mai, românii vor sărbători Paștele, una dintre cele mai importante sărbători de pe parcursul anului. Aceștia se vor bucura de timpul petrecut alături de cei dragi și de zilele libere, dar și prepratele tradiționale românești. An de an, românii se adună în jurul mesei pentru a celebra Învierea Domnului, iar cu această ocazie gospodinele pregătesc cele mai delicioase rețete. Iată ce nu trebuie să lipsească din meniul de Paște în 2024.
Citește și: Tradiții pentru Săptămâna Mare 2024: Când și la ce oră încep Deniile la Biserică?
Alimentele care nu trebuie să lipsească de pe masa românilor de Paște 2024
Românii au liber în prima și a doua zi de Paște, astfel că se adună, alături de întreaga familie, în jurul mesei și sărbătoreasc cu cele mai bune preparate tradiționale.
Preparatele din carne de miel sunt nelipsite de pe masa de sărbătoare. Românii aleg să o gătească în diferite moduri, astfel că în meniul lor de Paște se pot regăsi friptura, ciorba, drobul sau stufatul, în funcție de preferințe.
Mielul îl simbolizează pe Iisus Hristos, care a fost sacrificat pentru salvarea omenirii, dar și nașterea unui nou popor. Acest animal a fost ales, deoarece chipul său exprimă blândețe și inocență.De Paște, românii abia așteaptă să mănânce pască și cozonaci. Pasca se pregătește o singură dată pe an, iar în mod simbolic amintește de mormântul lui Hristos. Forma ei rotundă semnifică bolta cerească, dar și promisiunea Învierii și a vieții veșnice.
Aceasta este decorată cu o cruce pe mijloc, ce amintește de crucea pe care a fost răstignit Iisus, iar marginea reprezintă coroana cu spini ce i-a fost dată.De pe masa de Paște nu trebuie să lipsească nici peștele, ce poate fi gătit în mai multe feluri în funcție de preferințe. Românii aleg să pregătească ciorbă, peste la grătar sau îl includ în diferite aperitive. De asemenea, în meniul lor apare de fiecare dată și salata de boeuf, dar și alte preparate tradiționale, cum ar fi sarmalele, cârnații, piftia sau ouăle umplute.
Citește și: Cele mai bune 5 filme pe care să le vezi de Paște în 2024