- Aiud 95.2
- Alba-Iulia 99.7
- Bacău 88.8
- Bârlad 104.9
- Bistrița 97.3
- Botoșani 91.1
- Brașov 91.9
- București 88.0
- Buzău 96.7
- Câmpeni 96.2
- Câmpina 88.6
- Cluj-Napoca 101.5
- Constanța 96.9
- Craiova 92.0
- Focșani 95.3
- Piatra Neamț 102.3
- Ploiești 88.3
- Râșnov 104.5
- Sibiu 88.4
- Sinaia 103.6
- Tg. Mureș 106.4
- Timișoara 93.9
- Tulcea 91.4
Cauza decesului cântăreței Puica Igiroșanu: "A fost măicuța care a alinat sufletele celor aflați în suferință"
Cu doar câteva zile înainte de Paște, în Săptămâna Mare, s-a stins din viață Măicuța Anastasia, cunoscută anterior ca Puica Igirosanu, o artistă îndrăgită din perioada regimului lui Nicolae Ceaușescu, având diverse colaborări importante. Piesele sale au ajuns mereu la inimile fanilor. Printre cele mai cunoscute creații muzicale semnate de ea se numără ”Inima-i un telefon”, ”Când ai plecat” și ”Să cânte tinerețea”. După o perioadă petrecută în Marea Britanie, unde a colaborat cu postul de radio BBC în vremurile comuniste, și șapte ani în Franța, a revenit în România după anul 1990.
De ce a murit Puica Igiroșanu, artista devenită Maica Anastasia
Trupul ei neînsuflețit va fi depus la Biserica Hospice-ului Sf. Irina, Voluntari. În ceea ce privește slujba de înmormântare, aceasta va avea loc pe data de 2 mai, la Mănăstirea Nera.
Illeana Popovici știa că regretata solistă suferea de cancer, boală de care nu s-a plâns niciodată: „Am fost prietene, am cântat împreună, era foarte modestă. Artiștii sunt firi speciale, foarte interiorizați, cu trăiri intense, neînțeleși, uneori. Ea a ales această cale a credinței, a găsit calea spre Dumnezeu, a studiat filozofia. În ultima parte a vieții s-a dedicat susținerii celor bolnavi de cancer, a fost măicuța care a alinat sufletele celor aflați în suferință, i-a condus pe ultimul drum cu rugăciune și cu durere în suflet. Locuia într-o cămăruță. Și ea a suferit de cancer, boală pe care a dus-o pe picioare, nu se plângea niciodată. Era o fire foarte blândă, foarte bună, un suflet sensibil, îmi pare foarte rău că a murit. A fost o femeie frumoasă, o voce fără egal. Drum lin în lumină, să se întâlnească cu marii artiști!', a mărturisit Ileana Popovici.
"Cu ani în urmă, regretatul meu coleg și prieten Titus Munteanu mi-a relatat o întâlnire uluitoare de la slujba de înmormântare a lui Johnny Răducanu, când s-a apropiat de el o măicuță: 'Ce faci, Titus, nu mă mai recunoști?'. Era Puica Igiroșanu, care îmbrăcase haina monahală și care, după șederi la mânăstiri din Franța și Anglia, revenise în țară.
"La masa de după eveniment am stat mult de vorbă cu Puica, despre viața ei, ocazie cu care mi-a relatat că are probleme de sănătate. Pe urmă am mai vorbit de câteva ori la telefon, i-am trimis pe adresa stabilimentului unde lucra revista 'Actualitatea Muzicală' cu articolul despre evenimentul de la Giurgiu, m-a sunat să-mi mulțumească…Probabil, înregistările ei, fiind vechi, nu se mai difuzează la Radio (nu se difuzează ele cele mai noi!), tocmai de aceea am ținut să nu fie uitată. În 2011 am publicat sub egida Editurii Biblioteca Bucureștilor, a Bibliotecii Metropolitane (managerul de atunci, omul de cultură Florin Rotaru, înființase colecția 'Patrimoniul muzical românesc'), o carte dedicată compozitorului Paul Urmuzescu. La această carte este atașat un CD incluzând 25 de creații ale compozitorului, între care am ținut mult să fie și două melodii cântate de Puica Igiroșanu, 'Ai plecat' (cu care am și deschis albumul) și 'Nu cred'.Aceste două piese, ce pesemne nu se mai găsesc în fonoteca radio-ului public, risipită pe la Jilava, discul Oschanitzky de care aminteam, colaborările cu Ileana Popovici (multă lume o cunoaște mai ales ca actriță, dar a absolvit Conservatorul și este înainte de toate o cântăreață de mare rafinament, specialista noastră nr. 1 în bossanova), câteva fotografii din presă sunt puținele lucruri care ne vor mai aminti de Puica Igiroșanu, 'Maica Anastasia'', a mai completat el.