- Aiud 95.2
- Alba-Iulia 99.7
- Bacău 88.8
- Bârlad 104.9
- Bistrița 97.3
- Botoșani 91.1
- Brașov 91.9
- București 88.0
- Buzău 96.7
- Câmpeni 96.2
- Câmpina 88.6
- Cluj-Napoca 101.5
- Constanța 96.9
- Craiova 92.0
- Focșani 95.3
- Piatra Neamț 102.3
- Ploiești 88.3
- Râșnov 104.5
- Sibiu 88.4
- Sinaia 103.6
- Tg. Mureș 106.4
- Timișoara 93.9
- Tulcea 91.4
România este plină de trasee montane spectaculoase, care le oferă pasionaților de drumeții cele mai frumoase peisaje. În urmă cu 10 ani, s-a propus amenajarea unui „alpine coaster” în Poiana Brașov și se pare că anul acesta, ar putea fi gata. Deși proiectul a început acum mult timp, acesta promite o experiență inedită pentru toți iubitorii muntelui. Iată ce lungime va avea noul traseu, dar și când ar putea fi gata.
Sania de vară din Poiana Brașov ar putea fi gata toamna aceasta
Sania de vară va fi amplasată în partea stângă a pârtiei Bradu, iar zona de acces va fi în apropierea stației inferioare a telecabinei Capra Neagră, pe platoul de lângă Centrul de Agrement.
„Ne bucură că instalația va fi realizată de cea mai importantă companie din domeniu, Wiegand, iar traseul va fi unul deosebit, care va pune în valoare și frumsețea zonei, dar va crește și nivelul de adrenalină al celor care se vor da cu sania. Conform ofertei declarate câștigătoare, această asociere va realiza în două luni proiectul tehnic, iar în alte 5 luni va finaliza lucrările. Sperăm că, la începutul toamnei, deja să ne bucurăm de sania de vară din Poiana Brașov”, a precizat primarul Allen Coliban în februarie, potrivit bizbrasov.ro.
Ce lungime va avea traseul?
Instalația mult așteptată va avea o urcare de 550 metri, 990 metri de traseu de coborâre și 60 de sănii. Săniile vor fi dotate cu un sistem de detectare a altor vehicule din apropiere, astfel încât la detectarea saniei din față, să fie acționate automat frânele magnetice. Siguranța turiștilor va fi garantată de un sistem de protecție, sub forma unui gard sau ceva similar.
Prin proiectul Sania de vară, municipalitatea își propune să creeze noi puncte de atracție pentru turiști, astfel încât stațiunea de schi să fie vizitată și în anotimpul cald, nu doar iarna. Acum că demersurile au fost făcute, proiectul a fost dat spre proiectare și execuție, urmând să fie gata, potrivit estimărilor din luna februarie, în toamna anului 2024.