- Aiud 95.2
- Alba-Iulia 99.7
- Bacău 88.8
- Bârlad 104.9
- Bistrița 97.3
- Botoșani 91.1
- Brașov 91.9
- București 88.0
- Buzău 96.7
- Câmpeni 96.2
- Câmpina 88.6
- Cluj-Napoca 101.5
- Constanța 96.9
- Craiova 92.0
- Focșani 95.3
- Piatra Neamț 102.3
- Ploiești 88.3
- Râșnov 104.5
- Sibiu 88.4
- Sinaia 103.6
- Tg. Mureș 106.4
- Timișoara 93.9
- Tulcea 91.4
Odată cu venirea verii, românii sunt în căutarea unor destințaii inedite în care să își petreacă vacanța. Harghita este un județ bogat în obiective turistice și culturale, astfel că cei care ajung aici nu au cum să se plictisească. Turiștii pot vizita stațiuni balneare, muzee, parcuri tematice, dar și rezervații naturale impresionante. Castelul Varfele este una dintre destinațiile mai puțin cunoscute din acest județ, care, însă, merită să fie vizitat datorită cadrului natural în care este amplasat, dar și arhitecturii deosebite.
Citește și: Azi începe TIFF.23, cel mai important festival de film din România! Cât costă biletele?
Castelul Varfele, un loc de poveste din județul Harghita
Povestea Castelului Varfele începe în perioada antichității, când pe versantul dealului "Várfele", care se înalță deasupra văii râului "Vágás", se afla un alt castel.
Ulterior, în anul 2023, locuitorii satului au construit o reprezentare a vechii fortificații lângă Fântâna Prințesei Triste, într-o zonă care servește și ca punct de belvedere. Construcția cuprinde elemente care se întâlneau la vechile castele, la cetățile medievale și la bisericile fortificate din regiunea secuiască. Potrivit unei legende, în apropierea castelului se află un lac pe fundul căruia un șarpe uriaș păstrează o comoară fabuloasă.
Acum, castelul Varfele poate fi viztat în mod gratuit de către toți turiștii care sunt în căutarea unui loc inedit în județul Harghita.Citește și: Top 5 parcuri tematice pentru copii din România
Ce alte obiective mai puțin cunoscute poți să vezi în județul Harghita?
Cascada Mezotermală Toplița
Una dintre atracțiile naturale deosebite din județul Harghita este Cascada Mezotermală de la Toplița.
Aceasta se află lângă cursul superior al râului Mureș, într-un cadru de poveste, și impresionează datorită culorilor schimbătoare ale apei. Cascada a fost declarată arie protejată de interes național și rezervație naturală de tip biologic și peisagistic.Casa Fluturilor Exotici
Casa Fluturilor reprezintă una dintre cele mai frumoase obiective turistice din Harghita. Cei care vor să descopere numeroase specii de flururi din toată lumea, dar și să se bucure de o experineță inedită nu trebuie să rateze acest loc din satul Praid.
Cea mai mare pistă de bob din România
Cea mai mare pistă de bob din România se află în județul Harghita, la Toplița. Această experiență este potrivită pentru care vor să facă o călătorie plină de adrenalină, dar în același timp să admire și peisaje deosebite. Lungimea pistei este de peste 1900 de metri, iar circuitul urcare-coborâre durează aproximativ 10 minute. Copiii de până la 14 ani trebuie să plătească 20 de lei pe tură, iar adulții 25 de lei.