- Aiud 95.2
- Alba-Iulia 99.7
- Bacău 88.8
- Bârlad 104.9
- Bistrița 97.3
- Botoșani 91.1
- Brașov 91.9
- București 88.0
- Buzău 96.7
- Câmpeni 96.2
- Câmpina 88.6
- Cluj-Napoca 101.5
- Constanța 96.9
- Craiova 92.0
- Focșani 95.3
- Piatra Neamț 102.3
- Ploiești 88.3
- Râșnov 104.5
- Sibiu 88.4
- Sinaia 103.6
- Tg. Mureș 106.4
- Timișoara 93.9
- Tulcea 91.4
De ce a murit, de fapt, Sinead O'Connor? Certificatul de deces a fost făcut public la un an de la dispariția sa
Sinead O'Connor, cunoscută în special pentru melodia emblematică „Nothing Compares To You”, a fost găsită inconștientă în locuința sa din sudul Londrei în luna iulie și a fost declarată moartă la vârsta de 56 de ani. Vestea morții cunoscutei cântărețe a generat un val de tristețe publică. A doua zi după anunț, oamenii legii au anunțat că nu tratează dispariția sa ca fiind suspectă. La un an după ce s-a stins din viață, legiștii au dezvăluit cauza decesului.
Conform Irish Independent, în acesta scrie că Sinead O'Connor a murit din cauza ”exacerbării bolii pulmonare obstructive cronice şi a astmului bronşic, coroborată cu o infecţie de nivel redus de tract respirator inferior".
Sinead O'Connor a devenit cunoscută pe plan internaţional odată cu lansarea celui de-al doilea album al său, "I Do Not Want What I Haven't Got", în 1990. Discul a inclus aranjamentul ei pentru "Nothing Compares 2 U", un cântec scris iniţial de Prince şi lansat în cadrul proiectului său secundar The Family. Interpretarea cântecului a ajuns pe locul 1 în mai multe ţări, inclusiv în Irlanda, unde a rămas în fruntea topurilor timp de 11 săptămâni. Melodia a fost nominalizată la premiile Grammy pentru înregistrarea anului şi pentru cea mai bună interpretare rock cu voce feminină. "I Do Not Want What I Haven't Got" a câştigat premiul Grammy pentru cea mai bună interpretare de muzică alternativă.
Sinead O'Connor, legenda muzicii irlandeze, a rămas cu sechele din perioada copilăriei: "U n monstru absolut"
De-a lungul anilor, Sinead O’Connor a cântat despre abuzurile suferite în copilărie, din partea mamei sale și a vorbit deschis despre experiența de a fi dusă într-o altă casă abuzivă, cu călugărițe, pentru neascultare. Aceste dezvăluiri te fac să te întrebi dacă cei mai mari critici ai ei s-au obosit să înțeleagă acest lucru. Apogeul puterii ei a venit la sfârșitul anilor 1980 și începutul anilor 1990, un moment important fiind acela din 1992 când, în cadrul unei emisiuni TV, legenda muzicii irlandeze a rupt o fotografie a Papei Ioan Paul al II-lea pentru a protesta împotriva abuzului sexual din Biserica Romano-Catolică.
„Urăsc că nu am fost în stare să o iubesc. Urăsc că nu am fost în stare să am grijă de ea, poate să-i ofer puțină dragoste. Și s-o ajut, nimeni nu a ajutat-o! Urăsc că nu pot s-o îmbrățișez și să-i spun că o iubesc și că e o mamă bună. Aș fi avut grijă de ea, pentru că e un monstru absolut. Cele mai timpurii amintiri ale mele sunt de când mama îmi spunea că ar fi trebuit să nu mă fi născut. Nu m-a vrut, nu voia fete, își dorise ca eu să fiu băiat. Mă trata ca pe un băiat, mi-a tăiat părul. Atunci când mă bătea, ceea ce se întâmpla zilnic, mă obliga să-mi scot hainele și să mă întind pe podea, cu mâinile și picioarele desfăcute, dorind să-mi distrugă uterul și organele reproducătoare. Dorea ca eu să nu mai fiu femeie.", și-a explicat Sinead O’Connor sentimentele contrarii față de cea care i-a dat viață.
Citește și: Motivul devastator pentru care Sinead O'Connor își rădea mereu părul din cap