• Aiud 95.2
  • Alba-Iulia 99.7
  • Bacău 88.8
  • Bârlad 104.9
  • Bistrița 97.3
  • Botoșani 91.1
  • Brașov 91.9
  • București 88.0
  • Buzău 96.7
  • Câmpeni 96.2
  • Câmpina 88.6
  • Cluj-Napoca 101.5
  • Constanța 96.9
  • Craiova 92.0
  • Focșani 95.3
  • Piatra Neamț 102.3
  • Ploiești 88.3
  • Râșnov 104.5
  • Sibiu 88.4
  • Sinaia 103.6
  • Tg. Mureș 106.4
  • Timișoara 93.9
  • Tulcea 91.4
Divertisment

Hai să vezi cele mai tari locuri de distracție în București în weekendul 21-22 septembrie 2024!

Lista evenimentelor organizate în weekendul 21-22 septembrie 2024
Ce faci în weekendul 21-22 septembrie 2024 în Capitală?  [Sursa foto: Facebook]
Urmează un weekend plin de evenimente în București! Iată locurile în care distracția se anunță la cote maxime în perioada 21-22 septembrie 2024.

Se apropie încă un weekend încărcat de evenimente în Capitală! Bucureștenii au ocazia să meargă, alături de prieteni sau familie, în cele mai tari locuri, unde distracția se anunță la cote maxime. Aceștia pot participa la diverse festivaluri, concerte, spectacole și târguri în perioada 21-22 septembrie 2024. Iată lista celor mai interesante evenimente care au loc în următoarele zile în București.

Citește și: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."

Cele mai interesante evenimente din weekendul 21-22 septembrie 2024
Weekendul 21-22 septembrie 2024 aduce cele mai tari evenimente în București [Sursa foto: Facebook]

Ce poți face în București în weekendul 21-22 septembrie 2024?

Asia Fest

Asia Fest, festivalul care promovează cultura și tradițiile orientale, revine cu o nouă ediție în 2024. În perioada 20-22 septembrie, la Arena Națională, în zona intrării dinspre Strada Maior Coravu, bucureștenii sunt așteptați să descopere culorile Asiei, mâncăruri delicioase, aroma condimentelor, piese vestimentare inedite și cântece tradiționale. Următoarele zile vor fi pline de spectacole cu muzică și dansuri specifice, bucătărie tradițională asiatică, ateliere, expoziții și multe surprize pentru toate vârstele.

Pentru sâmbătă și duminică biletele costă 20 de lei, iar abonamentele 45 de lei. Copiii cu vârste de sub 7 ani au acces gratuit.

Dâmbovița Delivery

Splaiul Unirii devine pietonal în weekendul 21-22 septembrie 2024, deoarece în zona Timpuri Noi-Mihai Bravu se desfășoară evenimentul Dâmbovița Delivery. Malul râului se va transforma într-n spațiu de recreere inedit, potrivit pentru toate vârstele. Vor fi organizate activități pe apă, ateliere de ecologie, expoziții, proiecții de film, dar și evenimente artistice.

Piața Țărănească de Toamnă

Până duminică, 22 septembrie 2024, au loc Zilele Muzeului Țăranului Român, fiind organizate expoziții, târg de icoane, ateliere, lansări de carte, dezbateri și proiecții de film. În curtea interioară a Muzeului Național al Țăranului Român se organizează doar în perioada 20-22 septembrie Piața Țărănească de Toamnă. Intrarea este liberă, iar cei prezenți se vor bucura de grătare, bunătăţuri la ceaun, brânzeturi şi delicatese din carne, cozonaci și prăjituri, sucuri, zacuscă, miere și produse apicole, ceaiuri, mobilier vechi, costume populare și multe altele.

Citește și: De ce Alexandru Ciucu nu vrea să renunțe nici acum la verighetă

Principalele evenimente care au loc în weekendul 21-22 septembrie 2024
Vezi aici cele mai tari evenimente din perioada 21-22 septembrie 2024  [Sursa foto: Facebook]

Festivalul „Toamna la Ceaun”

De joi, 19 septembrie 2024, și până duminică, are loc Festivalul „Toamna la Ceaun”. Evenimentul are loc pe Bulevardul Basarabia, la intrarea în Parcul Național. Bucureștenii au ocazia să încerce diverse preparate, cum ar fi tochitură moldovenească, tocăniță, gulaș, borș, pastramă, fasole la ceaun, zacuscă și magiun de prune.

Zilele Bucureștiului

În Piața Constituției se organizează Zilele Bucureștiului, iar timp de două zile cei prezenți se vor bucura de cel mai mare eveniment de video mapping din lume, concerte de excepție, dar și cele mai apreciate preparate din bucătăriiile internaționale. Atmosfera va fi animată de artiști stradali și DJ locali în perioada 21-22 septembrie 2024. Intrarea este liberă.

Spectacole de apă, muzică și lumini la fântânile arteziene din Capitală

Weekendul acesta are loc Simfonia Apei la fântânile din Piața Unirii, dar și spectacole de apă, muzică și lumini, în Parcul IOR și Parcul Teilor din Sectorul 3. Simfonia Apei va crea momente memorabile tuturor participanților, indiferent de vârstă. Accesul în zona fântânilor se va face între orele 19:30 – 21:30, iar show-ul va începe la 20:00. În Parcurile IOR și Teilor, programul este următorul: la orele 20.00 și 21.00, fiind vorba de două spectacole inedite.

Citește și: Alin Oprea, noi acuzații la adresa Larisei Uță! Solistul trupei Talisman spune adevărul despre videoclipul deocheat cu amanta: „Este o aberație totală”

Spectacolele de teatru organizate în weekendul 21-22 septembrie 2024

  • Dezbracă-te, vreau să-ţi vorbesc! (Marc Camoletti), la Teatrul Elisabeta, sâmbătă, 21 septembrie 2024, de la ora 18:00;
  • Cei drepți (Albert Camus), la TNB, sâmbătă, 21 septembrie 2024, de la ora 19:00;
  • Zaruri și cărți (Sam Henry Kass), la Teatrul de Artă, sâmbătă, 21 septembrie 2024, de la ora 19:00;
  • Frumos e în septembrie la Veneția (după Teodor Mazilu), la TNB, duminică, 22 septembrie 2024, de la ora 19:00;
  • Casa de la țară (Donald Margulies), la TNB, duminică, 22 septembrie 2024, de la ora 19:00;
  • A douăsprezecea noapte sau Noaptea Magilor (William Shakespeare), la Teatrul Nottara, duminică, 22 septembrie 2024, de la ora 19:00.

Bucharest Street Food Festival

Bucharest Street Food Festival revine cu o nouă ediție în cadrul evenimentului iMapp, organizat cu ocazia Zilelor Bucureștiului 2024. Festivalul se desfășoară atât sâmbătă, cât și duminică, iar gurmazii au ocazia să încerce pe această cale preparate din 10 bucătării internaționale.

În weekend sărbătorim Zilele Bucureștiului
Ce evenimente sunt organizate de Zilele Bucureștiului? [Sursa foto: Facebook]

Bucharest Music Film Festival

în Piaţa George Enescu, programul celei de-a XII-a ediţii a Bucharest Music Film Festival va culmina, în perioada 20-22 septembrie, cu reprezentaţii speciale susţinute de ansambluri şi artişti de prestigiu. Evenimentul este potrivit pentru toate vârstele. Cei mici sunt aşteptaţi, duminică, 22 septembrie, la atelierul „Remi şi Aventura Sunetelor: Tobele şi ritmul, instrumente mici de percuţie” unde copiii vor experimenta sunetele şi ritmurile diverse, descoperind instrumente precum tobele, maracas şi tamburine.

Citește și: Mesajul transmis de Alin Gabriel Matei, fiul de suflet al lui Petrică Mîțu Stoian, în ziua în care celebrul interpret ar fi împlinit 64 de ani: „Vei fii mereu în sufletul meu!”

Târg de adopții ASPA

ASPA a anunțat că weekendul acesta va avea loc un nou târg de adopții pentru iubitorii de animale. Cei care vor să adopte un cățel pot merge în Parcul Izvor, sâmbătă, 21 septembrie. Evenimentul se desfășoară între orele 10:00-16:00, iar intrarea este liberă. Participanții vor primi și cadouri din partea sponsorilor. Organizatorii anunță că vor fi aduși o mulțime de cățeluși deparazitați intern și extern și sterilizați

Bazaar pe Victoriei

În weekendul 21-22 septembrie 2024 va avea loc evenimentul Bazaar pe Victoriei, care promovează micile afaceri locale într-un cadru fresh, plin de tineret. Bucureștenii sunt așteptați în număr cât mai mare să descopere produse unice realizate cu migală de către producătorii locali. Evenimentul se desfățoară la Victoria Hub, iar cei prezenți au ocazia să facă o plimbare și pe Calea Victoriei, unde se desfășoară programul „Străzi deschise, București-Promenada Urvană”. Aici, locuitorii Capitalei se vor bucura de spectacole de teatru, momente de acrobaţie şi animaţie, concerte live, instalaţii şi expoziţii de artă, precum şi activităţi interactive pentru copii. La Bazaar de București, ei au ocazia să achiziționeze o varietate de produse, cum ar fi bijuterii, lumânări, decorațiuni, accesorii, cosmetice naturale, picturi, deserturi sau haine.