• Aiud 95.2
  • Alba-Iulia 99.7
  • Bacău 88.8
  • Bârlad 104.9
  • Bistrița 97.3
  • Botoșani 91.1
  • Brașov 91.9
  • București 88.0
  • Buzău 96.7
  • Câmpeni 96.2
  • Câmpina 88.6
  • Cluj-Napoca 101.5
  • Constanța 96.9
  • Craiova 92.0
  • Focșani 95.3
  • Piatra Neamț 102.3
  • Ploiești 88.3
  • Râșnov 104.5
  • Sibiu 88.4
  • Sinaia 103.6
  • Tg. Mureș 106.4
  • Timișoara 93.9
  • Tulcea 91.4
Divertisment

10 cărți pe care le poți citi în această toamnă

Descoperă cele mai frumoase cărți pentru toamna anului 2024
Ce citim în toamna anului 2024?  [Sursa foto: PixaBay]
Toamna este anotimpul ideal pentru a citi o carte bună, alături de o ceașcă de ceai aromat! Iată 10 titluri interesante, care te vor captiva în această perioadă

Toamna marchează perioada în care temperaturile scad, zilele sunt mai scurte, natura capătă numeraose culori, iar în aer se simte aroma scorțișoarei și a ceaiului. Acest anotimp este preferatul pasionaților de citit, deoarece pot petrece zilele răcoroase în confortul propriei case, alături de o carte bună. Descoperă mai jos 10 recomandări de cărți, perfecte pentru toamna anului 2024. Iată ce titluri poți adăuga pe lista ta în această perioadă.

Citește și: Ce pensie are, de fapt, mama lui Mihai Bendeac și cum a reușit să construiască un imperiu financiar impresionant

Top 10 cărți de toamnă pentru 2024

Jane Eyre, de Charlotte Brontë

„Jane Eyre”, de Charlotte Bronte, reprezintă unul dintre cele mai bune romane din literarura engleză, dar și o carte potrivită pentru toamnă. Pasionații de citit vor descoperi în paginile cărții povestea tinerei Jane Eyre, care după o copilărie marcată de sărăcie și lipsuri devine guvernantă la Thornfield Hall, castelul unui gentleman bogat, Edward Rochester. Treptat, cei doi se apropie, se înfruntă, iar în cele din urmă se îndrăgostesc.

Povestea lor de iubire va fi umbrită, totuși, de un adevăr cumplit ce iese la lumină.

Dead Poets Society, de Nancy H. Kleinbaum

„Dead Poets Society”, de Nancy H. Kleinbaum, aduce în fața cititorilor o poveste impresionantă, care îi are în centru pe Todd Anderson și pe prietenii lui de la Welton Academy. Aceștia pășesc într-o lume cu totul nouă după ce extravagantul profesor John Keating îi provoacă „să își facă viața extraordinară”.

Inspirați de Keating, băieții reînființează Dead Poets Society, un club secret în care, liberi de constrângerile și așteptările școlii și ale părinților, își dau frâu liber pasiunilor. Ei descoperă cât de important este să facă fiecare clipă să conteze, însă libertatea pe care o dobândesc poate avea consecințe tragice, mai ales într-o lume în care autoritățile abia așteaptă să le ruineze visele.

Top 10 cărți de toamnă pentru 2024
Iată cele mai potrivite titluri pentru toamna anului 2024 [Sursa foto: freepik]

Enciclopedia Spiridușilor, de Emily Wilde

„Enciclopedia spiridușilor”, scrisă de Emily Wilde, profesoară la Cambridge, este una dintre cele mai potrivite cărți pentru toamna aceasta. Ea spune povestea unei profesoare, care călătorește într-o altă localitate, pentru a studia folclorul spiridușilor. În acel moment, pentru ea începe o aventură plină de căldură și farmec, exact ca zilele de toamnă, pe parcursul căreia descoperă magia, prietenia și dragostea.

Citește și: Cum se înțelege Medana cu fostul soț după atâția ani de la despărțire: „El a rămas încă important”

Pădurea norvegiană, de Haruki Murakami

Haruki Murakami se numără printre cei mai apreciați autori, atunci când vine vorba de cărți de toamnă. Romanul „Pădurea norvegiană” îi va introduce pe cititori în atmosfera social-politica agitata a anilor ’60. Povestea lui Toru Watanabe urmăreste firul implicațiilor psihologice născute din dragostea imposibilă pentru iubita prietenului mort.

La răscruce de vânturi, de Emily Brontë

„La răscruce de vânturi” este singurul roman al lui Emily Brontë și aduce în fața cititorilor povestea de dragoste intensă și aproape demonică dintre Catherine Earnshaw și Heathcliff, un copil orfan găsit și crescut de tatăl ei. După moartea domnului Earnshaw, Heathcliff este umilit de fratele lui Catherine, acesta fiind gelos pe afecțiunea pe care părintele său i-o purtase orfanului. După ce Catherine se îndrăgostește de un alt tânăr, Heathcliff decide să părăsească Wuthering Heights. El devine un om bogat și se întoarce să se răzbune pentru suferințele pe care le-a trăit.

Omul de castane, de Soren Sveistrup

”Omul de castane” de Soren Sveistrup, reprezintă o carte tulburătoare, dar plină de suspans, pe care nu o vei putea lăsa din mână în toamna anului 2024. Un criminal ajunge să terorizeze Copenhaga, lăsând la locul fiecărei crime sângeroase figurine făcute din bețe de chibrit și două castane. În acest context, detectivii trebuie să uite de neînțelegeri pentru a restabili liniștea și pentru a alunga teama ce se răspândea în oraș.

Citește și: Florin Piersic, devastat de moartea colegului său de breaslă, Liviu Crăciun. Mesajul sfâșietor transmis de actor: ”Rămân cu regretul”

Departe de lumea dezlănțuită, de Thomas Hardy

Thomas Hardy a avut curajul să abordeze o temă complexă, dintr-o perspectivă mult prea modernă pentru ultima parte a secolului XIX, în „Departe de lumea dezlănțuită”. Este vorba despre independența și rolul femeii în societate. Protagonista cărții este Bathsheba Everdene, o tânără conștientă de propria frumusețe și obsedată de control. Într-un impuls de moment, ea se căsătorește cu un bărbat care îi va aduce numai probleme. Cartea descrie modul în care eroina ajunge să se maturizeze pe măsură ce trece prin tot felul de momente dificile.

Ce cărți captivante poți să citești în toamna anului 2024?
Vezi aici 10 cărți perfecte pentru zilele răcoroase de toamnă [Sursa foto: freepik]

Cartea pierdută a vrăjitoarelor, de Deborah Harkness

„Cartea pierdută a vrăjitoarelor”, de Deborah Harkness, se potrivește perfect cu atmosfera de toamnă. Aceasta o are în centru pe profesoara universitară Diana Bishop, care descoperă în cursul cercetărilor ei un manuscris blestemat. Deși face parte dintr-o familie celebră de vrăjitoare, ea a decis să se dedice cercetării universitare și să aibă o viață normală. Cu toate acestea, descoperirea manuscrisului va atrage pe urmle sale demoni, vrăjitoare și vampiri, printre care și pe Matthew Clairmont, un vampir periculos și enigmatic. Între cei doi se înfiripă o poveste de iubire, care amenință să spulbere liniștea stabilită în lumea Dianei.

O furtună de ceai, de Hafsah Faizal

„O furtuna de ceai”, de Hafsah Faizal, este primul volum din seria „Sange si ceai”, un fantasy intunecat, în care se împletesc secrete întunecate, romantismul și suspansul. Arthie Casimir este o infractoare sclipitoare și o colecționară de secrete, iar ceainăria ei se transformă în fiecare noapte într-un loc, ce găzduieste vampirii temuți de societate. Tânăra ajunge să trăiască o adevărată aventură pe măsură ce încearcă să se infiltreze în societatea sinistră și strălucitoare a vampirilor.

Citește și: Veste uriașă pentru turiști! Cum arată Transapuseana, "noul Transfăgărășan" care leagă Transilvania de Banat

Litera Stacojie, de Nathaniel Hawthorne

„Litera stacojie”, de Nathaniel Hawthorne, spune povestea lui Hester Prynne, care dă naștere unei fiice în urma unei relații extraconjugale. Inițial ea este condamnată la moarte de comunitatea din care face parte, însă ulterior este obligată să poarte litera „A“, de la adulter, ţesută pe veșminte în culoarea stacojie. Acțiunea se petrece în America secolului al XVII‑lea, într‑o colonie puritană, din apropierea orașului Boston.