- Aiud 95.2
- Alba-Iulia 99.7
- Bacău 88.8
- Bârlad 104.9
- Bistrița 97.3
- Botoșani 91.1
- Brașov 91.9
- București 88.0
- Buzău 96.7
- Câmpeni 96.2
- Câmpina 88.6
- Cluj-Napoca 101.5
- Constanța 96.9
- Craiova 92.0
- Focșani 95.3
- Piatra Neamț 102.3
- Ploiești 88.3
- Râșnov 104.5
- Sibiu 88.4
- Sinaia 103.6
- Tg. Mureș 106.4
- Timișoara 93.9
- Tulcea 91.4
Stiri mondene
Cum a învățat Dragoș Bucur să trăiască cu diabet? Dieta care i-a schimbat viața: „Totul se rezumă la glucide și insulină”
Dragoș Bucur dezvăluie secretele dietei sale pentru a-și controla diabetul
[Sursa foto: Instagram]
Dragoș Bucur a vorbit despre lupta cu diabetul și dieta care îi menține sănătatea.
De atunci, Dragoș Bucur a fost nevoit să își schimbe complet modul de viață pentru a ține boala sub control. Recent, el a oferit detalii despre regimul său alimentar, subliniind că a făcut schimbări semnificative în dietă pentru a-și menține sănătatea. Una dintre principalele modificări a fost reducerea drastică a consumului de dulciuri. „Nu am mai mâncat dulciuri de la prânz. Nu mănânc dulciuri zilnic și, de aproximativ un an-doi, le-am înlocuit cu dulciuri din fructe.
Când simt nevoia de ceva dulce, aleg un smoothie, fructe sau smochine, dar mai mănânc și dulciuri din când în când.”, a mărturisit actorul.
Actorul Dragoș Bucur, în vârstă de 47 de ani, a vorbit deschis despre diagnosticul de diabet pe care l-a primit în urmă cu mai mulți ani și despre modul în care reușește să își gestioneze afecțiunea printr-un stil de viață sănătos și o dietă bine echilibrată.
Cum a învățat Dragoș Bucur să trăiască cu diabet
În urma unor simptome precum setea excesivă și urinarea frecventă, Bucur a decis să consulte un medic, moment care a marcat un punct de cotitură în viața sa, când a fost informat că suferă de diabet.
Dieta care i-a schimbat viața
Pe lângă renunțarea parțială la dulciuri, Dragoș Bucur a explicat și cum își monitorizează glicemia și își adaptează dieta în funcție de nivelul de glucide din alimente.
El a detaliat importanța calculării exacte a cantității de carbohidrați pe care o consumă, astfel încât să își poată ajusta doza de insulină corespunzător. „Pentru mine, glucidele sunt cruciale deoarece ele îmi ridică glicemia. Dar, odată ce știu care este nivelul glicemiei și doza necesară de insulină pentru fiecare zece hidrați, pot să controlez situația. De exemplu, o felie de pâine conține zece hidrați, iar necesarul meu de insulină pentru această cantitate este de două unități. Dacă mănânc două felii, asta înseamnă 20 de hidrați, adică patru unități de insulină. Știu că 50 de grame de paste sau de orez au zece hidrați, 80 de grame de mămăligă tot zece, iar un ecler clasic conține în jur de 25 de hidrați. Un pahar de suc de portocale, în funcție de mărime, poate avea între 15 și 30 de hidrați.”, a explicat Dragoș Bucur.