• Aiud 95.2
  • Alba-Iulia 99.7
  • Bacău 88.8
  • Bârlad 104.9
  • Bistrița 97.3
  • Botoșani 91.1
  • Brașov 91.9
  • București 88.0
  • Buzău 96.7
  • Câmpeni 96.2
  • Câmpina 88.6
  • Cluj-Napoca 101.5
  • Constanța 96.9
  • Craiova 92.0
  • Focșani 95.3
  • Piatra Neamț 102.3
  • Ploiești 88.3
  • Râșnov 104.5
  • Sibiu 88.4
  • Sinaia 103.6
  • Tg. Mureș 106.4
  • Timișoara 93.9
  • Tulcea 91.4
Divertisment

Ce faci în weekendul 26-27 octombrie! Festivaluri, târguri și expoziții te așteaptă să le treci pragul

Principalele evenimente care au loc în Capitală în ultimul weekend din octombrie 2024
Ultimul weekend din octombrie aduce evenimente inedite în Capitală  [Sursa foto: freepik]
Descoperă cele mai interesante evenimente care au loc în București, în ultimul weekend din luna octombrie 2024! Unde te poți distra alături de cei dragi?

Urmează un weekend plin de evenimente interesante în București! Având în vedere că este ultimul de dinainte de Halloween, în Capitală, sunt organizate o mulțime de evenimente dedicate acestei sărbători, care a prins tot mai multă popularitate în țara noastră în ultimii ani. Bucureștenii și nu numai sunt așteptați în număr cât mai mare să ia parte la festivaluri, târguri, concerte, expoziții și multe alte evenimente, în cadrul cărora distracția va fi la cote maxime. Vezi mai jos ce poți face, alături de cei dragi, în ultimul weekend din octombrie 2024!

Citește și: Cât de curtată era Delia Budeanu după ce s-a aflat că s-a despărțit de primul soț

Principalele evenimente care au loc în weekendul 26-27 octombrie 2024

West Side Hallo Fest

West Side Hallo Fest, cel mai mare festival de Halloween din România, va avea loc în perioada 25-27 octombrie 2024, pe Insula Lacul Morii. Evenimentul va surprize vizitatorii cu decoruri impresionante, printre care un dovleac de 3 metri, perfect pentru poze, o vrăjitoare supradimensionată, trasee bântuite, o casă a vrăjitoarelor și multe altele.

Festivalul este potrivit pentru cei mari, dar și pentru cei mici. Copii vor avea ocazia să participe la o paradă și un concurs de costume, spectacole de magie, ateliere de sculptat dovleci sau de realizat măști. Pe perioada evenimentului vor avea loc și o serie de concerte. Pe scena West Side Hallo Fest vor urca Smiley, Carla's Dreams, Vița de vie, Alexandra Crișan, dar și alți artiști apreciați din țara noastră.

Ce poți face în weekend în București?
Cel mai mare festival de Halloween din România are loc în weekend [Sursa foto: Facebook]

Spectacolele de teatru care au loc în ultimul weekend din octombrie 2024

  • Încă nu, dar o să fie… (Ray Cooney & John Chapman), la Teatrul Elisabeta, sâmbătă, 26 octombrie 2024, de la ora 18:00;
  • Don Juan (după Molière), la Teatrul Nottara, sâmbătă, 26 octombrie 2024, de la ora 19:00;
  • Răpire, la Sala Luceafărul, sâmbătă, 26 octombrie 2024, de la ora 19:00;
  • Ultima noapte în Paradis, la FF Theatre, duminică, 27 octombrie 2024, de la ora 19:00;
  • Meșteșugul Vieții (Hanoch Levin), la Teatrul Bulandra, duminică, 27 octombrie 2024, de la ora 19:00;
  • Foxfinder (Dawn King), la Teatrul Excelsior, duminică, 27 octombrie 2024, de la ora 19:00.

Citește și: Alina Ceușan, criticată dur de Mikaela Albu după controversa cu Oana Pellea. Ce mesaj i-a transmis adolescenta: ”O faci doar de fațadă”

Garden of Lights în Grădina Botanică din București

În acest weekend începe magia la Grădina Botanică din București. Cei care vor să aibă parte de o experiență de neuitat toamna aceasta sunt așteptați la Garden of Lights pentru a explora spații pline de culori, lumini, forme și persoanje din basme.

Evenimentul este potrivit pentru cei mici, dar și pentru cei mari, deoarece în cadrul lui se întâlnesc lumile poveștilor, tehnologiei și creativității. Tematica de anul acesta este „Frumoasa și Bestia”. Există două tipuri de bilete: unic, la prețul de 55 de lei, și de sezon, care poate fi achitat la prețul de 125 de lei.

Spooky Fest

Spooky Fest va avea loc în weekend, la Victoria Hub, și va promova afacerile locale. Intrarea este gratuită, astfel că vizitatorii sunt așteptați în număr cât mai mare. Cei care vor lua parte la eveniment au ocazia să își cumpere produse realizate cu migală, de la bijuterii, lumânări, decorațiuni, cosmetice naturale, la picturi, deserturi și haine. De asemenea, ei pot participa și la o tombolă cu premii, citiri în tarot sau își pot afla astrograma. Evenimentul are deschiderea la ora 11:00 și se încheie la ora 21:00.

OctObor Fest

Distracția va fi la cote maxime și în Piața Obor! Aici, locuitorii Capitalei se vor bucura de două zile de muzică live cu The Humans, Iulia Dumitrache Band, soliștii Gabriel Dumitru și Ilie Roșu precum si mulți alții. DJ Sorin Lupașcu va întreține atmosfera și îi va energiza pe vizitatori. De asemenea, aceștia se vor delecta cu mâncare tradițională de toamnă, must proaspăt și pastramă.

Citește și: Augustin Viziru, noi declarații despre relația cu fratele său, Lucian. Cum se înțeleg cei doi în prezent: "Păi eu îmi dau viața pentru ăla"

Lista evenimentelor din weekendul 26-27 octombrie 2024 
Poveștile prind viață la Grădina Luminilor în weekendul 26-27 octombrie 2024 [Sursa foto: Facebook]

Gossip Girl Party

Fanii serialului ”Gossip Girl” pot participa weekendul acesta la o petrecere inedită, la Teatrul Alhambra. Evenimentul se va desfășura sub forma unui bal mascat, iar cei prezenți au ocazia să se distreze ca personajele lor preferate din serialul-fenomen. Petrecerea este organizată pentru a marca Halloweenul și va începe la ora 22:00. În acest moment, prețul unui bilet este de 50 de lei.

Târgul Vrăjitoarelor

Târgul Vrăjitoarelor va avea loc la Opera Comică pentru Copii, iar cu această ocazie cei mici se pot costuma și pot participa la o mulțime de activități interesante. Aceștia se pot bucura de sculpturi de dovleci, reprezentanții unice sau pot admira exemplare vii de păsări de legendă ale ținuturilor românești. Intrarea este liberă la eveniment, iar acesta se desfășoară în intervalul 10:00-21:00.

Târgul de adopții ASPA

ASPA a anunțat că în acest weekend va avea loc un nou târg de adopții pentru cei care vor să își mărească familia cu un membru blănos și iubitor. Evenimentul are loc sâmbătă, 26 octombrie 2024, în Parcul Regele Mihai I (Herăstrău), începând cu ora 10:00. Iubitorii de animale trebuie să știe că aici va avea loc și cursa Dog Speed Run, la care vor participa și cățeii ASPA. Condițiile de participare la cursă sunt vaccinul antirabic actual și vârsta minimă de 4 luni.

Citește și: Cine este Dana Budeanu. Fosta noră a Deliei Budeanu, surprinsă alături de celebrități de la Hollywood

Evenimente dedicate sărbătorii de Halloween au loc în weekend
În weekend sărbătorim toamna și Halloweenul la evenimentele organizate în Capitală [Sursa foto: Facebook]

Marea Dovleceală în Parcul Kiseleff

În acest weekend are loc Marea Dovleceală, un eveniment dedicat toamnei și sărbătorii de Halloween. Vizitatorii pot participa la ateliere de sculptat dovleci, pot admira expoziții și decoruri de toamnă și pot încerca cele mai bune preparate, specifice anotimpului, printre care plăcinte de dovleac, felii de bostan copt, prăjituri de casă, mici, cârnați, mâncăruri la ceaun și multe altele. 

Expoziție ”Eroii necunoscuți ai abandonului”

Expoziția ”Eroii necunoscuți ai abandonului” poate fi admirată la la ARCUB, Hanul Gabroveni, în weekendul 26-27 octombrie 2024. Aceasta va fi deschisă publicului în intervalul 12:00 și 20:00. Accesul este gratuit, astfel că bucureștenii sunt așteptați în număr cât mai mare.