- Aiud 95.2
- Alba-Iulia 99.7
- Bacău 88.8
- Bârlad 104.9
- Bistrița 97.3
- Botoșani 91.1
- Brașov 91.9
- București 88.0
- Buzău 96.7
- Câmpeni 96.2
- Câmpina 88.6
- Cluj-Napoca 101.5
- Constanța 96.9
- Craiova 92.0
- Focșani 95.3
- Piatra Neamț 102.3
- Ploiești 88.3
- Râșnov 104.5
- Sibiu 88.4
- Sinaia 103.6
- Tg. Mureș 106.4
- Timișoara 93.9
- Tulcea 91.4
Maria Tărchilă nu se împacă nici acum cu moartea fratelui său, Petrică Mîțu Stoian. Ce spune la 3 ani de la decesul artistului și cum i-a organizat pomana
În data de 6 noiembrie 2021, Petrică Mîțu Stoian și-a dat ultima suflare pe patul de spital. La autopsie s-a descoperit administrarea dublă de anticoagulante și o barotraumă, după ce plămânul a fost supus la un șoc din cauza cantității mari de oxigen, potrivit directorului medical al spitalului. Rudele regretatului artist nu pot nici acum accepta faptul că acesta nu mai este. Sora interpretului de muzică populară a vorbit despre ultimele zile din viața lui.
„Fusese înscris în spital cu Petre Mâțu, numele lui din buletin. Petrică Mâțu Stoian era, de fapt, numele lui de scenă. Nu era trecut și Stoian în buletin, deși noi ne tragem din neamul Stoienilor.
Trei ani de la moartea lui Petrică Mîțu Stoian. Maria Tărchilă a împărțit pachete cu mâncarea artistului preferat ă
"Azi vreau să stau liniștită, nu sunt în apele mele. Acum trei ani a murit fratele meu. Dumnezeu să îl ierte! Nici acum nu m-am împăcat cu gândul că l-am pierdut… Dar așa a vrut Dumnezeu".(...) Am fost mai întâi cu pachete de mâncare și colivă la Câmpulung, unde este duhovnicul la care se spovedea fratele meu. Apoi am mers la mormânt la el, la Craiova cu părintele duhovnic de la Biserica Domnească al lui și i-a făcut o slujbă. Am invitat mai multă lume la restaurant unde am comandat mâncare caldă, mâncarea care îi plăcea lui. Am dat de pomană ciorbă a la grec, sarmale, fripturi, colaci și colivă.", a spus Maria Tărchilă, pentru viva.ro.
Meseria neștiută pe care a avut-o Petrică Mîțu Stoian înainte să ajungă cântăreț
S-a aflat ce meserie a avut artistul înainte de a se lansa în muzica popoulară. Astfel, potrivit Ziare.com, artistul, originar din Mehedinți, a început să muncească la mina Roșiuța din județul Gorj, acolo unde a fost vagonetar, însă interpretul nu a dorit niciodată să se știe despre primul său loc de muncă.
Petrică Mîțu Stoian s-a născut la 18 septembrie 1960 în Isverna, judeul Mehedinți, fiind nepotul interpretei de muzică populară Domnica Trop, ale cărei cântece le-a și preluat. Inițial a studiat la Facultatea de Drept, dar nu a profesat niciodată în domeniu, marea lui pasiune fiind muzica. După ce a terminat Conservatorul, din 1995, a lucrat ca artist profesionist la Ansamblul Artistic Profesionist ‘Doina Gorjului’. Apoi a fost angajat la Ansamblul ‘Maria Tănase’ din Craiova, orașul în care a locuit până în momentul decesului. Tot în 1995, artistul a imprimat primul său disc Electrecord – „Aștept să răsară luna”.
„Hobby-ul lui a fost muzica, cânta toată ziua, nu conta ce făcea. Cânta dacă mergea cu oile, la coasă, la muncă câmpului. La noi, fiind zonă de munte, ne ocupam cu munca câmpului, creșterea animalelor și fiecare aveam responsabilități chiar dacă eram mai mici. Eu cred că talentul l-a primit de la mama. Îmi amintesc cum urcam muntele cu ea, rupea câte o frunză și începea să doinească din frunză, fluiera foarte frumos. Mama a fost verișoară cu Domnica Trop, rapsod popular din satul nostru”, povestește sora lui Petrică Mîțu Stoian.