- Aiud 95.2
- Alba-Iulia 99.7
- Bacău 88.8
- Bârlad 104.9
- Bistrița 97.3
- Botoșani 91.1
- Brașov 91.9
- București 88.0
- Buzău 96.7
- Câmpeni 96.2
- Câmpina 88.6
- Cluj-Napoca 101.5
- Constanța 96.9
- Craiova 92.0
- Focșani 95.3
- Piatra Neamț 102.3
- Ploiești 88.3
- Râșnov 104.5
- Sibiu 88.4
- Sinaia 103.6
- Tg. Mureș 106.4
- Timișoara 93.9
- Tulcea 91.4
Anunțul momentului despre David Popovici! Gheorghe Hagi și Nadia Comăneci au mai reuşit această performanță
David Popovici, medaliat cu aur în proba de 200 de metri liber și cu bronz la 100 de metri liber la Jocurile Olimpice din 2024, a intrat în clubul select al sportivilor români care au apărut pe prima pagină a revistei „L’Equipe“, la fel ca Nadia Comăneci și Gheorghe Hagi. Această performanță vine într-un moment marcat de alegeri în România, iar autorii materialului remarcă și angajamentul civic al campionului român. Faptul că înotătorul este recunoscut pe o scenă internațională atât de prestigioasă nu este doar o realizare personală, ci o dovadă a abilităților și dedicării sale neîntrerupte în sport.
„ David Popovici, medaliat cu aur la Jocurile Olimpice de la Paris, se prezintă drept un tip implicat, mai ales împotriva influenței Rusiei în țara sa, și ne-a deschis ușile spre lumea lui.(...) Și-a câștigat simpatia și mândria unei țări întregi care l-a transformat deja într-un idol. Conștient de faptul că e ascultat, Popovici nu ezită să tragă la răspundere clasa politică din România. A făcut asta de câteva ori și înaintea Jocurile Olimpice, dând vina pentru lipsa infrastructurii sportive pe un amestec de «incompetență, de lene și de lipsă de viziune» „România e, probabil, într-un punct crucial al istoriei sale, iar Popovici cunoaște greutatea vorbelor sale: i-a îndemnat pe concetățenii săi «să voteze inteligent, pentru a ne proteja democrația și viitorul» și s-a alăturat vocilor care au manifestat împotriva candidatului pro-rus de extremă dreaptă Călin Georgescu, care a câștigat primul tur al alegerilor prezidențiale, în fața Elenei Lasconi“, au scris jurnaliștii francezi de la cel mai cunoscut cotidian de sport din Hexagon
Întrebat cum s-a obișnuit cu statutul de star, David Popovici spunea că i se părea plăcut să dea autografe şi să facă poze, după un timp a devenit destul de greu: “La început mi-a plăcut când oamenii mă opreau pe stradă şi cred că toţi am avut într-o zi fantezia de a fi celebru şi de a semna autografe. Dar a devenit foarte repede prea greu pentru mine. Am avut chiar o perioadă în care nu am vrut să mai ies. Apoi, când mai ieşeam am purtat ochelari şi o şapcă”, a explicat sportivul pentru presa franceză.
David Popovici:" Mândru să fiu al treilea român care apare pe coperta revistei L'Equipe după excepționalii Gheorghe Hagi și Nadia Comăneci"
David Popovici a postat pe conturile sale de Facebook și Instagram câteva poze inedite din ședința foto pentru revista LEquipe. Mai mult, sportivul a transmis și un mesaj: "Mândru să fiu al treilea român care apare pe coperta revistei L'Equipe după excepționalii Gheorghe Hagi și Nadia Comăneci. L'Equipe este una dintre cele mai prestigioase publicații sportive din lume", este mesajul scris de David Popovici.
View this post on Instagram
Tatăl lui David Popovici, despre parcursul fiului său. Cum a reușit să bifeze atâtea perfomanțe
În spatele realizărilor sale stau nu doar o muncă titanică, un talent ieșit din comun, ci și o familie care l-a sprijinit necondiționat și care a știut să-l îndrume spre marea performanță. Mihai Popovici, tatăl campionului olimpic, crede că mulți părinți greșesc când pun presiune excesivă asupra copiilor. În contrast, fiul său a putut să performeze la nivel înalt fără a purta pe umeri așteptările sau frustrările familiei sale.
„Dacă mă gândesc acum, primele condiții pe care le-am creat au fost în momentul în care am decis că nu va exista contextul de presiune. David mergea de plăcere la bazin. Nu pentru noi, ci pentru că vrea el. I-am întreținut foarte tare starea asta, nu l-am întrebat niciodată pe ce loc a ieșit, sau va ieși, ce a făcut sau ce va face. Iar prăjitura de după concurs era garantată indiferent pe ce loc ieșea în concurs, oprirea la cofetărie era inevitabilă. Era o anumită cofetărie, iar lui David îi plăcea o anumită prăjitură, pe care o căpăta de fiecare dată. Pot să vă spun că este ceva la care greșesc incredibil de mulți părinți. Că pun această presiune. Cred că este cea mai mare greșeală pe care o pot face părinții, presiunea. Iar această presiune se poate pune în feluri multiple, mulți dintre părinți nici măcar nerealizând că o fac. Și vă dau câteva exemple. „Cum a fost astăzi antrenamentul?', „Ce ai făcut, al câtelea ai fost?', „Ce a făcut X?', „Ți-am spus să fii atent la Y' și așa mai departe. „Ce ți-a dat antrenorul? A nu, e greșit'. „Vezi că urmează concursul, să nu te prind că ieși iar după Y!'. Iar lucrul acesta se petrece de multe ori începând de la șapte, opt ani.Închipuiți-vă ce înseamnă câțiva ani de astfel de presiune. Nu-i de mirare că mulți renunță pe parcurs și părinții, fără să-și dea seama, sunt principalii autori. Mi-aș dori să privească lucrurile mult mai relaxat și să nu încerce să pună nerealizări sau frustrări de-ale lor pe umerii copiilor lor. I-aș ruga să se uite către David și să privească din această perspectivă, mai exact unde se poate ajunge fără presiune", spune Mihai Popovici, tatăl campionului olimpic