- Aiud 95.2
- Alba-Iulia 99.7
- Bacău 88.8
- Bârlad 104.9
- Bistrița 97.3
- Botoșani 91.1
- Brașov 91.9
- București 88.0
- Buzău 96.7
- Câmpeni 96.2
- Câmpina 88.6
- Cluj-Napoca 101.5
- Constanța 96.9
- Craiova 92.0
- Focșani 95.3
- Piatra Neamț 102.3
- Ploiești 88.3
- Râșnov 104.5
- Sibiu 88.4
- Sinaia 103.6
- Tg. Mureș 106.4
- Timișoara 93.9
- Tulcea 91.4
Meghan Markle și Prințul Harry, critici dure la adresa Meta: ”Abandonează încă o dată siguranța publică în favoarea haosului”
Ducele și ducesa de Sussex, prin fundația lor Archewell, și-au exprimat îngrijorarea față de decizia recentă a companiei Meta, condusă de Mark Zuckerberg, de a încheia programul de verificare a informațiilor. Într-un comunicat publicat pe site-ul fundației, Meghan și Harry au criticat dur această schimbare, pe care o consideră o amenințare la adresa siguranței publice și a libertății de exprimare. „Într-un mediu informațional deja confuz și, în multe cazuri, intenționat perturbator, Meta a arătat că vorbele și angajamentele sale au puțin sens sau integritate.
Meghan Markle și Prințul Harry, critici dure la adresa Meta
Prințul Harry și Meghan Markle sunt cunoscuți pentru implicarea lor în inițiative care vizează sănătatea mintală, în special în contextul pericolelor internetului și rețelelor sociale. Ducele de Sussex a precizat în mai multe rânduri efectele nocive ale platformelor digitale asupra tinerilor, considerându-le o sursă de „anxietate și depresie”.
Decizia Meta a stârnit numeroase controverse
Decizia Meta de a închide programul de verificare a informațiilor, lansat în 2016, a stârnit controverse pe scară largă. Programul, care colabora cu peste 80 de instituții media din întreaga lume pentru a combate dezinformarea pe platformele Facebook, Instagram și WhatsApp, va fi înlocuit de un sistem de rating comunitar similar cu cel al platformei X (fostul Twitter).
Mark Zuckerberg a justificat această schimbare printr-o declarație în care a criticat părtinirea politică a instituțiilor media implicate în programul de fact-checking. „După ce Trump a fost ales în 2016, media mainstream a scris fără încetare că dezinformarea este o amenințare la adresa democrației. Am încercat cu bună credință să abordăm aceste preocupări fără a deveni arbitrii adevărului. Dar fact-checkerii au arătat pur și simplu prea multă părtinire politică și au distrus mai multă încredere decât au creat, în special în SUA”,Citește și: Mark Zuckerberg, decizie controversată de a înlătura tampoanele din toaletele bărbaților