- Aiud 95.2
- Alba-Iulia 99.7
- Bacău 88.8
- Bârlad 104.9
- Bistrița 97.3
- Botoșani 91.1
- Brașov 91.9
- București 88.0
- Buzău 96.7
- Câmpeni 96.2
- Câmpina 88.6
- Cluj-Napoca 101.5
- Constanța 96.9
- Craiova 92.0
- Focșani 95.3
- Piatra Neamț 102.3
- Ploiești 88.3
- Râșnov 104.5
- Sibiu 88.4
- Sinaia 103.6
- Tg. Mureș 106.4
- Timișoara 93.9
- Tulcea 91.4
Recensământul populației din România ar fi trebuit să se desfășoare anul trecut, însă din cauza pandemiei, a fost amânat pentru anul acesta. Iată toate detaliile pe care trebuie să le știi, mai ales dacă vrei să faci recensământul online.
Citeste si: Recensământul populaţiei 2022: Cum trebuie completat formularul online?
Persoanele care sunt angajate şi se autorecenzează online, pot beneficia de o zi liberă de la serviciu, fie că lurează în sistemul de stat, fie că lucrează în cel privat.
Perioada în care poți face recensământul este 14 martie- 15 mai, iar pentru cei care nu au acces la platforma online din diverse motive, pot face parte din cea de-a doua etapă, cuprinsă între 16 mai – 17 iulie, când recenzorii colectează date, fizic, de la persoanele care nu s-au autorecenzat.
Institutul Național de Statistică a pus la dispoziție un număr de call center, unde cei care care au nelămuriri pot suna inclusiv în weekend, informează Știrile Pro Tv.
Cum poți avea o zi liberă de la stat după ce te autorecenzeazi
Regulile recensământului rămân aceleași ca în anii trecuți. Important de știut este că participarea la recensământ și furnizarea de informaţii corecte și complete, fie prin metoda autorecenzării, fie prin intermediul interviului faţă-în-faţă cu un recenzor, sunt obligatorii.
În cazul unui refuz, persoana poate fi amendată cu o sumă cuprinsă între 1.000 și 5.000 de lei.Astfel, persoanele care participă la recensământul online, pot beneficia de o zi liberă plătită în maximum 12 luni de la data completării formularului. Codul necesar pe care trebuie să-l prezinți pentru a beneficia de o zi liberă nu este generat automat de sistem, ci la 7 zile de la completarea formularului online. Pentru a primi codul pe care o să îl prezentați companiei la care lucrați, trebuie să accesați din nou pe platforma recensamantromania.ro secțiunea– Verificarea auto-recenzării.
Linkul va fi disponibil din 21 martie, la o săptămână de la completarea chestionarului.Angajatorul care ar vrea să verifice dacă angaatul a făcut sau nu recensământul online, poate verifica pe platformă în baza CNP-ului.
Deși sistemul online de recensământ a pornit cu stângul, se pare că platforma s-a redresat și reprezentații Institutului Național de Statisitcă se arată mulțumiți de rezultate.
„ În decurs de două zile și jumătate există un ritm foarte mare de completare a datelor în online, mai ales în orase precum București, Cluj, Timișpoara și județul Ilfov ”
„ Întregul flux de preluare în sistemul informatic a datelor recenzate, transferul către centrele de date și găzduirea acestora se realizează pe infrastructura securizată a serviciului român de telecomunicații speciale. Accesarea datelor în urma procesului de recenzare se realizaează doar de personalul autorizat din Institutul Național de Statistică ”, a explicat purtătorul de cuvânt INS.