Recunoscut pe plan mondial datorita lucrarilor sale care au reusit sa incante ochiul cunoscatorilor profesionisti, dar si iubitorilor de arta, in special pictura, Tudor Serbanescu, artistul plastic cu lucrari expuse in cele mai renumite galerii de arta din Europa si America, aduce un adevarat regal de pictura la Nenciulesti, Teleorman, satul de bastina al pictorului.
Artisti de renume mondial cu lucrari raspandite in galeriile de arta din intreaga lume, vor participa si vor da viata celor mai petice tablouri de pe meleagurile natale ale lui Tudor Serbanescu. MEHMET KANLI, AHMET AVCI, PETRI HILDEN, GHEORGHI DIM. GHEORGHIEV, IRINA STAVILA, GIULIA IOSCO, LAURA CULCEA sunt doar cateva nume care vor participa la Tabara Internationala de Pictura in Aer Liber.
Zeci de artisti plastici au onorat invitatia lui Tudor Serbanescu care se afla la a sasea initiativa de acest gen incercand sa duca traditia mai departe, de la an la an.
Artistul plastic Tudor Serbanescu face cinste romanilor ducand arta plastica pe toate cele patru continente. Pasiunea pentru pictura si-a descoperit-o pe bancile scolii generale si in ciuda faptului ca si-a castigat existenta din alte activitati, Tudor Serbanescu a revenit mereu la prima lui dragoste- arta pentru frumos.
Tudor Serbanescu s-a nascut in comuna Nenciulesti din Teleorman si cu modestia care-l caracterizeaza in ciuda palmaresului pe care l-a acumultat de-a lungul anilor, spune ca nu si-a imaginat vreodata faptul ca lucrarile sale au ajuns la New York, Madrid sau Moscova.
Mereu autodidact, Tudor Serbanescu a reusit sa-si perfectioneze stilul spunand ca pentru el pictura este un mod de viata: "Mai mult decât o pasiune.
Artistul si-a descoperit pasiunea in scoala generala, fiind influentat de o profesoare de la care spune ca a invatat foarte multe intr-o perioada cand desenului nu i se acorda prea mare importanta: "Şi acum am imaginea ei în minte, când mi-a arătat cum să desenez. După aceea n-am mai avut profesori de desen calificaţi. La liceu se făcea desen tehnic. A început să-mi placă. După armată am început să mă pregătesc serios, să vizitez expoziţii,“ povesteşte Tudor Serbanescu. Artistul mai spune si ca pasiunea a mostenit-o de la mama lui careia ii placea sa coasa si tesea desene distincte pentru fiecare persoana in loc sa foloseasca un sablon pentru toti si nici sa repete acelasi model de culoare. de fapt, culoarea este elementul care iese in evidenta cel mai mult la Tudor Serbanescu.
În 2006, artistul român a plecat în Spania, acolo unde timp de opt ani a continuat sa munceasca si sa picteze: "Pe de altă parte, am vrut să văd cum este în Occident, să văd arta de aici, cum se lucrează, cum se pictează, să văd muzee. Una este să vii într-o excursie şi să vizitezi în fugă şi alta e când locuieşti undeva şi întâlneşti artişti, să simţi pulsul, să vezi ce înseamnă cultura occidentală“.
Pe meleagurile spaniole, Tudor Serbanescu a intrat in contact cu mai multe persoane din lumea artelor: "La început, am fost la un centru cultural din Madrid şi mi-au programat o expoziţie de grafică. Apoi am cunoscut mai multe persoane care m-au ajutat. Antonio Calderon de Jesus (n.r. – cunoscut critic de artă spaniol), cu care am avut o colaborare destul de lungă şi bună, a fost unul dintre cei care m-au sprijinit. El dorea să cunoască România, iar eu aveam nevoie de o persoană care era în cadrul sistemului, care cunoştea galeriile din Spania. A fost persoana providenţială pentru mine.“
În Spania, Tudor Serbanescu l-a cunoscut şi pe Romeo Niram, un pictor de origine evreiască, născut în România, implicat în mai multe proiecte culturale de promovare a valorilor româneşti. Prin intermediul lui Niram, a ajuns să expună în galerii importante din Spania. "M-a influenţat Spania. Eu eram în perioada definirii unui stil. În Spania mi-am clarificat ideile, văzând mai multe expoziţii. Am învăţat multe lucruri noi. Ca stil, sunt mai aproape de suprarealism şi hiperrealism.“
Tudor Serbanescu face parte din Garda Regala Spaniola, cu titlul onorific, fiind primul pictor strain caruia i s-a permis sa faca portretele familiei regale. Are 2 carti scrise despre el, prima in 2012 de catre 6 autori spanioli “Tudor, textos sobre su obra” si a doua “Tudor si portretele sale” scrisa in 2022 de autorul spaniol Hector Martinez Sanz, profesor universitar. A primit premiul la Gala celebritatilor din Madrid in 2010. Din 2018 organizeaza Tabara internationala de pictura in aer liber Nenciulesti si este membru al Uniunii Artistilor Plastici din Rusia.
Intre 25 mai -1 iunie 2023, Tudor Serbanescu se va afla in Tabara Internationala de Pictura de la Nenciulesti, alaturi de pictori de talie mondiala pentru un regal de arta in premiera pentru meleagurile romanesti.