Close sidebar
Stiri mondene

Regina Elisabeta a II-a a lăsat o scrisoare secretă scrisă chiar de ea! Nu poate fi deschisă decât în anul 2085. Cu i se adresează mesajul

Regina Elisabeta a II-a a lăsat o scrisoare secretă scrisă chiar de ea!

Apar informații noi după moartea Reginei Elisabeta a II-a. Suverana Marii Britanii a lăsat o scrisoare secretă, care nu poate fi deschisă timp de 63 de ani.


In articol:

O scrisoare scrisă de regretata Regină Elisabeta a II-a a atras atenția multor persoane. Aceasta se află ascunsă într-un seif din Australia și nu poate fi deschisă decât peste 63 de ani. Scrisoarea Majestății Sale a fost scrisă pentru locuitorii din Sydney și este păstrată în secret într-una dintre clădirile istorice ale orașului Queen Victoria Building.

Regina Elisabeta a II-a a lăsat o scrisoare secretă scrisă chiar de ea!
Regina Elisabeta a II-a a lăsat o scrisoare secretă scrisă chiar de ea![Sursa foto: Instagram / The Royal Family]

Queen Victoria Building, clădirea în care este păstrată scrisoarea Reginei, a fost deschisă prima oară în 1898 şi a fost numită astfel în onoarea Jubileului de Diamant al Reginei Victoria. Regina Victoria a fost stră-străbunica Reginei Elisabeta. Trebuie menționat că scrisoarea se află deja în clădire de aproape 36 de ani, deoarece Suverana a scris biletul în noiembrie 1986, cu ocazia unei vizite de stat. Potrivit ultimelor informații, nimeni nu cunoaște detaliile despre conținutul scrisorii, singurele date cunoscute fiind instrucțiunile lăsate pe exteriorul plicului.

Citeste si: Ultimele imagini surprinse cu Regina Elisabeta a II-a în viață! Cum arăta Suverana cu 2 zile în urmă

"Salutari. Într-o zi potrivită aleasă de dumneavoastră, în anul 2085 vă rog să deschideți acest plic și să transmiteți cetățenilor din Sydney mesajul meu către ei”, se arată în scrisoarea scrisă de regretata Regină Elisabeta a II-a.

Scrisoarea secretă a Reginei Elisabeta a II-a care nu poate fi deschisă până în 2085
Scrisoarea secretă a Reginei Elisabeta a II-a care nu poate fi deschisă până în 2085  

Regretatul monarhul britanic a fost șef de stat în Australia

Un aspect foarte interesant este că în Australia, monarhul britanic rămâne șef de stat. În 1954, Maiestatea Sa a fost primul monarh, care a vizitat vreodată Australia. În 1999, țara a avut un referendum ce permitea cetățenilor să decidă dacă vor ca țara lor să devină republică.

Citeste si: Regele Charles al III-lea, primul discurs după ce a devenit noul suveran al Marii Britanii: „Dedicarea şi devotamentul său ca suverană nu s-au diminuat niciodată”

La acel moment, 54% din populație la acea vreme a fost de partea Reginei, care a continuat să rămână șeful statului. În consecință, funcția de șef de stat a monarhului Marii Britanii a rămas validă și, după moartea ei, funcția a fost preluată de moștenitorul direct la tron, Charles al III-lea.