- Aiud 95.2
- Alba-Iulia 99.7
- Bacău 88.8
- Bârlad 104.9
- Bistrița 97.3
- Botoșani 91.1
- Brașov 91.9
- București 88.0
- Buzău 96.7
- Câmpeni 96.2
- Câmpina 88.6
- Cluj-Napoca 101.5
- Constanța 96.9
- Craiova 92.0
- Focșani 95.3
- Piatra Neamț 102.3
- Ploiești 88.3
- Râșnov 104.5
- Sibiu 88.4
- Sinaia 103.6
- Tg. Mureș 106.4
- Timișoara 93.9
- Tulcea 91.4
Regina Margrethe, fostul monarh al Danemarcei, a câștigat cu „Oscarul” danez pentru cel mai bun designer de costume. Motivul pentru care nu a fost prezentă la ceremonia de premiere
Regina Margrethe a Danemarcei, la venerabila vârstă de 83 de ani, și-a încheiat domnia în ianuarie și i-a predat coroana fiului său, Frederik. Recent, ea a fost onorată cu echivalentul danez al premiului Oscar pentru cel mai bun designer de costume. Această distincție i-a fost acordată pentru munca sa în filmul Netflix "Ehrengard: The Art of Seduction", o ecranizare a lucrării scriitoarei daneze Karen Blixen.
Motivul pentru care Regina Margrethe nu a fost prezentă la ceremonia de premiere
Deși Regina a fost nevoită să se retragă de la evenimentele publice din cauza problemelor de sănătate, contribuția ei artistică rămâne remarcabilă, având o carieră îndelungată și diversificată ca artistă, ilustratoare și designer de costume și scenografii. Talentul și dedicarea sa pentru artă au fost recunoscute și apreciate pe plan național și internațional, iar Regina Margrethe continuă să fie o figură iubită și respectată în Danemarca și dincolo de granițele țării. Fosta suverană nu a fost prezentă, sâmbătă, la ceremonia de premiere de la Copenhaga, din cauza unor probleme de sănătate, iar premiul a fost ridicat în numele său de Marcella Dichmann, producătoarea filmului.
Regina Margrethe a decis să-i predea coroana fiului său
Regina Margrethe a contribuit nu doar ca designer de costume, ci și la crearea decorurilor pentru "Ehrengard", fiind recunoscută printr-o nominalizare la Premiul Robert în această categorie.
Apreciată și respectată în Danemarca, Margrethe a avut o educație prestigioasă, absolvind universități renumite precum Cambridge și Sorbona, și este poliglotă, vorbind fluent engleză, franceză, germană și suedeză. Talentele sale se extind și în traducerea pieselor de teatru, precum "Tous les hommes sont mortels" de Simone de Beauvoir, lucrare pe care a tradus-o împreună cu soțul ei, prințul consort Henrik, folosind un pseudonim. De asemenea, Regina Margrethe este o ilustratoare talentată, cu lucrări precum ediția daneză din 2002 a "Stăpânul inelelor" de J.R.R. Tolkien, și un artist al cărui tablouri au fost expuse în muzee și galerii atât în Danemarca, cât și internațional. După o domnie impresionantă de 52 de ani, Regina a decis să îl lase pe fiul său la tron, devenind regele Frederik al X-lea pe 14 ianuarie, în urma unei intervenții chirurgicale la spate. Cu toate acestea, Margrethe și-a păstrat titlul de regină, marcând continuitatea și respectul față de tradițiile regale.