- Aiud 95.2
- Alba-Iulia 99.7
- Bacău 88.8
- Bârlad 104.9
- Bistrița 97.3
- Botoșani 91.1
- Brașov 91.9
- București 88.0
- Buzău 96.7
- Câmpeni 96.2
- Câmpina 88.6
- Cluj-Napoca 101.5
- Constanța 96.9
- Craiova 92.0
- Focșani 95.3
- Piatra Neamț 102.3
- Ploiești 88.3
- Râșnov 104.5
- Sibiu 88.4
- Sinaia 103.6
- Tg. Mureș 106.4
- Timișoara 93.9
- Tulcea 91.4
România se pregătește pentru cea mai călduroasă vară din ultimii ani! O cupolă de foc va afecta întreaga Europă în 2025

Meteorologii vin cu un anunț alarmant pentru următoarele luni. Se pare că România se va confrunta cu cea mai toridă vară înregistrată vreodată, pe măsură ce o cupolă de foc va afecta întreaga Europă. Fenomenul va crea un blocaj atmosferic, ce va favoriza apariția unor temperaturi neobișnuit de ridicate timp de mai multe zile și un deficit semnificativ de precipitații. Iată ce recomandă specialiștii în această situație.

Meteorologii anunță temperaturi extreme pentru vara anului 2025
Vara anului 2025 are o probabilitate de 70% până la 100% de a deveni una dintre cele mai călduroase înregistrate în ultimele decenii, datorită cupolei de foc ce va afecta întreaga Europă, mai ales în luna iulie. Recordurile anterioare de căldură vor fi egalate sau doborâte pe parcursul mai multor zile. Românii se pot aștepta la perioade prelungite, în care temperaturile vor depăși cu mult 30 de grade Celsius.
Valorile termice ridicate și precipitațiile deficitare la nivelul întregii țări vor duce la o secetă severă, ce va afecta agricultura și va pune o presiune imensă asupra rezervelor de apă. Sistemul atmosferic stabil va face ca norii de ploaie să nu poată fi formați, în timp ce solurile vor deveni extrem de uscate.
În general, verile moderate cuprind în jur de 40 de zile cu temperaturi care depășesc limitele normale, însă în verile torice numărul acestora se poate dubla, potrivit cancan.ro.
Ce recomandă specialiștii?
Meteorologii vin și cu o serie de recomandări pentru ca impactul verii toride din 2025 să fie mai mic asupra populației și asupra mediului.
Aceștia încurajează autoritățile să se pregătească din timp pentru implementarea anumitor măsuri pentru ecomisirea apei, protejarea culturilor și ajustarea activităților oamenilor, astfel încât să fie evitat pe cât posibil statul în aer liber, în timpul orelor la care sunt înregistrate cele mai mari valori termice ale zilei. De asemenea, autoritățile trebuie să aibă grijă cum gestionează o eventuală criză, astfel încât să protejeze persoanele vulnerabile care pot să ajungă să se confructe cu probleme serioase din cauza căldurii.