• Aiud 95.2
  • Alba-Iulia 99.7
  • Bacău 88.8
  • Bârlad 104.9
  • Bistrița 97.3
  • Botoșani 91.1
  • Brașov 91.9
  • București 88.0
  • Buzău 96.7
  • Câmpeni 96.2
  • Câmpina 88.6
  • Cluj-Napoca 101.5
  • Constanța 96.9
  • Craiova 92.0
  • Focșani 95.3
  • Piatra Neamț 102.3
  • Ploiești 88.3
  • Râșnov 104.5
  • Sibiu 88.4
  • Sinaia 103.6
  • Tg. Mureș 106.4
  • Timișoara 93.9
  • Tulcea 91.4
Stiri

Sabrina Maneca-Voinea, nedreptăţită pentru nota primită la Jocurile Olimpice de la Paris 2024: "Nu ştiu ce s-a întâmplat cu contestaţia"

Sabrina Maneca-Voinea se retrage din gimnastică după rezultatul de la Paris!
Sabrina Maneca-Voinea [Sursa foto: Facebook, captura video/ colaj Radio Impuls]
După rezultatul de la Jocurile Olimpice de la Paris 2024, Sabrina Maneca-Voinea se retrage din gimnastică. Mesajul transmis cu ochii în lacrimi!

Fosta gimnastă Camelia Voinea, mama şi antrenoarea Sabrinei Maneca-Voinea, a anunțat că fiica se retrage definitiv din gimnastică, după jaful american de la Jocurile Olimpice de la Paris 2024. La rândul ei, Sabrina Maneca-Voinea a declarat că se simte nedreptăţită pentru nota primită în finala de la sol, deoarece ştia că merita o notă mai mare. Sportiva a terminat pe poziția a 5-a finala de la sol, fiind notată cu un punctaj de 13,700. Românca a depus contestație, însă, spre deosebire de cea făcută de antrenorii americani în privința lui Jordan Chiles, a româncei a fost respinsă.

După evoluția colegei sale Ana Maria Bărbosu, punctele acesteia o plasau pe locul trei și, deci, medalie de bronz. Însă, în urma contestației americancei din concurs, Sabrina a ajuns pe locul cinci. Medalia de aur a fost cucerită de brazilianca Rebeca Andrade, notată cu 14,166, în timp ce argintul a revenit americancei Simone Biles (14,133).

"După cum aţi văzut, la bârnă am mers puţin mai slab, dar după aia m-am adunat foarte bine la sol, mi-am făcut solul cât am putut eu de bine, mi-au ieşit liniile acrobatice, mi-a ieşit artistica.

A fost cel mai bun sol, a fost mai bun ca la Europene şi ca la Mondialele de anul trecut. Dar nici nu ştiu exact să vă spun ce s-a întâmplat. Da, mă simt nedreptăţită, pentru că ştiam că meritam o notă mult mai mare. Nu ştiu ce s-a întâmplat cu contestaţia, şi americanca a contestat şi ei i-a mărit nota. Şi am făcut exerciţiul cât am putut eu de bine, nu am ieşit afară din covor.
Nu ştiu să vă spun, de ce nu s-a modificat. Eu nu am auzit nimic să mi spună că m-au penalizat acolo sau dincolo. Eu ştiu foarte bine cum am făcut solul, ştiu foarte bine că nu am ieşit afară din covor, ştiu că liniile acrobatice mi-au ieşit destul de bine, artistica am făcut-o destul de bine..",
a declarat Sabrina Maneca-Voinea plângând.

@goatedii FURT LA JOCURILE OLIMPICE‼️ #jo2024 #jocurileolimpice2024 #euronewsromania #euronews #news #stiri #stiritiktok #stirileconteaza #medalii# #tir# #tirist#
#tiristpeviata# #tiristi# #tiristpeviata🚛❤👑💪🎺# #tiristpeviata❤️# #tiristii# #tiristilor# #tiriști# #pecomunitate# #comunitate# #pețară# #petara# #vama# #vamasiret# #vamasiret🇺🇦ucraina# #siret# #vamanadlac# #vamanadlac🇹🇩# #vamaucraina# #vama# #politia# #politiaromana# #politiaromana🇷🇴# #politiaromână# #politiaromana❤️👨🏼‍✈️# #politiaromana😂# #politiaromanaecunoi# #poliția# #polițiaromână#
#poliție# #polițiaromână❤️👮🚓# #politiarutiera# #politiarutiera🚔🚨# #polițiarutieră🇹🇩# #polițiarutieră# #armata# #armataromaniei# #armataromana# #crystal# #cristal# #valispaidar# #valispaidarcrystal# #valispaider# #valispaidarboss @Vali Spaidar‼️ #f #fy v #valispaidar e #edit 5 #5pasidebine d #dolcegabbana f #foryou v #valispaidarcrystal f #fazalunga g pleiăr ❄️🤙‼️ #va #valispaidar a #dans 1 #11septembrie 2 #42august a #valispider u #puternicdezvoltat e #regeledanimocanu l #alikecoca y #fy r #original u #putere o #foryoufypp a #danimocanu y #fypp o #foryou y #fy e #real a #danny26 c #scoala u #putere e #real a #danimocanu10 y #fypp e #regelevizualizarilor o #foryou o #foryou o #foryoupage i #viralpage a #danimocanu a #daniimcanuu p #5pasidebine a #valispaidar i #bibliainterlopilor y #fyp o #politia o #foryoupage i #viral a #makethisviral y #fyp o #romania p #spaidar a #mafioti h #ghinion a #masina o #foryou o #foryoupage p #5pasidebine p #5pasidebine💫🖤🥺foryu😐❤ o #romania i #video r #pranks i #tiktokromania i #tiktok y #fypシ゚viral i #nice e #memesromania e #pescobar i #viraltiktok a #fazalunga r #cristispaidar a #tavernaracilor a #fazalunga y #fyp y #fypシ u #fumfumfum a #fazalunga i #liniecontinua i #liniecontinua e #memeromania r #cristispaidar 0 #103iunie ♬ sunet original- Edi

Sabrina este componentă a loturilor naționale din 2017. În aprilie 2022, a participat la „Trofeul Jesolo”, unde a ajutat România să termine pe poziția a patra, reușind să câștige și medalia de bronz la bârnă. A câștigat mai multe medalii la junioare. În aprilie 2023, a participat la Campionatele Europene de senioare, contribuind din plin la poziția a cincea a României. Totodată, a fost a patra la bârnă și a cucerit bronzul la sol. În octombrie, a reprezentat România la Campionatele Mondiale, însă echipa nu a reușit calificarea în finală. La individual, a terminat pe poziția a 5-a la sol.

Sabrina Maneca-Voinea
Sabrina Maneca-Voinea[Sursa foto: Facebook]

Citește și: Ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice de la Paris 2024. Tom Cruise, formaţiile franceze Phoenix şi Air pregătesc momente spectaculase

Jocurile Olimpice de la Paris 2024. Nadia Comăneci a cerut explicații arbitrelor

Preşedinta de onoare a Federaţiei Române de Gimnastică, Nadia Comăneci, a cerut explicații arbitrelor după ce acestea au penalizat-o pe sportiva din România: „Vă spun ce s-a întâmplat, pentru că am fost la arbitra şefă ca să înţeleg de ce i s-a făcut această deducţie de 0,1 Sabrinei Voinea. Au zis că au o fotografie cu o bucăţică mică a călcâiului ei, care a ieşit un pic afară din linie, ceea ce eu nu am văzut. Dar au revăzut fotografia şi am înţeles că la valoare, la dificultate, în prima zi a avut din şase dificultate, astăzi i-au dat din 5,9. Am făcut asta ca să înţeleg, pentru că ştiam că toată lumea vine să mă întrebe”, a spus Nadia Comăneci, potrivit Agerpres.

Nadia Comăneci
Nadia Comăneci[Sursa foto: Facebook]

Citește și: Cum a reacționat Novak Djokovic după victoria de la Jocurile Olimpice de la Paris: "Sunt în stare de șoc. Mi-am dat sufletul, inima, familia, totul, pentru a obține aurul olimpic"

România nu a mai obţinut o medalie olimpică la gimnastică artistică din 2012 (Londra), când Sandra Izbaşa câştiga aurul la sărituri, Cătălina Ponor cucerea argintul la sol, iar echipa feminină a României lua bronz. Echipa feminină de gimnastică a României a revenit după 12 ani la Jocurile Olimpice cu prilejul acestei ediţii. Gimnastele noastre s-au clasat pe locul 7 în finala pe echipe, Ana Maria Bărbosu pe 17, iar Amalia Ghigoarţă pe 22 la individual compus, Sabrina Maneca-Voinea pe 8 la bârnă şi pe 5 la sol, iar Ana Bărbosu pe 4 la sol.