- Aiud 95.2
- Alba-Iulia 99.7
- Bacău 88.8
- Bârlad 104.9
- Bistrița 97.3
- Botoșani 91.1
- Brașov 91.9
- București 88.0
- Buzău 96.7
- Câmpeni 96.2
- Câmpina 88.6
- Cluj-Napoca 101.5
- Constanța 96.9
- Craiova 92.0
- Focșani 95.3
- Piatra Neamț 102.3
- Ploiești 88.3
- Râșnov 104.5
- Sibiu 88.4
- Sinaia 103.6
- Tg. Mureș 106.4
- Timișoara 93.9
- Tulcea 91.4
Angajații din învățământ au primit în această dimineață kitul actualizat pentru aplicația de plată a salariilor. Deși s-a lăsat mult timp așteptat, kitul Edusal a ajuns într-un final în școli cu atenționarea că „acest kit poate avea probleme nealteptate” și nu conține modificările Codului Fiscal, puse în vigoare de la 1 ianuarie. Așadar, după o întârziere semnificativă, profesorii tot nu vor primi salariile majorate.
Citește și: Elevii din această școală din România beneficiază de meniuri create de nutriționist. Ce mănâncă copiii
Kitul actualizat pentru aplicația de plată a salariilor din învătământ nu conține modificările Codului Fiscal
Cea mai recentă versiune a aplicației de salarizare EduSal este folosită de Ministerul Educației în toate școlile, grădinițele, inspectoratele și cluburile școlare sau casele corpului didactic și palatele copiilor. Odată cu versiuea 2.38, Edusal a transmis joi de dimineață un mesaj prin care sugerează că Ministerul ar fi de vină pentru eventualelel neplăceri. Si asta pentru că a semnat prea târziu contractul cu firma-mamă a softului: „Pentru a rezolva problema distribuirii salariilor, deși contractul a fost semnat în ultimul moment, am livrat kit Edusal în data de 8 februarie
„Având în vedere acest lucru, trebuie luat în considerare că acest kit poate avea probleme neașteptate. În cazul în care acestea vor apărea, le vom repara în cel mai scurt timp posibil prin kit Edusal rectificativ”, au mai adăugat reprezentanții companiei care a realizat softul.
Din cauza timpului prea scurt, Edusal nu a reușit să execute nici măcar jumătate din actualizările promise, ceea ce va pune în dificultate munca secretarelor.
Prin urmare, salariile profesorilor ar putea întârzia luna aceasta, urmând ca modificările noului Cod Fiscal să fie disponibile pe aplicație abia în luna martie, pentru salariul muncit în luna februarie.„În versiunea următoare ce va fi furnizată după finalizarea plății drepturilor salariale pe curenta versiune, se vor implementa modificările Codului fiscal cu aplicare de la 1 ianuarie urmând ca reglajele să se facă în state rectificative”, se arată pe platformă.
Citește și: Statul va finanța credite pentru studenți și familiile tinere. Despre câți bani este vorba
Care sunt modificările aduse platformei Edusal?
Cei de la Edusal explică în cadrul fișierului de instrucțiuni disponibil pe platformă, care sunt noutățile care au fost incluse în varianta 2.38.
„Modificările aduse la versiunea 2.38 constau în:
Au fost actualizate nomenclatoarele de zile libere şi zile lucrătoare pe lunile aferente anului 2023.
Introducerea parametrilor de calcul salarii pentru anul 2023: Salariul minim brut peeconomie, Salariul mediu brut pe economie.
Implementarea funcționalității de calcul a drepturilor salariale conform OUG 168/2022,începând cu ianuarie 2023:
- majorarea salariilor de bază cu 10% față de nivelul lunii decembrie 2022, cu respectarea condiției de a nu se depăși valoarea nominală stabilită potrivit anexelor Legii-cadru nr. 153/2017 – art I alin (1)
- acordarea salariului minim brut pe țară pentru personalul al cărui salariu de bază majorat cu 10% este sub nivelul acestei valori – art I alin (3); – menținerea cuantumului sporurilor și indemnizațiilor la nivelul cuantumului acordat în decembrie 2022 – art I alin (5)
Inițializarea Planificării CO în anul 2023 pentru personalul didactic – auxiliar și nedidactic.”