Alături de George Mihai și Andreea Străvoiu ne așteaptă o incursiune fermecătoare prin lumea bucatelor rafinate din burgul Sighișoarei, dar și a vinurilor din podișul Târnavelor. O poveste românească ce poartă, totuși, o puternică amprentă italienească.
Călătoria noastră începe chiar la granița cu județul Mureș, în pitorescul Retiș, un sat al Sibiului de care poate că nici sibienii n-au auzit încă. La fermă din deal se scrie povestea unor preparate cu adevărat rafinate – mezelurile italienești, preparate din carne de porc Mangalița, românească.
Salumeria artizanală din abatorul de la Retiș are la bază carnea acestei rase de porci apărute, acum mai bine de două veacuri, prin încrucișarea unui porc unguresc cu un mistreț sălbatic.
Carnea acestui porc e mult mai sănătoasă. Rasa pe care mulți au numit-o „somonul cu picioare” e renumită pentru conținutul ridicat de acizi grași nesaturați și vitamine.
Până s-ajungem însă în Sighișoara medievală, roventurienii ne invită să facem un popas, pe valea Târnavelor, o zonă pitorească din Mureș, vestită pentru podgoriile sale.
ROventurienii ne poartă pașii apoi, către Sighișoara, un loc cu povești autentice, de succes, care se nasc din pasiune și își urmează cursul cu eforturi, sacrificii uneori, și multă determinare. Ajunși chiar în inima Transilvaniei, ca importanță turistică și frumusețe, cetatea medievală a Sighișoarei este în centrul atenției.
Nu ratați sâmbătă, de la ora 15:00, o nouă ediție „ROventura”, cu George Mihai și Andreea Străvoiu, la Kanal D.
Credit foto: BLC Media