- Aiud 95.2
- Alba-Iulia 99.7
- Bacău 88.8
- Bârlad 104.9
- Bistrița 97.3
- Botoșani 91.1
- Brașov 91.9
- București 88.0
- Buzău 96.7
- Câmpeni 96.2
- Câmpina 88.6
- Cluj-Napoca 101.5
- Constanța 96.9
- Craiova 92.0
- Focșani 95.3
- Piatra Neamț 102.3
- Ploiești 88.3
- Râșnov 104.5
- Sibiu 88.4
- Sinaia 103.6
- Tg. Mureș 106.4
- Timișoara 93.9
- Tulcea 91.4
Locuri de basm și oameni de poveste din Țara Moților, acolo unde tradiția și istoria sunt, de asemenea, la loc de cinste, vom putea vedea, sâmbătă de la ora 15:00, într-o nouă ediție ”ROventura”, la Kanal D.
Citeste si: Sâmbătă, de la ora 15:00, în ”ROventura”, Țara Moților, unul dintre cele mai frumoase locuri de pe Pământ
De la leagănul "Crăișorului" Avram Iancu până sus, la Vidra și mai apoi, la Albac, George Mihai și Andreea Străvoiu, gazdele ”ROventura”, ne invită într-un periplu de basm prin Țara Moților
Vom descoperi aura unor eroi intrați în istorie, vom afla povestea unor minuni naturale și vom gusta din tradițiile legendare de pe Valea Arieșului.
Pentru început, ne îndreptăm pașii către locul în care a trăit legendarul erou Avram Iancu, un loc cu o încărcătură fantastică, ce poartă încă spiritul celui atât de iubit și supranumit “Crăișorul Munților”. Aici, la Muzeul Memorial Avram Iancu putem admira un adevărat altar închinat eroului din Țara Moților!
O adevarată podoabă a Munților Apuseni, Cascada Vidra este o minunăție și pe timp de iarnă. Cochiliile vechi de milioane de ani, pietrificate în calcar, căderea de apă de la Vidra, sau lacul de acumulare din barajul Mihoești, toate sunt adevărate minunății ale naturii!
Citeste si: Gina Pistol, ipostază rară pe rețelele sociale! Cum s-a lăsat fotografiată vedeta: „Trebuia să ajung repede”
Un binemeritat popas pe Valea Arieșului se transformă într-un spectacol pentru turiști. Cu mare bucurie ajungem la Albac, acolo unde ne vom bucura de o casă de oaspeți binecunoscută de toți cei care au trecut măcar o dată pe aici.
Simbol al moților, tulnicul se mai întâlnește în foarte puține locuri pe Pământ iar aici, în “’țara de piatră” tulnicul (n.r. vechi instrument muzical de suflat, asemanator buciumului) reprezintă tradiție, istorie și cultură, o veritabilă punte peste timp.