- Aiud 95.2
- Alba-Iulia 99.7
- Bacău 88.8
- Bârlad 104.9
- Bistrița 97.3
- Botoșani 91.1
- Brașov 91.9
- București 88.0
- Buzău 96.7
- Câmpeni 96.2
- Câmpina 88.6
- Cluj-Napoca 101.5
- Constanța 96.9
- Craiova 92.0
- Focșani 95.3
- Piatra Neamț 102.3
- Ploiești 88.3
- Râșnov 104.5
- Sibiu 88.4
- Sinaia 103.6
- Tg. Mureș 106.4
- Timișoara 93.9
- Tulcea 91.4
Santorini, în pragul unui dezastru? Cutremurele continuă, iar oamenii se grăbesc să părăsească insula: ”Am rezistat o săptămână. Nu mai pot!”

Insula Santorini, una dintre cele mai populare destinații turistice din lume, se confruntă cu o serie de cutremure care au stârnit panică în rândul locuitorilor și vizitatorilor. De la începutul seismelor, peste 10.000 de persoane au părăsit insula, încercând să scape din calea unui posibil dezastru.
Cutremurele continuă în Santorini, iar oamenii se grăbesc să părăsească insula
Potrivit presei elene, valul de plecări nu include doar turiști, ci și un număr semnificativ de rezidenți permanenți.

Santorini, în pragul unui dezastru?
Orașele și satele pitorești ale insulei, de obicei pline de viață, au devenit de nerecunoscut.
Străzile din Fira, capitala insulei, s-au golit, iar multe magazine și restaurante au tras obloanele. Localnicii spun că nu au mai văzut niciodată Santorini într-o astfel de liniște apăsătoare. „Este foarte nefiresc, un cutremur după altul într-o succesiune atât de rapidă. Dar eu personal m-am obișnuit cu ele și am rezervat deja un zbor înapoi de la Atena pentru acest weekend. Am lucruri de făcut și abia aștept.”, a declarat un proprietar de restaurant.
Santorini a fost modelată de una dintre cele mai violente erupții vulcanice din istorie, în jurul anului 1600 î.Hr. Ultima erupție semnificativă a avut loc în 1950, dar un al doilea vulcan subacvatic, situat la doar opt kilometri de insulă, stârnește și el îngrijorări. Ministerul grec pentru criză climatică și protecție civilă a anunțat recent că senzorii de monitorizare au detectat o „activitate seismico-volcanică ușoară” în interiorul calderei insulei, însă experții încearcă să calmeze spiritele. Pe măsură ce cutremurele continuă să zguduie insula, experții se întreabă dacă activitatea seismică actuală este un precursor al unui cutremur mult mai mare, unul care ar putea declanșa un tsunami, sau chiar al unei erupții vulcanice. În ultimele 72 de ore, s-au înregistrat peste 300 de cutremure submarine, multe dintre ele depășind 4,5 grade pe scara Richter.

Citește și: Cine este celebrul magnat care și-a pierdut viața în accidentul de elicopter din Italia