- Aiud 95.2
- Alba-Iulia 99.7
- Bacău 88.8
- Bârlad 104.9
- Bistrița 97.3
- Botoșani 91.1
- Brașov 91.9
- București 88.0
- Buzău 96.7
- Câmpeni 96.2
- Câmpina 88.6
- Cluj-Napoca 101.5
- Constanța 96.9
- Craiova 92.0
- Focșani 95.3
- Piatra Neamț 102.3
- Ploiești 88.3
- Râșnov 104.5
- Sibiu 88.4
- Sinaia 103.6
- Tg. Mureș 106.4
- Timișoara 93.9
- Tulcea 91.4
Iarna au loc tradiţii şi obiceiuri străvechi, care continuă încă şi în zilele noastre. Multe dintre acestea mai au loc doar în diverse zone ale ţării, însă frumuseţea acestor obiceiuri a rămas neschimbată.
Tradiţii şi obiceiuri româneşti în lunile decembrie şi ianuarie
Colindatul este poate cel mai răspândit obicei, în timpul sărbătorilor de iarnă. Această tradiţie are loc în toate zonele ţării, fiecare având câtece şi urări specifice. În Maramureş, are loc "jocul moşilor".
Printre cele mai cunoscute colinde româneşti sunt "Capra", "Steaua", "Pluguşorul" şi "Sorcova".
Mersul cu "Steaua" şi-a mai pierdut din importanţă în ultimii ani, dar încă este o tradiţie respectată în anumite zone. Acest colind semnifică vestirea oamenilor cu privire la naşterea lui Iisus Hristos.
"Pluguşorul" se cântă în preajma Anului Nou şi este întotdeauna însoţit de pocnituri de bici, urlete şi sunete de clopoţei. Cu "Sorcova" se merge în prima dimineaţă a anului nou. Se spune că persoanele atinse cu sorcova vor avea un an bun.În Banat are loc un obicei foarte interesant în ajunul Crăciunului. Focul din casă nu trebuie stins deloc, pentru ca anul care vine să fie îmbelşugat. Seara se împodobeşte bradul cu dulciuri, iar pentru Moş Crăciun se pregătesc un colac, un cârnat şi o sticlă de rachiu.
În Moldova, au loc ritualuri încă respectate în foarte multe gospodării. În ajun, femeile fac curat în toată casa, iar bărbaţii trebuie să aibă grijă să înapoieze toate lucrurile împumutate. Aceste obiceiuri vor proteja gospodăriile şi vor aduce spor în casă.
O altă tradiţie, care are loc peste tot în România, este tăiatul porcului sau Ignatul, care are loc pe 20 decembrie. În jurul acestei sărbători sunt menţionate tot felul de obiceiuri păgâne, care s-au mai păstrat în unele regiuni.