- Aiud 95.2
- Alba-Iulia 99.7
- Bacău 88.8
- Bârlad 104.9
- Bistrița 97.3
- Botoșani 91.1
- Brașov 91.9
- București 88.0
- Buzău 96.7
- Câmpeni 96.2
- Câmpina 88.6
- Cluj-Napoca 101.5
- Constanța 96.9
- Craiova 92.0
- Focșani 95.3
- Piatra Neamț 102.3
- Ploiești 88.3
- Râșnov 104.5
- Sibiu 88.4
- Sinaia 103.6
- Tg. Mureș 106.4
- Timișoara 93.9
- Tulcea 91.4
Se deschide traficul pe Transfăgărăşan! Drumarii cer şoferilor să circule cu atenţie și îi avertizează cu privire la prezenţa urşilor în zonă
Circulația pe Transfăgărăşan s-a deschis azi după ce timp de mai multe luni a fost închisă din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile. Direcţia Regionala de Drumuri şi Poduri a anunțat că mașinile pot circula între Bâlea Cascadă şi Piscul Negru doar între orele 7.00 şi 21.00. De asemenea, aceștia le recomandă șoferilor să circule cu atenție și îi avertizează cu privire la numărul urșilor din zonă, care a crescut anul acesta.
Citește și: PREMIERA! French Montana va urca pe scena BEACH,PLEASE! Festival 2024
Se deschide circulația pe Transfăgărăşan
Direcţia Regionala de Drumuri şi Poduri (DRDP) anunţă că, de vineri, se deschide traficul pe DN 7 C, Transfăgărăşan, dar maşinile pot circula între Bâlea Cascadă şi Piscul Negru doar între orele 7.00 şi 21.00. Directorul general al CNAIR, Cristian Pistol, face apel la turişti să nu hrănească urşii din zonă.
”De vineri, 07.06.2024, începând cu ora 07:00 se deschide circulaţia pe Transfăgărăşan, inclusiv în zona alpină, cuprinsă între Bâlea Cascadă (SB) şi Piscul Negru (AG).
Drumarii cer şoferilor să circule cu atenţie, mai ales având în vedere că anul acesta a crescut numărul urşilor care se deplasează şi chiar staţionează pe partea carosabilă.
”În cazul unor fenomene meteorologice nefavorabile drumul va fi închis temporar până când vremea va permite redeschiderea drumului în condiţii de siguranţă. Fac apel din nou apel la cei care tranzitează Transfăgărăşanul să nu încerce să hrănească urşii care staţionează în zona drumului pentru a nu provoca reacţii periculoase din partea acestora”, a transmis, la rândul său, directorul general al CNAIR, Cristian Pistol.
Ce poți vizita pe Transfăgărășan?
Transfăgărășanul este al doilea cel mai înalt drum rutier de la noi din țară, fiind numit și „drumul din nori”. Cei care decid să facă o plimbare pe acest traseu deosebit pot vedea pe lângă peisajele impresionante și o mulțime de obiective turistice, printre care Lacul Bâlea, Cetatea Poienari, Barajul Vidraru, Mânăstirea Curtea de Argeș și numeroasele monumente inginerești. De asemenea, spre Sibiu, turiștii vor descoperi și Castelul de Lut Valea Zânelor, Povestea Calendarului și Brambura Park.
Turiștii se pot bucura și de numeroase activități pe Transfăgărășan. Aceștia pot face o plimbare cu vaporașul sau cu caiacul pe Lacul Vidraru, pot participa la o mulțime de ateliere în zona Sibiului și pot merge în drumeții. Cei care sunt dornici de aventură și vor să exploreze Munții Făgăraș pot parcurge traseul prin canionul Valea lui Stan sau traseele alpine care ajung la Vârful Negoiu, Vârful Lespezi sau Vârful Vânătarea lui Buteanu.