• Aiud 95.2
  • Alba-Iulia 99.7
  • Bacău 88.8
  • Bârlad 104.9
  • Bistrița 97.3
  • Botoșani 91.1
  • Brașov 91.9
  • București 88.0
  • Buzău 96.7
  • Câmpeni 96.2
  • Câmpina 88.6
  • Cluj-Napoca 101.5
  • Constanța 96.9
  • Craiova 92.0
  • Focșani 95.3
  • Piatra Neamț 102.3
  • Ploiești 88.3
  • Râșnov 104.5
  • Sibiu 88.4
  • Sinaia 103.6
  • Tg. Mureș 106.4
  • Timișoara 93.9
  • Tulcea 91.4
Stiri

Șemineu sau sobă cu teracotă? Ce trebuie să știi înainte de a face alegerea?

Șemineu sau sobă cu teracotă
Șemineu sau sobă cu teracotă?
Cele mai bune achiziții din punct de vedere financiar sunt realizate în momentul în care cererea pentru achiziționarea acestora este scăzută. O astfel de situație are loc în extrasezon. Pentru că ne apropiem cu pași repezi de venirea anotimpului rece cei care doresc achiziționarea unei surse de căldură trebuie să se grăbească pentru ca această achiziție să fie realizată la un preț avantajos.

Există atât de multe surse de căldură încât procesul de achiziționare al unei astfel de surse poate fi un proces anevoios așa că pentru a putea realiza o achiziție benefică din punct de vedere al raportului preț calitate înarmează-te cu foarte multă răbdare și încearcă să afli cât mai multe informații despre sursele de căldură care pot fi achiziționate în acest moment din piața de specialitate. Șemineul sau soba cu teracotă sunt două dintre cele mai populare achiziții care sunt realizate în momentul în care se dorește achiziționarea unei surse pentru încălzirea locuinței.

La fel ca oricare alt obiect care poate fi achiziționat și soba cu teracotă sau șemineul oferă atât avantaje cât și dezavantaje. Având în vedere acest detaliu este foarte important ca atât avantajele cât și dezavantajele oferite de către aceste surse de încălzire a locuințelor să fie analizate cu maximă atenție pentru a putea achiziționa cea mai utilă sursă pentru încălzirea locuinței. Cred că nu îți dorești ca în mijlocul iernii să constați că sursa de încălzire pe care ai achiziționat-o și pe care ai dat o sumă de bani considerabilă nu oferă eficiența termică de care locuința are nevoie pentru a-ți oferi confortul de care ai nevoie.

Avantajele oferite de către utilizarea sobelor cu teracotă

Așa cum am afirmat deja, soba cu teracotă este în continuare una dintre cele mai utilizate surse pentru încălzirea locuinței. Această sursă de încălzire este una dintre cele mai vechi modalități de încălzire utilizată de-a lungul anilor. Persoanele care au avut bunici în mediul rural cu siguranță că își amintesc de soba cu teracotă. Evident, în momentul de față procesul de realizare a sobelor cu teracotă a avansat foarte mult motiv pentru care și avantajele oferite de către utilizarea acesteia sunt mai multe și mai importante decât avantajele pe care le ofereau în momentul în care erau

utilizate de către bunicii sau străbunicii noștri. Printre cele mai importante avantaje oferite de către achiziționarea și utilizarea unei sobe cu teracotă se află următoarele:

- oferă un nivel ridicat de flexibilitate. Datorită modului în care sunt construite acestea pot fi instalate în oricare încăpere aflată în alcătuirea locuinței. De asemenea, aceasta poate fi utilizată pentru a încălzi în același timp două camere. Este un aspect foarte important pentru că ajută considerabil la reducerea costului care trebuie achitat pentru încălzirea locuinței.

- soba cu teracotă se numără printre sursele de încălzire care oferă o eficiență termică foarte ridicată. Dacă pe lângă acest avantaj mai menționez și faptul că aceasta poate fi achiziționată la un preț mai mult decât accesibil este clar că soba cu teracotă este o sursă de încălzire a locuinței care trebuie să fie luată foarte în serios în calcul atunci când mergem dintr-un magazin în altul pentru a putea achiziționa soluția ideală în materie de încălzire a locuinței.

- nu în ultimul rând, faptul că se instalează foarte ușor și că nu este necesară o întreținere complexă și costisitoare este un alt avantaj de care se bucură persoanele care aleg să achiziționeze sobe cu teracotă.

Avantajele oferite de către utilizarea șemineului

Analizând din punct de vedere estetic este clar că șemineul este cea mai performantă sursă care poate fi utilizată pentru încălzirea unei locuințe. Pentru că modalitatea de încălzire a locuinței nu trebuie să fie analizată doar din punct de vedere estetic iată care sunt și celelalte avantaje oferite de către achiziționarea și utilizarea unui șemineu:

- reducerea costurilor care trebuie să fie achitate pentru încălzirea locuinței în timpul lunilor de iarnă. Ca urmare a faptului că, căldura degajată de către șemineu este distribuită uniform în încăpere dar și a faptului că pot fi utilizate mai multe tipuri de combustibil scade considerabil costurile care trebuie să fie achitate pentru încălzirea locuinței. Evident este un aspect extrem de important având în vedere că de cele mai multe ori plătim sume foarte mari pentru încălzirea locuinței

- pe lângă faptul că este utilizat pentru încălzirea locuinței mai poate fi utilizat și pentru realizarea procesului de gătire sau pentru încălzirea apei menajere.

- spre deosebire de utilizarea unei sobe cu teracotă sau a altei surse de încălzire nivelul de căldură degajat de către șemineu poate fi controlat cu exactitate.

- durată de utilizare foarte mare. Acest avantaj derivă din faptul că majoritatea șemineelor sunt realizate din materiale de cea mai bună calitate. Evident, există și excepția de la această regulă așa că mare atenție de unde sunt achiziționate aceste surse de încălzire a locuințelor.

- pe lângă faptul că sunt o sursă excelentă de încălzire a locuinței sunt și foarte eficiente în obținerea relaxării psihice. Acest avantaj derivat din faptul că șemineul contribuie la crearea unei atmosfere relaxante din toate punctele de vedere.

Indiferent că optezi pentru achiziționarea unei sobe de teracotă sau a unui șemineu trebuie să știi că în piața de specialitate există modele deosebite de seminee si sobe cu teracota. Pentru a le putea achiziționa pe cele mai eficiente atât din punct de vedere termic cât și din punct de vedere financiar trebuie să apelezi la produsele comercializate de către cei mai importanți jucători din piața soluțiilor pentru încălzirea locuințelor. Analizând nivelul de notorietate de care se bucură dar și calitatea produselor pe care le comercializează, Maxstil este locul către care trebuie să îți îndrepți atenția atunci când vrei ca iarna să nu te prindă descoperit din punct de vedere al modului în care încălzești locuința.