Netflix a luat prin surprindere publicul din România în luna martie cu un nou serial plin de mister, „Problema celor 3 corpuri”, care a reușit într-un timp foarte scurt să atragă mulți admiratori. Producția aduce pe micul ecran o poveste captivantă cu multe descoperiri cutremurătoare, dar și cu o distribuție impresionantă, fiind o adaptare după celebra trilogie „Problema celor 3 corpuri”, scrisă de Liu Cixin.
Serialul „Problema celor 3 corpuri” aduce pe micul ecran o poveste captivantă, ce poartă semnătura creatorilor ”Game of Thrones”, David Benioff și D.B.
„Problema celor 3 corpuri” a avut și alte ecranizări, însă niciuna dintre ele nu a avut un asemenea succes. Așteptările au fost mari de data aceasta, mai ales că Screen Rant speculează că noua producție de la Netflix ar fi costat mai mult decât ultimul sezon ”Games of Thrones”, care este considerat unul dintre cele mai bune seriale ale tuturor timpurilor. „Este o poveste despre umanitate, o umanitate care se confruntă cu o criză fără precedent.
Citește și: Ce seriale noi apar pe Netflix în aprilie 2024?
Pentru o producție atât de impresionantă, lui David Benioff și lui D.B. Weiss li s-a alăturat un alt cineast american celebru, Alexander Woo, iar împreună au făcut mai multe modificări la cartea lui Liu Cixin, pentru ca povestea să ajungă la cât mai mulți oameni. Una dintre primele modificări, care ies în evidență este faptul că acțiunea a avut loc în Marea Britanie, nu în China, așa cum scrie Liu Cixin în cartea sa. De asemenea, și personajele principale au suferit modificări. Cu toate acestea, Liu Cixin și-a dat acordul pentru ca Benioff, Weiss și Woo să facă schimbările pe care le consideră necesare, iar serialul încă respectă în linii mari opera originală și mai ales momentele-cheie.
Denumirea cărții și implicit a serialului vine de la o problemă din mecanica clasică, cunoscută drept „Problema celor trei corpuri”, care visează, potrivit hotnews.ro, mișcarea a trei mase punctuale, dacă nu sunt cunoscute pozițiile lor inițiale și viteza cu care se deplasează după ce au primit impulsul inițial. În carte, Liu Cixin ia această problemă și o transpune într-un cadru cosmic, întrebându-se cum ar arăta o planetă care orbitează în jurul a trei stele.
Citește și: Trei lucruri pe care trebuie să le știi înainte de a te uita la filmul Oppenheimer