- Aiud 95.2
- Alba-Iulia 99.7
- Bacău 88.8
- Bârlad 104.9
- Bistrița 97.3
- Botoșani 91.1
- Brașov 91.9
- București 88.0
- Buzău 96.7
- Câmpeni 96.2
- Câmpina 88.6
- Cluj-Napoca 101.5
- Constanța 96.9
- Craiova 92.0
- Focșani 95.3
- Piatra Neamț 102.3
- Ploiești 88.3
- Râșnov 104.5
- Sibiu 88.4
- Sinaia 103.6
- Tg. Mureș 106.4
- Timișoara 93.9
- Tulcea 91.4
Efectul privării de somn odihnitor pe termen lung poate fi mult mai grav, crescând riscul de boli coronariene, accident vascular cerebral, diabet, obezitate și boala Alzheimer. Aşadar, pentru a avea un somn liniştit urmează aceste 5 sfaturi!
1. Fă-ți timp să te relaxezi
Relaxarea cu o carte bună. Foarte mulți oameni suferă de probleme ce țin de somn induse de stres, așa că este vital să vă faceți timp pentru a vă relaxa înainte de a merge la culcare, fie că faceți o baie caldă, citiți o carte sau ascultați muzică relaxantă.
Citeste si: Kylie Jenner și Travis Scott au schimbat numele copilului. Ce nume au ales pentru „Wolf”
2. Fă-ți o rutină
Știm cu toții că a avea o rutină ajută bebelușii și copiii să adoarmă la o anumită oră. Acest lucru este valabil și pentru adulți, deoarece îi permite corpului tău să se programeze pentru a adormi și a se trezi în mod natural la anumite ore.
3. Ai grijă ce mănânci
Mâncatul sănătos îmbunătățește somnul în general, dar unele alimente sunt deosebit de benefice, cum ar fi laptele, puiul, curcanul și semințele de dovleac. Conțin substanțele chimice triptofan și serotonină, care sunt vitale pentru producerea de melatonină, hormonul care promovează somnul.
4. Creați un mediu odihnitor
Creați o cameră ideală pentru dormit. Adesea, asta înseamnă răcoare, întuneric și liniște. Expunerea la lumină albastră a ecranelor telefonului, Tv-ului sau laptopoului ar putea face mai dificil acets proces.
5. Includeți activitatea fizică în rutina zilnică
Activitatea fizică regulată poate ajuta la un somn mai bun. Evită totuși să fii activ prea aproape de ora de culcare.
Petrecerea timpului în natură în fiecare zi ar putea fi de asemenea utilă.