• Aiud 95.2
  • Alba-Iulia 99.7
  • Bacău 88.8
  • Bârlad 104.9
  • Bistrița 97.3
  • Botoșani 91.1
  • Brașov 91.9
  • București 88.0
  • Buzău 96.7
  • Câmpeni 96.2
  • Câmpina 88.6
  • Cluj-Napoca 101.5
  • Constanța 96.9
  • Craiova 92.0
  • Focșani 95.3
  • Piatra Neamț 102.3
  • Ploiești 88.3
  • Râșnov 104.5
  • Sibiu 88.4
  • Sinaia 103.6
  • Tg. Mureș 106.4
  • Timișoara 93.9
  • Tulcea 91.4
Stiri mondene

Shakira, adevărul despre acuzațiile de fraudă care i se aduc. Cum se apără artista: „Sunt încrezătoare că am suficiente dovezi”

Shakira, adevărul despre acuzațiile de fraudă care i se aduc
Shakira, adevărul despre acuzațiile de fraudă care i se aduc [Sursa foto: Facebook]
Shakira a oferit declarații oficiale despre acuzațiile de fraudă fiscală aduse.

După despărțirea de Gerard Pique, Shakira mai are de gestionat o situația dificilă. Artista este acuzată de evaziune fiscală de către statul spaniol, iar procurorii cer o pedeapsă de 8 ani de închisoare și o amendă de 23 de milioane de euro. Potrivit inspectorilor fiscali din Spania, vedeta a sustras de la plata unei sume de 14.5 milioane de euro către fiscul spaniol în perioada 2012-2014. În urma acuzațiilor făcute, Shakira iese în față și explică cum stă treaba, de fapt.

Celebra cântăreață a mărturisit că toate acuzațiile sunt doar niște falsuri și că ea a făcut totul foarte vizibil și transparent, la sfatul unei firme specializate. Artista este de părere că sistemul spaniol face astfel de acuzații atât marilor celebrități, dar și oamenilor de rând, asta pentru a putea beneficia de niște bani de pe urma lor. 

Citeste si: Noua iubită a lui Pique a fost surprinsă pentru prima dată de jurnaliști pe străzile din Barcelona: „Las-o în pace”

Shakira, adevărul despre acuzațiile de fraudă care i se aduc
Shakira, adevărul despre acuzațiile de fraudă care i se aduc[Sursa foto: Facebook]

„Pentru că trebuie să lupt pentru ceea ce cred; pentru că acestea sunt acuzații false. În primul rând, nu am petrecut deloc 183 de zile pe an la acel moment. Eram ocupată să-mi îndeplinesc angajamentele profesionale din întreaga lume. În al doilea rând, am plătit tot ce au susținut că datoram, chiar înainte de a depune un proces. Deci, de astăzi, le datorez zero. Și, în cele din urmă, am fost sfătuită de una dintre cele mai mari patru firme de specialitate fiscală din lume, PricewaterhouseCoopers, așa că am fost încrezătoare că fac lucrurile corect și transparent încă din prima zi.  

Cu toate acestea, chiar și fără dovezi care să susțină aceste afirmații fictive, așa cum fac de obicei, ei au recurs la o campanie de presă pentru a încerca să influențeze oamenii și să exercite presiuni în mass-media împreună cu amenințarea cu deteriorarea reputației pentru a constrânge acordurile de reglementare. Este bine cunoscut faptul că autoritățile fiscale spaniole fac acest lucru adesea nu numai cu celebrități ca mine (sau [Cristiano] Ronaldo, Neymar, [Xabi] Alonso și mulți alții), ci se întâmplă și pe nedrept contribuabilului obișnuit.
Este doar stilul lor. Dar sunt încrezătoare că am suficiente dovezi pentru a-mi susține cazul și că dreptatea va prevala în favoarea mea”,
a declarat Shakira pentru publicația ELLE.

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Shakira (@shakira)

Shakira, surprinsă de paparazzi în Barcelona

Paparazzi susțin că Shakira și Pique au locuit într-un apartament în Barcelona între 2010, după ce s-a terminat Campionatul Mondial din Africa de Sud, până în 2012. Totodată, acest lucru este dovedit și de un fost angajat al Shakirei, care a depus o plângere pentru că artista din Columbia nu a dorit să-i întocmească un contract de muncă.

Citeste si: VIDEO: Clara Chia, noua iubită a lui Gerard Pique, dansează pe melodia Shakirei! Imaginile au făcut înconjurul lumii: „Cât tupeu are”

„Inspectorii fiscali au început să urmărească viața Shakirei în Barcelona și au monitorizat vizitele săptămânale la hair-stylist”, spune Silvia Taulés, jurnalistă la Vanitatis.

Shakira, adevărul despre acuzațiile de fraudă care i se aduc
Shakira, adevărul despre acuzațiile de fraudă care i se aduc[Sursa foto: Facebook]

Conform surselor, în acea perioadă, Shakira a înregistrat aproape 500 de plăți bancare către saloane de înfrumusețare, sălile de sport și restaurantele din Barcelona, lucru confrimat de către un chelner. 

„A venit aici de mai multe ori în 2012, 2013 și 2014. Este o tipă care zâmbea mereu și făcea poze cu clienți”,  a declarat un chelner pentru Equipo de investigación.

Avocații Shakirei resping acuzațiile statului spaniol

Văzând acuzațiile și dovezile, președintele inspectorilor fiscali din Spania a avut o reacția tranșată și a declarat că ce a făcut Shakira este „cea mai clară fraudă fiscală” pe care a văzut-o vreodată. 

Shakira, adevărul despre acuzațiile de fraudă care i se aduc
Shakira, adevărul despre acuzațiile de fraudă care i se aduc[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: Cum a reacționat Shakira după ce a văzut pozele cu Gerard Pique și noua iubită?! Artista a ajuns la psiholog: „Nu se aștepta la o asemenea trădare”

„Aceasta este cea mai clară fraudă fiscală pe care am văzut-o vreodată. Shakira a negat că a locuit în Spania, când există dovezi copleșitoare în acest sens. Cântăreața a plătit o sumă semnificativă către autoritățile fiscale și a plătit dobânzi pentru plățile întârziate.  Ea a făcut aceste plăți, după ce a început inspecția. Acest lucru nu împiedică impunerea de sancțiuni și, prin urmare, o condamnare”, spune președintele inspectorilor fiscali din Spania.

Pe de altă parte, avocații Shakirei sunt indignați de acuzațiile aduse și precizează că artista  „a dat întotdeauna dovadă de o atitudine impecabilă și a plătit 17,2 milioane de euro, sumă pe care a fost obligată să o plătească de către Agenția Fiscală”.