- Aiud 95.2
- Alba-Iulia 99.7
- Bacău 88.8
- Bârlad 104.9
- Bistrița 97.3
- Botoșani 91.1
- Brașov 91.9
- București 88.0
- Buzău 96.7
- Câmpeni 96.2
- Câmpina 88.6
- Cluj-Napoca 101.5
- Constanța 96.9
- Craiova 92.0
- Focșani 95.3
- Piatra Neamț 102.3
- Ploiești 88.3
- Râșnov 104.5
- Sibiu 88.4
- Sinaia 103.6
- Tg. Mureș 106.4
- Timișoara 93.9
- Tulcea 91.4

Șoferii români sunt vizați de noile reguli UE care ar putea intra în vigoare. Aceștia riscă să le fie suspendat permisul de conducere mai ușor atât în străinătate, cât și în țară, în cazul producerii unor accidente rutiere sau dacă nu respectă regulile de circulație și sunt prinși de autorități. Iată la ce trebuie să se aștepte aceștia.

Noi reguli UE privind suspendarea permisului de conducere! La ce trebuie să fie atenți șoferii români?
O nouă regulă va fi introdusă în statele membre ale Uniunii Europene. Prin intermediul ei, șoferii și-ar putea pierde mai ușor permisul auto pe viitor în cazul producerii accidentelor sau pentru săvârșirea anumitor ilegalități în trafic. Potrivit noii legi europene, restricțiile sau interdicțiile impuse de un anumit stat împotriva unui șofer pentru a-l sancționa se aplică și în țara în care a fost eliberat permisul auto.
Până acum, sancțiunile se aplicau doar în statul în care a avut loc infracțiunea, însă acest lucru s-ar putea schimba. Noua lege face parte dintr-un proiect care este menit să îmbunătășească siguranța pe drumurile europene până în 2030, prin reducerea numărului accidentelor și a persoanelor rănite sau decedate. Deocamdată, aceasta se află în dezbatere și nu se știe când va fi aplicată.

Repararea mașinilor mai vechi de 15 ani ar putea fi interzisă. Care este motivul?
Uniunea Europeană nu pregătește reguli noi doar în ceea ce privește suspendarea permisului auto, ci și în legătură cu repararea mașinilor. Șoferii nu vor mai avea voie să-și repare mașinile dacă acestea sunt mai vechi de 15 ani.
Legea ar putea deveni obligatorie și în România dacă va fi aprobată de Parlamentul European și de Consiliul UE. Aceasta va introduce termenul de „vehicul rezidual”, care va face referire la vehiculele de peste 15 ani, care au defecțiuni semnificative la motor, frâne și direcție. Noua lege prevede ca mașinile aflate în această categorie să nu mai poată fi reparate de proprietarii lor, ci să fie retrase din circulație și duse spre casare.