- Aiud 95.2
- Alba-Iulia 99.7
- Bacău 88.8
- Bârlad 104.9
- Bistrița 97.3
- Botoșani 91.1
- Brașov 91.9
- București 88.0
- Buzău 96.7
- Câmpeni 96.2
- Câmpina 88.6
- Cluj-Napoca 101.5
- Constanța 96.9
- Craiova 92.0
- Focșani 95.3
- Piatra Neamț 102.3
- Ploiești 88.3
- Râșnov 104.5
- Sibiu 88.4
- Sinaia 103.6
- Tg. Mureș 106.4
- Timișoara 93.9
- Tulcea 91.4
Soluții de iluminat moderne pentru hol și baie
În situația în care acestea sunt încăperi mici, soluția la care ai ajuns poate fi suficientă, deși, cu siguranță, vei simți uneori nevoia de mai multă lumină pentru diverse activități.
În plus, iluminatul joacă un rol important pentru un design modern și poate schimba complet aspectul acestor două încăperi cărora tindem să le acordăm mai puțină importanță decât celorlalte camere ale casei.
Iată câteva soluții de iluminat moderne pentru hol și baie:
Corpuri de iluminat pentru hol
Trebuie să recunoști că atunci când amenajezi sau redecorezi locuința, holul rămâne pe ultimul loc și te străduiești cel mai puțin pentru el. Însă aceasta este prima încăpere a casei, cea care produce prima impresie, așa că ar trebui să fie primitoare, modernă și practică, iar iluminatul este o componentă importantă în acest proces.
În funcție de dimensiunile lui, holul poate avea și un alt rol decât cel de trecere către locuința în sine. În cazul în care ai un spațiu suficient de generos, poți avea un fotoliu sau chiar o canapea pe hol și astfel să devină o încăpere de primire sau chiar de relaxare. Însă, întotdeauna va fi ultima încăpere în care te afli înainte de a părăsi casa, cea în care simți nevoia să-ți mai verifici încă o dată ținuta sau machiajul. Prin urmare, este esențial să ai lumina necesară. În afara corpului de iluminat principal, de pe tavan, o aplică cu un design modern instalată în zona oglinzii sau a zonei de relaxare, dacă ea există, se va dovedi utilă și va schimba aspectul întunecos al holului.
De asemenea, pentru un design cât mai modern, este recomandat să alegi corpurile de iluminat și amplasarea lor în funcție de structura spațiului. În cazul holurilor lungi care traversează casa și care are intrări pentru toate încăperile ei, un candelabru sau o lustră suspendată va fi pur și simplu nepotrivită și va distribui lumina în mod inegal, acestea fiind corpuri recomandate pentru un hol pătrat. Pentru un spațiu dreptunghiular și lung, optează pentru aplice de perete, amplasate în mijloc, între două intrări către alte camere. De asemenea, dacă ai elemente decorative, cum ar fi un tablou sau o plantă, le poți scoate în evidență cu o lumină accent, cum ar fi un spot încastrat sau liber, pe care să-l îndrepți în direcția dorită.
Pentru holurile lungi vor fi potrivite și corpurile de iluminat liniare, amplasate pe tavan.
Corpuri de iluminat pentru baie
În plus față de iluminatul general, într-o baie ai nevoie de iluminat suplimentar pentru fiecare zonă funcțională - toaletă sau duș. Astfel, o lampă de plafon și câteva spoturi încastrate, montate în zona oglinzii și lângă duș, pot transforma baia într-un spațiu foarte prietenos. Însă, pentru un design mai modern, poți opta pentru benzi LED, pe care să le montezi în jurul oglinzii sau pe lungimea pereților.
De asemenea, în privința iluminatului general ar trebui să alegi diferit, în funcție de structura încăperii. Pentru o baie dreptunghiulară îți recomandăm corpurile liniare, în timp ce pentru o baie pătrată poți opta pentru o aplică de tavan sau o lustră.
Pentru amenajarea băii îți recomandăm să apelezi la sfaturile unui specialist sau să cauți surse de inspirație - așa cum este galeria foto de pe Good Housekeeping - pentru a obține un rezultat cât mai spectaculos, dar și practic. Băile au, în general, o suprafață destul de mică și ar trebui să profiți la maximum de spațiul pe care îl ai la dispoziție.