În ultima perioadă, bărbații în fustă au devenit populari în toate instituțiile statului. Cezar Mihail Bucur, responsabil cu pregătirea polițiștilor locali din București, adoră hainele de damă, sandalele cu toc și unghiile vopsite în negru.
”Sesizarea este făcută în luna februarie și a fost ținută la naftalină până acum. Aș vrea să aduc la cunoștință, întregii țări, un aspect dureros: Urmare a acestei campanii de presă și a faptului că dumneaei nu a agreat această schimbare a mea din bărbat în femeie, doamna inimii mele a hotărât să divorțeze.
„Operația de schimbare de sex o voi face numai după ce voi avea rezultatele asupra trupului prin terapia de feminizare.
Interesant este că povestea polițistului în rochie și pantofi cu toc vine la scurt timp după scandalul în care a fost implicat lectorul Andrei Nae. Este motivul pentru care psihologul Radu Leca bănuiește că la mijloc s-ar ascunde, de fapt, altceva. „Aceste persoane nu se pun deloc într-o poziție confortabilă. Dimpotrivă. Au stârnit în jurul lor o furtună de „hate”. Și nimeni nu și-ar dori să se afle în mijlocul unui astfel de oprobiu. Deci, care este explicația? Eu cred că cineva i-a convins să se afișeze în acest fel, au fost rugați să facă acest lucru. Nu ei, ci altcineva are o logică a acestor evenimente. Ce au făcut oamenii aceștia, nu au făcut de capul lor. Nu aveau cum să gândească singuri așa ceva”.
Deși genul acesta de persoane există în jurul nostru de foarte multă vreme, abia în ultimii ani au început să apară polemicile și dezbaterile publice pe tema incluziunii sociale și a acceptări acestora în scoietățile moderne ale secolului XXI.
Cezar Mihail Bucur lucrează la Poliția Locală a Capitalei, unde, conform afirmațiilor sale, se confruntă cu comportamente discriminatorii și antisemite din partea colegilor și șefilor săi: „ Există atât acte de discriminare, cât şi acte de antisemitism. Conducerea instituţiei mi-a spus în nenumărate rânduri să nu mai port kipa (scufia tradiţională cu care evreii îşi acoperă creştetul capului – n.red.), am avut perciuni evreieşi conform Leviticului şi Torei pe care m-a pus directorul general adjunct să îi tund pentru că sunt mizerii. Şeful serviciului de comunicare al Poliţiei Locale care purta coadă mi-a spus de ziua mea de naştere: „Evreule, câţi evrei încap într-o maşină?” I-am spus: „Conform certificatului de înmatriculare”. Mi-a spus: „Greşit, evreule! 55 de evrei: 5 în maşină şi 50 în scrumiera maşinii”. Acele poze, pentru că de aici a plecat această dorinţă a mea să îmi fac dreptate, sunt făcute acum 3 ani, într-un birou al unui director, care stătea cu şeful serviciului logistic şi unde venea şi acest director Horia Scarlat care m-a lovit în sediul instituţiei, în acest an. Există o plângere penală depusă la Parchet, la care este ataşată înregistrarea în care se vede cum mă loveşte după ce mă ameninţă cu pumnul şi spune în faţa martorilor: „Dacă nu eram cu poliţia, te uscam cu bătaia”. Ulterior, când am vrut să-mi fac dreptate şi l-am întrebat de ce procedează astfel, unul dintre colegi mi-a zis: „Vezi că te şi bate”. M-am dus spre maşină când pleca şi mi-a spus: „Te execut, te dau afară”. În aceeaşi zi, mi-a spus: „Nesimţitule”, pentru că eu purtam unghiile făcute”, a mărturisit polițistul
„Acum merg cu unghiile făcute şi au fost făcute 3 sesizări, toate 3 clasate de Comisia de Disciplină ca nejustificate pentru că unghiile le fac de regulă în negru, în alb sau în albastru. Şi Ronaldo îşi face unghiile cu negru”, a mai spus polițistul.
Ulterior, Cezar Mihail Bucur a mai spus că el nu s-a prezentat la serviciu nicioadată în fustă și că se minte pe această temă. De altfel, pentru a nu mai exista confuzii cu privire la forma de adresare asupra lui, a mai precizat că este mai bine să i se spună pe nume.
” Nici doamnă, nici domn, pentru că naștem polemici”, a mai justificat polițistul,
Citește și: Stil și eleganță: Cum să te îmbraci pentru evenimente special