- Aiud 95.2
- Alba-Iulia 99.7
- Bacău 88.8
- Bârlad 104.9
- Bistrița 97.3
- Botoșani 91.1
- Brașov 91.9
- București 88.0
- Buzău 96.7
- Câmpeni 96.2
- Câmpina 88.6
- Cluj-Napoca 101.5
- Constanța 96.9
- Craiova 92.0
- Focșani 95.3
- Piatra Neamț 102.3
- Ploiești 88.3
- Râșnov 104.5
- Sibiu 88.4
- Sinaia 103.6
- Tg. Mureș 106.4
- Timișoara 93.9
- Tulcea 91.4
Statuia Inima lui Iisus reprezintă una dintre multele atracții ale județului Harghita. Aceasta a fost ridicată în 2011, iar an de an este vizitată de mii de turiști datorită priveliștii deosebite ce se poate vedea odată ce ai ajuns în vârf. Statuia a fost construită la inițiativa patronului firmei de lactate Gordon, iar acum este considerată un simbol al credinței, precum și al ocrotirii divine. Iată tot ce trebuie să știi despre cea mai înaltă statuie din țara noastră, dar și din Europa de Est.
Citește și: Top 5 parcuri tematice pentru copii din România
Inima lui Iisus, cea mai înaltă statuie din Europa de Est
Statuia Inima lui Iisus se află pe dealul Gordon din județul Harghita, aflat între Odorheiu-Secuiesc și Praid. Aceasta este cea mai înaltă statuie din Europa de Est, având aproximativ 22 de metri. Statuia a fost realizată din fier și oțel inoxidabil și a costat în jur de 200.000
În interiorul statuii se află o scară metalică, în spirală, pe care turiștii pot urca până în vârf pentru a admira priveliștea. Statuia din țara noastră seamănă izbitor cu o o altă construcție din Rio de Janeiro. Aceea este cunoscută în întreaga lume și are o înălțime de 30 de metri, excluzând cei 8 metri ai soclului.
Conform unei legende, zona în care se află acum Inima lui Iisus a fost devastată în urmă cu mulți ani de inundați, care au dus și la pierderi de vieți omenești. Pentru a-și proteja afacerea și comunitatea de astfel de dezastre, patronul firmei de lactate Gordon a decis să construiască o statuie a Mântuitorului în apropierea fabricii sale. Acum, statuia nu reprezintă doar o construcție divină pentru oamenii din zonă, ci și un simbol al credinței și al ocrotirii divine.
Cei care vor să ajungă la statuie o pot face atât pe jos, cât și cu mașina. Turiștii care vor să facă și o plimbare prin pădure pot lăsa mașina în parcarea de la baza dealului pe care este amplasată statuia, iar ulterior își vor continua drumul pe jos în jur de 20 de minute. De asemenea, se poate ajunge și cu mașina până la Inima lui Iisus, însă șoferii trebuie să țină cont de faptul că vor da de multe gropi, iar în cazul în care plouă există riscul să rămână blocați în noroi.