După ce a intrat la menopauză, Anca Țurcașiu s-a confruntat cu o inflamație articulară. În urma investigațiilor medicale, vedeta a descoperit că suferă de o boală autoimună – tiroidită Hashimoto. În urma recomandărilor mai multor medici reumatologi, a fost nevoită să își schimbe dieta, eliminând din alimentație produsele lactate și carnea. Deși
"După ce am intrat la menopauză am avut o inflamație articulară foarte puternică, gravă, deci ceva cumplit. Mi-a ieșit o analiză destul de proastă, vai acum boli autoimune, toată lumea sau cel puțin pe mine m-au trimis acasă, du-te și obișnuiește-te cu boala că nu există remediu, acum toți avem aceste boli autoimune.
Tiroidita Hashimoto, cunoscută și sub denumirea de boala Hashimoto, este o afecțiune autoimună în care sistemul imunitar atacă glanda tiroidă, provocând o inflamație cronică. Această inflamație duce la deteriorarea treptată a glandei tiroide și afectează producția hormonilor tiroidieni esențiali pentru reglarea metabolismului.
Având în vedere forma sa fizică, fără vreo intervenție din partea medicului estetician, tot mai multe persoane s-au întrebat, de-a lungul timpului, cum reușește celebra actriță să fie parcă neschimbată. La un moment dat, vedeta a dezvăluit cum arată meniul său și ce consumă la ultima masă a zilei. În mediul online, actrița a fost întrebată ce mănâncă la cină, iar Anca Țurcașiu nu a stat pe gânduri și a împărtășit și cu urmăritorii săi „secretul” din farfurie, care o ajută să aibă un regim cât se poate de echilibrat.
Pentru că sunteți foarte curioși ce mănânc, cina mea arată așa. Aici avem vinete pe care le-am copt în cuptor, cu pastă de tahini pe care am făcut-o cu puțină apă și cu puțină lămânie și sare, salată de varză crudă cu puțin mărar și o combinație de năut prăjit în cuptor cu măsline. O rețetă vegetariană, vegană, de post, care poate să fie extraordinar de gustoasă și o combinație foarte interesantă”, a dezvăluit Anca Țurcașiu.