Close sidebar
Stiri mondene

"Sunt un bătrân putred al acestei realități carnivore". Dezvăluirile neașteptate făcute de Horațiu Mălăele în Tristețea ploilor

Horațiu Mălăele [Sursa foto: Facebook, colaj Radio Impuls]

În ultima carte lansată, Horațiu Mălăele povestește viața unui personaj care trăiește la limita dintre realitate și halucinaţie. Confesiunile actorului!


In articol:

„Cred că poveștile cărților nu trebuie măsurate după numărul celor care le citesc,ci după numărul celor care, citindu-le, deslușesc taina zborului", spune Horațiu Mălăele.

În cartea „Tristețea ploilor”, actorul povestește viața unui personaj care trăiește la limita dintre realitate și halucinaţie. Amintirile din copilăria sa din mahalelele și orfelinatele din Bucureștiul anilor 1930 reprezintă drumurile dintre trecut și prezent, pe care mintea sa le parcurge, fără să mai poată distinge cu claritate ce este real și ce nu.

De asemenea, prin lucrarea sa, maestrul Horațiu Mălăele reușește să surprindă tot farmecul unor lumi acum dispărute și drama unui om care se hrănește doar cu amintiri.

„Sunt un bătrân putred al acestei realități carnivore. O relicvă evanescentă, unul dintre miliardele de locuitori ai planetei care, cu încrederea nemuririi, vor popula vrând-nevrând unul dintre cimitirele acestui Pământ. Până una-alta, amintirile rămân singura noastră avere statornică. Sunt convins de asta, mai ales acum, când le privesc așezate îndărătul meu, tăcute, colorate și multiforme ca un imens recif de corali prăbușit în apele începutului”, e unul din pasajele cărții lansate de Horațiu Mălăele.

Dezvăluirile neașteptate făcute de Horațiu Mălăele în Tristețea ploilor
Horațiu Mălăele [Sursa foto: Facebook]

Citește și: "Asta este suprema desfătare a creatorului". Horaţiu Mălăele, recompensat cu Premiul de Excelenţă la TIFF.22. Ce i se pregătește actorului

Horațiu Mălăele, carieră de succes

În teatru, Horațiu Mălăele a obținut un număr impresionant de premii. A jucat pe scenele din Piatra Neamț, București, Cluj-Napoca, Oradea, Brașov sau Constanța, unde a interpretat roluri în spectacole legendare precum Karamazovii, în regia lui Dan Micu, Aceşti îngeri trişti, montat de Mircea Cornişteanu sau Scapino, în regia lui Alexandru Dabija. Din 1982, regizează spectacole de teatru, punând în scene piese precum O sărbătoare princiară de Teodor Mazilu, Puricele de Georges Faydeau sau Carlo contra Carlo de Paul Ioachim. De asemenea, actorul a expus în peste 30 de expoziţii circa 3000 din creaţiile sale şi a fost redactor şef al publicaţiei Satirul. A publicat două cărţi autobiografice: Horaţiu despre Mălăele (2008) şi Rătăciri (2012).

Dezvăluirile neașteptate făcute de Horațiu Mălăele în Tristețea ploilor
Horațiu Mălăele[Sursa foto: Facebook]

Citește și: EXCLUSIV! Povestea fotografului care a devenit viral pe rețelele sociale. Fotografiile lui au cucerit milioane de oameni

În 1992, rolul din Divorț… din dragoste (r. Andrei Blaier), cel al unui tânăr nevoit să-și destrame mariajul din cauza absurdității sistemului comunist, îi aduce premiul de interpretare la Festivalul de la Costinești. În 1994 este distribuit de Mircea Daneliuc în comedia Această lehamite, unde îl joacă pe Bebe, un viitor tată care se confruntă cu moartea soției gravide, dar și cu ambiția unei doctorițe de a-i ține în viață copilul nenăscut. Va colabora din nou cu Daneliuc pentru Ambasadori, căutăm patrie (2003). Dintre rolurile recente, poate cel mai cunoscut și iubit de public este cel al lui Ilie Moromete din Moromeții 2 (r. Stere Gulea, 2018), pentru care a primit o nominalizare la Premiile Gopo. Horațiu Mălăele a lucrat și în coproducții internaționale, cu regizorii Costa Gavras( Amen, 2001) și Robert Guédiguian( Armata crimei, 2009).