• Aiud 95.2
  • Alba-Iulia 99.7
  • Bacău 88.8
  • Bârlad 104.9
  • Bistrița 97.3
  • Botoșani 91.1
  • Brașov 91.9
  • București 88.0
  • Buzău 96.7
  • Câmpeni 96.2
  • Câmpina 88.6
  • Cluj-Napoca 101.5
  • Constanța 96.9
  • Craiova 92.0
  • Focșani 95.3
  • Piatra Neamț 102.3
  • Ploiești 88.3
  • Râșnov 104.5
  • Sibiu 88.4
  • Sinaia 103.6
  • Tg. Mureș 106.4
  • Timișoara 93.9
  • Tulcea 91.4
Actualitate

Târgul de Crăciun 2024 din București, o experiență cu totul inedită. Care sunt noutățile din acest an

Mai sunt doar câteva zile până la deschiderea Târgului de Crăciun din București
Ce noutăți aduce Târgul de Crăciun din București? [Sursa foto: Facebook]
Târgul de Crăciun 2024 din București se deschide pe 29 noiembrie, în Piața Constituției. Iată ce noutăți îi așteaptă anul acesta pe vizitatori.

Târgul de Crăciun din Bucureşti, cu o tradiţie de peste 16 ani, se deschide la finalul lunii noiembrie, în Piaţa Constituţiei. Evenimentul propune o experienţă a Crăciunului autentic, cu activităţi dedicate întregii familii, intrarea fiind liberă pentru toată lumea. Târgul va fi deschis până în 26 decembrie, timp în care organizatorii se așteaptă la mii de vizitatori, dornici să intre în atmosfera de sărbătoare. Iată ce noutăți îi așteaptă.

Citește și: A murit Silviu Prigoana! Omul de afaceri se afla intr-un restaurant din Bran

Târgul de Crăciun din București se deschide pe 29 noiembrie

Reprezentanţii Primăriei Capitalei au anunțat ce îi așteaptă pe vizitatori anul acesta la Târgul de Crăciun organizat în Piața Constituției, ce se va deschide pe 29 noiembrie. ”Bradul impunător de 30 de metri, târgul de meşteşug şi creaţie, decoraţiunile şi luminiţele spectaculoase vor transforma inima oraşului într-o adevărată poveste de iarnă. Aromele festive şi băuturile calde de sezon vor încânta vizitatorii de toate vârstele, iar concertele de colinde şi ritmurile internaţionale vor întreţine atmosfera de sărbătoare”, se arată într-un comunicat de presă, potrivit news.ro.

Ce trebuie să știi despre Târgul de Crăciun din București
Târgul de Crăciun din București se anunță plin de surprize [Sursa foto: Facebook]

Cele peste 130 de căsuţe de Crăciun vor reuni peste 30 de artizani şi producători locali din toate colţurile României. ”Fiecare căsuţă este un mic univers de tradiţie şi creativitate, unde vizitatorii sunt invitaţi să descopere obiecte unicat, lucrate cu migală de artizani pricepuţi. Atmosfera va fi plină de culoare, iar produsele expuse variază de la decoraţiuni delicate, precum globuri şi coroniţe împletite manual, la accesorii din piele şi ceramică fin decorată.

Fiecare ornament sau cadou handmade ascunde o aventură autentică, fie că este vorba despre o tehnică tradiţională păstrată de-a lungul generaţiilor, fie că este rezultatul unei viziuni moderne inspirate de simbolurile Crăciunului”, mai anunță reprezentanții primăriei.

Vizitatorii vor putea găsi obiecte de ceramică, icoane şi obiecte religioase, de lemn şi metal, obiecte din pănuşi, piele, blănuri, sticlă şi lână împâslită. De asemenea, vor fi preparate din miere naturală şi dulceaţă autentică.

Târgul de Crăciun Bucureşti se va deschide vineri, 29 noiembrie, începând cu ora 17:00 şi va funcţiona zilnic, de luni până vineri, în intervalul orar 12:00 – 22:00, inclusiv în zilele de Crăciun (25 şi 26 decembrie), iar sâmbăta şi duminica, între 10:00 şi 22:00.

Citește și: „Zeița de la Montreal” împlinește 63 de ani! Povestea Nadiei Comăneci, campioana care a redefinit gimnastica

Ce noutăți sunt anunțate în 2024 la Târgul de Crăciun din București?

Târgul va avea două zone dedicate muzicii specifice sărbătorilor: zona tradiţională şi zona urbană. În zona tradiţională, publicul se va putea bucura de colinde, datini şi obiceiuri, coruri şi grupuri de copii, ansambluri din toate zonele ţării, minorităţi şi comunităţi naţionale, dar şi de artişti îndrăgiţi şi trupe consacrate. În zona urbană, vor avea loc petreceri tematice, pe ritmurile internaţionale ale celor mai cunoscute melodii ale sezonului de iarnă, mixate de DJ cunoscuţi.

În zona tradiţională, de vineri până duminică, începând cu ora 19:00, pe scenă vor interpreta cunoscuţi artişti români, aducând în faţa publicului un program muzical variat, pentru toate categoriile de vârstă, de la muzică specifică sărbătorilor de iarnă, până la muzică de petrecere şi voie bună. Ziua Naţională a României, 1 Decembrie, va fi celebrată printr-un program special, iar în seara de Ajun, pe 24 decembrie, scena va deveni locul unde magia Crăciunului va prinde viaţă. Zona urbană va fi activată, de luni până joi, de DJ care vor crea atmosfera vibrantă a celor mai îndrăgite ritmuri actuale, întru-un cadru feeric de sărbătoare.

În ce perioadă va fi deschis Târgul de Crăciun din București
Târgul de Crăciun din București se deschide pentru toți cei care vor să intre în atmosfera de sărbătoare [Sursa foto: Facebook]

”Casa lui Moş Crăciun a devenit, de-a lungul anilor, o tradiţie îndrăgită de toţi vizitatorii Târgului de Crăciun Bucureşti, un loc de poveste pe care cei mici îl aşteaptă cu nerăbdare. Cu o suprafaţă de peste 100 mp, decorată şi pictată manual, acest loc magic redă, în fiecare detaliu, lumea autentică şi fermecată a Moşului, unde micuţii sunt întâmpinaţi într-un decor de basm şi unde aceştia îşi pot scrie în cuvinte şi desene dorinţele lor. Casa lui Moş Crăciun va fi deschisă pentru toţi vizitatorii pe întreaga durată a târgului, timp de 28 de zile, în fiecare dimineaţă şi după-amiază”, arată reprezentanţii Primăriei.

Începând din 14 decembrie, ora 17:00, Moş Crăciun va poposi la Târgul de Crăciun Bucureşti pentru a-i întâlni pe toţi cei care îl aşteaptă cu nerăbdare. Timp de 11 zile, Moşul va fi prezent pentru a asculta dorinţele copiilor şi a le împărtăşi poveştile sale de Crăciun, alături de elfii săi. De asemenea, în diminețile de weekend vor fi organizate piese de teatru pentru cei mici. Printre atracțiile acestei edițiie se află și caruselele cu persoaje de iarnă și melodii vesele, roata panoramică sau trenulețul tematic. În plus, mascotele şi artiştii pe picioroange, îmbrăcaţi în costume fascinante, vor interacţiona şi se vor fotografia cu publicul.