- Aiud 95.2
- Alba-Iulia 99.7
- Bacău 88.8
- Bârlad 104.9
- Bistrița 97.3
- Botoșani 91.1
- Brașov 91.9
- București 88.0
- Buzău 96.7
- Câmpeni 96.2
- Câmpina 88.6
- Cluj-Napoca 101.5
- Constanța 96.9
- Craiova 92.0
- Focșani 95.3
- Piatra Neamț 102.3
- Ploiești 88.3
- Râșnov 104.5
- Sibiu 88.4
- Sinaia 103.6
- Tg. Mureș 106.4
- Timișoara 93.9
- Tulcea 91.4
Taxă specială pentru șoferii români la granița cu Bulgaria! Va trebui plătită de la 1 septembrie 2024
Vești proaste pentru șoferii români! Aceștia sunt obligați să plătească o nouă taxă, de la 1 septembrie 2024, dacă merg în Bulgaria sau traversează această țară. Este vorba despre o taxă de dezinfecție la graniță, ce a fost stabilită ca măsură pentru prevenirea răspândirii unor boli contagioase la ovine și caprine. Taxa va fi plătită de șoferii tuturor autovehiculelor, care vor să ajungă în țara vecină. Iată ce valoare are aceasta.
Citește și: Jordan Chiles refuză să returneze medalia de bronz după decizia TAS. SUA pregătește un nou apel
Ce taxă trebuie să plătească șoferii români la granița cu Bulgaria?
Taxa de dezinfecție la granița cu Bulgaria se aplică tuturor autovehiculelor. Șoferii de camioane vor plăti 10 euro, echivalentul a 20 de leva, în timp ce persoanele care conduc autoturismele și vehiculele sub 3,5 tone vor achita 2 euro, adică 4 leva. Măsura aceasta a fost stabilită de autoritățile bulgare pentru a preveni răspândirea unor boli contagioase la caprine și bovine, și se aplică la toate punctele de intrare în Bulgaria de la frontierele cu Grecia, Turcia, Macedonia de Nord, Serbia și România.
Șoferii români care urmează să plece în Bulgaria sau traversează această țară în drumul lor spre altă destinație trebuie să știe că până la data de 1 septembrie, autoritățile sanitare vor continua să efectueze dezinfecția gratuit. După această dată, ei vor achita taxa, indiferent de autovehiculul pe care îl conduc.
Citește și: Campioană la ciclism de la Jocurile Olimpice, găsită moartă în apartamentul său. Ce ipoteze se iau în calcul
Pesta caprinelor și ovinelor a luat mari proporții în Grecia
În Grecia, pesta a luat proporții semnificative, fiind identificate mai multe focare de animale infectate în Thessalia, Corint, Attica și Creta, potrivit știripesurse.ro. Pesta s-a extins și în Macedonia Centrală, Epir sau România. În următoarea perioadă au fost interzise deplasările și sacrificarea animalelor, iar controalele la fabricile de brânzeturi s-au intensificat. Fermierii sunt disperați, având în vedere că au ajuns în pragul unor mari pierderi financiare.
Animalele infectate sau cele care au intrat în contact cu ele ajung să fie ucise.Dacă măsurile de protecție și prevenție vor fi respectate, această situație s-ar putea remedia până la finalul lunii septembrie. Până atunci, sectorul agricol va fi într-un impas în mai multe țări, iar prețul anumitor categorii de produse ar putea să crească. Primul focar de pestă a fost depistat în România pe data de 15 iulie, în satul Jamou Mare din județul Timiș, unde 11.000