- Aiud 95.2
- Alba-Iulia 99.7
- Bacău 88.8
- Bârlad 104.9
- Bistrița 97.3
- Botoșani 91.1
- Brașov 91.9
- București 88.0
- Buzău 96.7
- Câmpeni 96.2
- Câmpina 88.6
- Cluj-Napoca 101.5
- Constanța 96.9
- Craiova 92.0
- Focșani 95.3
- Piatra Neamț 102.3
- Ploiești 88.3
- Râșnov 104.5
- Sibiu 88.4
- Sinaia 103.6
- Tg. Mureș 106.4
- Timișoara 93.9
- Tulcea 91.4
Una dintre cele mai bune iniţiative este aceasta, ca propria persoană să decidă unde se duce procentul de 3,5% din impozitul anual. Când completezi declaraţia 230 nu renunţi la banii tăi, ci la banii pe care oricum i-ar fi încasat statul.
Până când trebuie depusă declaraţia 230, pentru a direcţiona 3,5% din impozit
Este excelent să ai opţiunea de a decide în locul statului ce se întâmpla cu suma impozabilă pe care trebuie să o plăteşti în fiecare an.
Calculul este simplu, dacă vrei să afli cu ce sumă contribui anual la cauza pe care vrei să o susţii. Vezi care este valoarea impozitului pe venit din fiecare lună, înmulţeşte cu 12, apoi vezi cât înseamnă 3,5%.
Începând cu anul trecut, există posibilitatea ca distribuirea sumei care reprezintă 3,5% din impozitul pe venitul datorat să poată fi solicitată printr-o cerere pentru aceiaşi beneficiari, pentru o perioadă de doi ani. Înţelegerea poate fi reînoită după aceşti doi ani. Deci cu un singur drum, puteţi susţine o asociaţie doi ani la rând, singurul lucrul pe care trebuie să îl faceţi fiind bifarea căsuţei care oferă această posibilitate din formular. Declaraţia 230 trebuie depusă până pe 25 mai
2021.Formularul se completează și se depune de către persoanele fizice care realizează următoarele venituri din România:
– venituri din salarii și asimilate salariilor;
– venituri din pensii;
– venituri din activităţi independente/ activităţi agricole, impuse pe bază de normă de venit;
– venituri din activităţi independente realizate în baza contractelor de activitate sportivă, pentru care impozitul se reține la sursă;
-venituri din drepturi de proprietate intelectuală, altele decât cele pentru care venitul net se determina în sistem real;
– venituri din cedarea folosinței bunurilor, pentru care venitul net se determina pe baza cotelor forfetare de cheltuieli sau pe baza normelor de venit.
Formularul se depune la:
a) organul fiscal în a cărui raza teritorială contribuabilul are adresa unde îşi are domiciliul, potrivit legii, sau adresa unde locuieşte efectiv, în cazul în care aceasta este diferită de domiciliu, pentru persoanele fizice care au domiciliul fiscal în România;
b) organul fiscal central competent, potrivit legii, pentru administrarea contribuabililor persoane fizice, fără domiciliu fiscal în România.