• Aiud 95.2
  • Alba-Iulia 99.7
  • Bacău 88.8
  • Bârlad 104.9
  • Bistrița 97.3
  • Botoșani 91.1
  • Brașov 91.9
  • București 88.0
  • Buzău 96.7
  • Câmpeni 96.2
  • Câmpina 88.6
  • Cluj-Napoca 101.5
  • Constanța 96.9
  • Craiova 92.0
  • Focșani 95.3
  • Piatra Neamț 102.3
  • Ploiești 88.3
  • Râșnov 104.5
  • Sibiu 88.4
  • Sinaia 103.6
  • Tg. Mureș 106.4
  • Timișoara 93.9
  • Tulcea 91.4
Actualitate

Toamna: anotimpul perfect pentru relaxare și lectură

Toamna: anotimpul perfect pentru relaxare și lectură
Cu paleta ei variată de culori și melodia lină a vântului ce mângâie frunzișul, Toamna se deschide în fața noastră că o carte plină de povești, ce așteaptă să fie citite

În timp ce natură se pregătește de un somn adânc, care va fi urmat de renaștere, noi ne găsim un colț al sufletului în care să ne retragem și să ne reîntâlnim cu noi înșine.

Dacă vara este anotimpul în care soarele și albastrul nesfârșit al cerului ne invită la aventură și descoperire, toamna este momentul în care ne întoarcem acasă, la căldura căminului, la aromă de scortișoară și vanilie și la confortul unei pături moi. Calmul se împrăștie în jur, fiind un prilej de introspecție, de meditație, de a pătrunde în adâncurile gândurilor și de a redescoperi bucuriile simple.

Cărțile devin, mai mult ca oricând, tovarășele noastre fidele în acest anotimp al melancoliei și reveriei. Ele sunt ferestre către alte lumi, răspunsuri la întrebări pe care uneori nici nu știam că le avem. Ne oferă confortul unor povești care ne reflectă sau ne transformă, al unor personaje care devin prietenii noștri. Certile, de cele mai mult ori, sunt acei învățători înțelepți care ne deschid lumi fantastice și oferă povețe pe care să le urmăm.

Peisajul toamnei, cu nuanțele sale de auriu și roșu, cu cerul plumburiu, descris in poemele Bacoviene, ce se pregătește să ne învăluie în secrete și mister, ne îndeamnă să ne așezăm în fața ferestrei, cu o carte în mână și o cană de ceai cald alături, și să ne lăsăm purtați de valurile imaginației. Toamna este, fără îndoială, anotimpul perfect pentru relaxare și lectură, un prilej de a ne reconecta cu esența noastră cea mai profundă și de a ne lăsa îmbrățișați de magia poveștilor. Emily Bronte spunea: „Fiecare frunză îmi spune despre fericire, atunci când cade din copac toamna”. Iar pentru mulți dintre noi, fericirea înseamnă o carte bună, care ne învăluie ca o mantie caldă, prin cuvinte ce ne poartă pe aripile visării. Așa că, în acest anotimp magic, te invit să descoperi cărți mai noi sau mai vechi, numai bune de citit atunci când afară plouă domol și frunzele se desprind de pe ramurile întortocheate ale copacilor. Librariadonaris este locul care ne oferă alinarea lecturii, prin titluri diverse. Iată câteva cărți, pe care considerăm că ai putea să le citești în zilele de toamna care se aștern în fața noastră cu splendoarea lor feerică:

1.” Conacul Silvermoor” de Tracy Rees - acțiunea are loc în perioada victoriană, mai precis în Anglia anului 1899. Josie este o tânăra care traia într-un sat minier din South Yorkshire, un peisaj comun în Anglia acelor vremuri, la sfârșitul erei Industriale. Când îl întâlnește pe Tommy, viață ei însă ia o altă întorsătură. Acesta nu dorește să rămână la acea viață, de miner, viață cu care Josie oarecum se resemnase. O convinge și pe Josie să viseze și să își dorească o viață mai bună, precum a nobililor pe care îi văd în jurul lor. Astfel intră în peisaj familia Sedgewick, un cuplu foarte înstărit din Silvermoor. Aceștia aveau tot ceea cei doi tineri își doreau: poziție socială, bogăție, privilegii. Destinul face ca Tommy și Josie să ajungă în anturajul celor doi soți însă află un secret…desigur, nu putem să dezvăluim mai multe, însă te lăsăm să descoperi acest fascinant roman de dragoste, perfect pentru aceste zile răcoroase.

2.”Regatul celor Malefici” de Kerri Maniscalco - pentru că tot este anotimpul în care mulți sărbătoresc Halloween, acest roman fantasy este perfect ca și lectură. Povestea ne aduce în prim plan, două surori gemene, Emilia și Vittoria. Acestea sunt vrăjitoare care își țin secretă identitatea, în special de teamă persecuțiilor la care erau supuse cele ca ele. Însă, totul ia o întorsătură tulbure, atunci când, într-o seară, Emilia își găsește sora ucisă. Astfel, apare, după atâta durere, dorința aprigă de răzbunare. Pentru asta, Emilia este în stare de orice, chiar să recurgă la cele mai neortodoxe metode, și anume magia neagră. În goana ei pentru răzbunare, tânăra vrăjitoare îl întâlnește pe Wrath, care îi fusese predestinat încă de când era copil. Acesta nu era un bărbat oarecare, ci unul dintre prinții Iadului. Și cum tot ce ține de Iad este înșelător, Emilia se va regăsi în situații complicate, care vor dezlănțui multe nenorociri…povestea este fascinantă și te va ține în suspans încă de la primele pagini. Dacă îți plac astfel de romane, cu mister, thriller și aventură, atunci aceasta este cartea pe care ți-o recomandăm.

3.”Jane Eyre” de Charlotte Bronte - este un roman clasic, adorat de multe generații. Dacă nu ai apucat să-l citești până acum, îți recomandăm să o faci. Vei călătorii pe firul narațiunii încă din primii ani ai copilăriei lui Jane Eyre, o ființă plăpândă, însă cu un caracter puternic și o inteligență debordantă. Rămasă orfană, este dusă de către mătușa sa la internatul Lowood, unde cunoaște prietenia adevărată, dar și părțile urâte ale caracterului uman. Cu trecerea anilor, ajunge guvernantă la conacul Thornfield, unde trebuia să aibă grijă de fiica domnului Rochester. Edward Rochester era un bărbat misterios, poate cam dur, care ascundea o suferință enormă în spatele zidului ce părea de nepătruns al caracterului său. Jane se îndrăgostește, însă destinul îi pune piedici nenumărate în calea fericirii alături de Edward Rochester. Cum spuneam, este un clasic al literaturii, o lectură pe care nu ar trebui să o ratezi.

Acestea sunt doar trei titluri pe care ți le putem recomandă. Librariadonaris.ro oferă aceste romane online, la prețuri accesibile. Însă oferta acestei librării nu se oprește aici. Vei găsi, pe lângă romane, și alte lecturi interesante precum biografii, cărți de dezvoltare personală, cărți pentru copii, romane pentru adolescenți și așa mai departe. Librariadonaris.ro este un izvor de lecturi deosebite, atât ale autorilor contemporani, cât și din literatura clasică universală. O mulțime de edituri se regăsesc pe site, așa că, în cea mai mare parte, preferințele și dorințele tale vor fi satisfăcute. În această toamnă, alege Librariadonaris.ro pentru a petrece cât mai frumos serile reci în care ploaia îți bate în geam.