- Aiud 95.2
- Alba-Iulia 99.7
- Bacău 88.8
- Bârlad 104.9
- Bistrița 97.3
- Botoșani 91.1
- Brașov 91.9
- București 88.0
- Buzău 96.7
- Câmpeni 96.2
- Câmpina 88.6
- Cluj-Napoca 101.5
- Constanța 96.9
- Craiova 92.0
- Focșani 95.3
- Piatra Neamț 102.3
- Ploiești 88.3
- Râșnov 104.5
- Sibiu 88.4
- Sinaia 103.6
- Tg. Mureș 106.4
- Timișoara 93.9
- Tulcea 91.4
Mai sunt doar câteva zile până când cei mici vor lua vacanță, astfel că părinții sunt în căutarea celor mai frumoase destinații în care să meargă alături de ei vara aceasta. Pe lista lor ar trebui să se regăsească și parcurile tematice din țara noastră, care sunt foarte apreciate în rândul copiilor. Iată top 5 cele mai cunoscute parcuri tematice din România.
Citește și: Athenaeum Summer Festival va avea loc în perioada 20 şi 29 iunie! Programul evenimentelor
Top 5 parcuri tematice din România
Valea Cu povesti- Bran, Brasov
Cei care vor să îi bucure pe cei mici aducând la viață personaje lor cele mai iubite, se vor bucura să descopere Valea cu Povești din județul Brașov. Aici, copiii vor vedea Bârlogul lui Culiță, Casa Vrăjitoarei, Castelul Prințesei, Castelul Balaurului, Căsuță lui Moș Crăciun, Căsuță Albei că Zăpadă, Castelul lui Făt-Frumos și Zona Arctica. De asemenea, aceștia pot desfășura diferite activități, cum ar fi echitație, tir cu arcul, traseu cu ghicitori, dans sau olărit.
Brambura Park- Avrig, Sibiu
Cei care sunt în căutarea unei experințe unice pentru copiii lor pot vizita Brambura Park din Avrig, județul Sibiu. Aici, vedeta principală este căsuța întoarsă, care le va arăta cum este să trăiești cu susul în jos. Parcul cuprinde și un restaurant, o terasă, dar și un loc de joacă pentru cei mici, cu topogane gonflabile și trambuline.
Intrarea costă 30 de lei, incluzând vizitarea casei, însă doar pentru accesul în parc se plătește 10 lei de persoană.Citește și: De ce a părăsit, de fapt, Tudor Chirilă trupa Vama Veche: ”Am făcut greșeli”
Mini Transilvania Parc- Odorheiu Secuiesc, Harghita
În județul Harghita se află singurul parc tematic, multicultural, cu machete ale unor clădiri istorice din România, numit Parcul Mini Transilvania.
Multe dintre clădirile expuse fac parte din Patrimoniul Mondial UNESCO. Prețul biletelor de acces este de 35 de lei pentru adulți și 20 de lei pentru copii și pensionari. La Mini Mocăniță Secuiască, prețurile sunt de 10 lei pentru adulți și 5 lei pentru copii.View this post on Instagram
Povestea Calendarului- Porumbacul de Sus, Sibiu
Povestea Calendarului este un loc de poveste, în care cei mici vor descoperi 12 căsuțe colorate, câte una pentru fiecare lună a anului. Acestea impresionaează cu decorul lor și vor contura pentru cei mici un spațiu plin de magie. La intrarea în fiecare căsuță există un cod, pe care dacă îl scanează cu ajutorul telefonului mobil, vor avea ocazia să asculte povestea din străbuni a fiecărui frate care locuiește în căsuța respectivă. Biletele costă 35 de lei pentru adulți și 25 de lei pentru copii.
Citește și: Primele imagini din Gladiator 2! Cum arată Paul Mescal în costum de războinic roman?
Dino Parc- Râșnov, Brașov
Situat în apropiere de Cetatea Râșnov, Dino Parc cuprinde peste 120 de dinozauri în mărime naturală, atestați științific, locuri de joacă pentru copii, căsuțe în arbori, un cinematograf în aer liber, trasee de aventură, labirint laser, soundbox, expoziții unicat și multe alte zone interactive. De asemenea, acesta a reprodus în premieră cel mai mare animal zburător din lume, Hatzegopteryx Thambema și cel mai mare dinozaur descoperit vreodată în lume, Seismosaurus, gigantul de 45 de metri lungime. Intrarea costă 47 de lei pentru adulți și 37 de lei pentru copii.