Multe fenomene stranii au fost explicate cu ajutorul ştiinţei, însă există şi ciudăţenii pe care specialiştii nu au putut să le rezolve. În această categorie intră şi aceste cinci zgomote, care s-au auzit în diferite colţuri ale planetei.
Zgomotul de la Angers
În luna aprilie a anului trecut, un zgomot venind din cer a fost auzit de sute de persoane în oraşul francez Angers. Unii au spus că sunetul a semănat cu cel făcut de avion, alţii au crezut că este cutremur. Pe cer nu s-a văzut absolut nimic, ceea ce a intrigat şi mai mult localnicii. După verficări, primăria a transmis că niciun avion nu a survolat zona şi nici pe plan seismic nu s-a desfăşurat nicio activitate.
Sunetul care vine din adâncul Oceanului Arctic
Localnicii micului sat canadian Igloolik au sesizat, începând din 2016, că în regiune se aude un zgomot ciudat, ca un fel de ţiuit. Mulţi au spus că zgomotul este provocat de o companie minieră din zonă, care ar face explorări cu ajutorul unui sonar, însă aceasta a infirmat ipoteza.
Cântecul provocat de gheaţa Antarcticii
O descoperire neaşteptată, demnă de filmele SF, a fost făcută în 2018, când seismologii americani, studiind datele adunate de o rețea de 34 de seismometre, au putut auzi cum banchiza cântă. Sunetele seamănă cu cele provocate de un flaut. Cel mai probabil, vibraţiile au fost provocate de vântul care mătura zăpada, dar alţi specialişti avertizează că acesta ar putea fi un efect al încălzirii globale.
Dunele de nisip care cântă
Acest fenomen este întânit în aproximativ 50 de locuri de pe pământ, în California, Qatar sau China. Cântecul se aude doar când atfmosfera este foarte aridă, dar până acum nu s-a găsit nicio explicaţie foarte pentru acest fenomen ciudat, doar anumite ipoteze.
Sunetul din Groapa Marianelor
Groapa Marianelor este cel mai adânc punct de pe suprafaţa pământului, cu o adâncime de 11,022 de metri. Aici, cercetătorii au instalat un microfon destinat utilizării sub apă, care au înregistrat un sunet pe care l-au numit Western Pacific Biotwang.