Close sidebar
Stiri

Top 7 muzee mai puțin cunoscute din România

Descoperă 5 muzee deosebite și mai puțin cunoscute din România  [Sursa foto: Facebook]

Descoperă 7 muzee unice și mai puțin cunoscute din țara noastră. Iată locurile deosebite pe care le poți explora în următoarea vacanță.


In articol:

România surprinde turiștii cu o mulțime

de atracții deosebite. Pe lângă obiectivele foarte populare, pe care majoritatea românilor le-au vizitat deja, există și locuri mai puțin cunoscute, care sunt la fel de deosebite. În țara noastră există mai multe muzee cu tematici unice, care adăpostesc adevărate comori și sunt situate în zone cu peisaje spectaculoase. Iată care sunt acestea.

Citește și: Top 5 parcuri tematice pentru copii din România

7 muzee mai puțin cunoscute din România 
Muzeul Păpușilor[Sursa foto: Facebook]

7 muzee mai puțin cunoscute din România

Muzeul Haszmann Pal- Cernat, Covasna

Muzeul Haszmann Pal se află pe lista de comori ale județului Covasna. Acesta surprinde turiștii cu un conac impunător și o grădină imensă, în care se găsesc numeroase exponate din patrimoniul construit al Secuimii, cum ar fi case și poți secuiești, o moară de apă, monumente funerare, toate realizate din lemn și din piatră. De asemenea, aici se află și o expoziție de unelte și mașini agricole, amplasată în aer liber.

Muzeul Păpușilor- Târgu Secuiesc, Covasna

Tot în județul Covasna se află și Muzeul Păpușilor. Acesta și-a deschis porțile în 2011 cu 175 de păpuși, însă acum adăpostește peste 1.000 de păpuși. Fondatoarea a deschis acest loc de poveste, care te poartă în trecut, după ce a primit 6 păpuși de porțelan în rochii de epocă. Acum, expoziția se numește OLGA și se află într-o casă din Târgu Secuiesc, ce a fost construit în anul 1910.

Muzeul CFR- București

În București se află muzeul CFR, care îi poartă pe cei care îl vizitează prin istoria căilor ferate române şi a tehnologiei utilizate în trecut. Muzeul a fost inaugurat în 1939, iar principala atracție a acestuia este diorama la 1:87, deschisă publicului în 2012. Aceasta este construită astfel încât traseul să cuprindă zone de câmpie și de deal, dar și zone montane.  

Citește și: Athenaeum Summer Festival va avea loc în perioada 20 şi 29 iunie! Programul evenimentelor

Iată 7 muzee mai puțin cunoscute din România 
Muzeul Haszmann Pal[Sursa foto: Facebook]

Muzeul Pălăriilor de Paie- Atid, Harghita

Într-o căsuță tradițională renovată din satul Crișeni se află Muzeul Pălăriilor de Paie. Acesta a fost fondat de unul dintre localnici, iar vizitatorii vor descoperi aici diverse modele de pălării de paie din toată țara, însă pot asista și la procesul prin care se confecționează o astfel de pălărie, de la seceratul paielor, până la realizarea ei propriu-zisă. Aici se poate vedea, dar și încerca și cea mai mare pălătrie de paie purtabilă, ce are un diametru de doi metri.

Muzeul Automobilului Românesc- Câmpulung Muscel, Argeș

Muzeul Automobilului Românesc se află în Câmpulung Muscel și este un loc spectaculos, dedicat tuturor autovehiculelor fabricate în Romania. Acesta a fost inaugurat în 2014, iar în prezent are o colecție interioară și una exterioară, cu numeroase exponate, unele dintre ele unice, cum ar fi autospeciala de pompieri din anii 1959- 1963. Accesul este gratuit, însă turiștii pot face donații dacă vor să sprijine proiectul. 

Casa Fluturilor Exotici- Praid, Harghita

Casa Fluturilor reprezintă una dintre cele mai frumoase obiective turistice din Harghita. Cei care vor să descopere numeroase specii de flururi din toată lumea, dar și să se bucure de o experineță inedită nu trebuie să rateze acest loc din satul Praid. Casa poate fi vizitată din iunie până în septembrie, fiecare zi între orele 9.00-19.00. Prețul unui bilet este de 8 lei pentru copii, elevi și studenți și 12 lei pentru adulți.

Citește și: Babasha va cânta la festivalul Beach, Please!. Mesajul transmis pentru cei care l-au huiduit la concertul Coldplay

Vezi aici top 7 muzee mai puțin cunoscute
Casa Fluturilor Exotici[Sursa foto: Facebook]

Casa Colecțiilor- Târgu Secuiesc, Covasna

Casa Colecțiilor se află și pe lista locațiilor ce merită văzute dacă ajungeți în județul Covasna. În prezent, aceasta găzduiește peste 50.000 de obiecte, de la cărți poștale, insigne, decorații, chei, sticle de parfum, până la amintiri din Primul Război Mondial. Muzeul poate fi vizitat gratuit, iar turiștii își pot cumpăra de aici diverse obiecte.