România are numeroase stațiuni termale, celebre și în afara granițelor țări, în care oamenii merg pentru a se trata de diverse afecțiuni, dar și datorită aerului curat și al peisajelor de poveste.
Citește și: Insula Sacalin: Trei lucruri pe care trebuie să le știi despre cel mai nou pământ din România
Lacul Techirghiol este cel mai mare lac salin de la noi, însă nămolul său, cu proprietăți terapeutice este cel care l-a făcut atât de celebru. Potrivit unei legende, turcul Tekir Efendi s-a vindecat de bolile bătrâneții după ce el și calul său au căzut în apa lacului. În prezent, tot mai mulți români și mai ales pensionari, aleg să își petreacă vara aici.
Vatra Dornei este una dintre cel mai populare stațiuni termale din nordul României, fiind înconjurată de munți, dar și de alte obiective turistice celebre la noi în țară. Tot mai mulți oameni aleg să viziteze acest loc pentru a se bucura de aerul curat, apele vindecătoare, precum și peisajele impresionante al Bucovinei. Dacă veți ajunge în această zonă în vara anului 2023, nu trebuie să ratați mănăstirile bucovinene Voroneţ, Humor, Moldoviţa, Suceviţa şi Putna.
Citește și: Locuri impresionante din România pe care le poți vizita în mini-vacanța de 1 iunie- Rusalii 2023
Băile Herculane se numără printre cele mai vechi stațiuni termale din România, fiind cunoscută pentru izvoarele sulfuroase, iodate, bromurate sau bicarbonatate, termo-minerale şi cloruro-sodice, ideale pentru tratarea mai multor afecțiuni. Stațiunea face parte din Parcul Naţional Valea Cernei-Domogled, iar izvoarele ei au de obicei o temperatură între 38 și 53 de grade Celsius, dar există şi unele cu temperaturi între 46 şi 56 grade Celsius.
Băile Tușnad se află în apropierea Lacului Sfânta Ana, singurul lac vulcanic din România, și reprezintă locul ideal în care să îți petreci vacanța anul acesta. Stațiunea este renumită pentru apele sale vindecătoare și fiind înconjurată de păduri de brazi, este locul ideal pentru cei care vor să se bucure de plimbări și aer curat. Lacul Sfanta Ana s-a format pe fundul craterului unui vulcan stins din Masivul Puciosu, la altutudinea de 946 de metri.
Citește și: Concert Depeche Mode București 2023: Ce prețuri au biletele de intrare?
Stațiunea Sovata din Mureș este renumită pentru lacul salin Ursu, foarte apreciat pentru efectele balneoclimaterice. Acesta s-a format în urma prăbușirii unei exploatări de sare, care a fost umplută ulterior de apa păraielor de pe versanții din apropiere. În această stațiune se găsesc numeroase facilități pentru cei care vin să se trateze de diverse afecțiuni, cum ar fi reumatism, dechele posttraumatice, pareze, afecțiuni endocrine, afecțiuni cardiovasculare, dar și multe altele.
Băile Felix sunt o destinație ideală pentru orice perioadă a anului, datorită temperaturilor ridicate ale apelor termale, care ajung până la 50 de grade Celsius. Apele minerale termale de aici conțin bicarbonat, sulf, calciu, sodiu și siliciu, fiind ideale pentru tratarea afecțiunilor de tot felul.